Претседателски избори 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од FriendOfDorothy, 23 март 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 глас(а)
    58,3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 глас(а)
    16,6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 глас(а)
    8,6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 глас(а)
    16,6%
  1. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Мене ми згрешиле многу повеќе ВМРО, многу пати.

2. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Ама што ја споредувате со други?
    Секој човек си е индивидуа.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.725
    Е ако де, гласај ти кој сакаш. Или неважечко направи го. Битно излези. Е сеа ова што го цитираш е друг муабет, нема врска со цитираното.

4. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    А кој рече дека го бранам Пендаровски?
    За никој не сум, ама баш за никој, и аман веќе овој она правел овој она, гледајте за Гога-идната ви претседателка, УПС за Мицко де.
    Тој ќе е главен, Гога е само за потписи.

5. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    2.250
    Останува Владата на Талат Џафери.

6. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Јас кажав кога го спомнавте Киро дека имал 74 години дела за разлика од Гога не спиел, не го спомнав сад, туку другите го спомнавте.

7. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    487
    Секој за себе донесува одлуки, ако некој смета дека двете партии не се доволно убедливи за неговиот глас нема што ти или некој друг да се спротивставува на тоа. Едноставно е што никој ништо не мора ако не сака!!!

Едно време немаше ни влада бидејќи не можеа да се договорат меѓусебе, дали овие од Дуи беа не се сеќавам, не ме чуди и сега да нема никаков договор.

Искрено сметам дека мојот глас ќе отиде некогаш кога ќе постои таква партија што ќе и даде подобро и поинакво светло на земјата во која сум родена и многу нешта би станале подобрени, во оваа ситуација не сметам дека мојот глас би допридонел нешто бидејки двете партии одамна се борат само за фотељата и колку пари да исперат. Кога ќе седнат на фотељата добиваат толкава моќ да прават што сакаат со своја корист,а не во корист на граѓаните.

На Pa8la и Adidas888 им се допаѓа ова.
  8. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Хахаха зошто ради мене?
    Оффф бе, уште не сте свесни дека ништо веќе не ја оправа Македонија, кој и да дојде на власт.
    Епа еве вие гласачите да видиме што ќе направите.
    Чекаме ...

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.725
    Па јас не му кажувам на некој за кого да гласа, за кој сака може да гласа. Сметам дека ако сакаме да ги смениме овие две што се вртат 30 години мора да избереме друг, а тоа е само ако излеземе и гласаме.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.725
    Па ти викаш заради нас. Јас мислам дека е заради вас. Јас мислам дека треба да се сменат овие две што 30 години не вртат, и само ако гласаме за некој трет ќе ги смениме, ама ако има излезност, не ако не гласаме.

На Bitter-Sweet и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.851
    И ко шо кажав, тоа е само фантазија кај нас, пошто на многумина им зависат работните позиции од гласањето. Никој нема да ризикува да гласи за мала партија која нема моќ. Сдсм и вмро се тие кои ја имаат моќта во рацете. Така да, исто се фаќа дали јас или паула или петко трајко нема да гласаме, кога пак една од тие две партии ќе биде избрана.

На Anyshka и SanMichel им се допаѓа ова.
  12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Вака сеа не читаш што се пишува.
    Прво жената беше нарекувана баба и заради нејзината возраст беше споредбата, а твојот одговор беше дека за разлика од неа претседателите на Сад не спиеле, никој не спомна за тие дали направиле нешто, туку примерот и за нив и за Киро беше во контекст за годините, а не на нивните заложби, одлуки... За да се види дека за да си претседател немаат врска годините. Не го сфаќаш напишаното и го толкуваш како што тебе ти одговара.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.705
    Ама не излегуваат само оние кои се во партија. Сите имаат и право да гласаат и обврска да дејствуваат ако сакаат промени.

А што ќе се смени ако не гласаш?
    Од каде знаеш какви се малите партии ако:
    1. не ги знаеш кои се
    2. никогаш немале власт за да знаеш како ќе се однесуваат?

Не знам за Македонија ама во Бугарија секои 6 месеци имаат нови избори зошто не можат да гормираат влада и ова трае со години. Не верувам дека е баш идеална состојба.

Измислени се многу партии, твое е само да избереш за која сакаш да гласаш:

Измислени се многу партии, твое е само да избереш за која сакаш да гласаш, а ова истово ти го објавив и во друга тема, токму тебе ти репликцирав:
    Така лажеа и на претходните избори, се изнервира народот и ете ти двајца пратеници од Левица во парламент. Да се изнервираат уште малку и ете ти уште по двајца од други 5 партии и полека се создава солидна опозиција која нема да доаѓа само за гласање на деструктивни закони донесени без расправа и со европско знаме.
    Ако не излезеш и гласаш секако дека пак истите партии ќе ја имаат моќта. Зошто мислиш дека ако никој не гласа дека ќе има промени? Секако дека ќе нема.

На Feniksgirl, Bitter-Sweet и DS10 им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.851
    Ништо нема да ја опрае државата. Сакаш гласи, сакаш не. Сакаат да ја докрадат до последниот денар додека ја продадат. После сакале или не, сите ќе не прекрстат во Мухамед и Мухамедица.
    А и не верувам дека на некој од партиите било да е голема или мала, му е гајле за народот. Сите сакат власт за да земат шо повеќе пари.
    Не за џабе пола луѓе се иселија од државата, овај евакуираа. Да имаше надеж ќе останеа. Ама нема.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.705
    @Adidas888 од негласање став дека ништо нема да се промени, сигурно не доаѓаат промени. Пак ќе повторам, Левица никој не очекуваше дека ќе освојат гласови, а на крај тие 2 пратеника имаа. Буквално ти пишувам дека не е така како што пишуваш бидејќи има докази и ти пак повторуваш дека е така.
    За тебе може да изгледа така, ама не убедувај некој во нешто погрешно, особено за оние кои останале во Македонија.
    Албанските партии сѐ што имаа довлечкаа да гласа и имаа толку многу гласови, а македонецот е уште со овие ставови.
    Народот гледа и препознава дека нешто не е во ред и се стремат кон промени.
    Ама да не гласаш и постојано да повторуваш „ништо нема да се смени“, да не си мрднал со прст за било каква промена, па и да ги убедуваш и останатите во истото (особено па и од странство) е необјасниво.

На Gosh, Feniksgirl и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.851
    Мене искрено да ти кажам, ич не ми е гајле кој е салам и кој не е салам од тие партии. Ама здравството, образованието, културата, хигиената во институциите и во околината, и те како ми се битни ама сметам дека тоа никогаш нема да се промени. Народот од толку многу напатеност од сиромаштијата почна само за себе да си гледа, односно секој за себе , оти знаат дека никој нема да им помогне ако не си помогнат сами на себе ( читај да се снајдат за пари, дали со крадење, мито, корупција, дилерство, u name it).
    За се ова да се смени, знаеш колку пари треба да се фрлат? А и така државата е задужена многу. Е затоа сметам дека ништо нема да се смени, а и многу други размислуваат така, а богами и така е реалноста.

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    И да не прекрстат нема да се буниме Мухамедице. :rofl:

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.851
    Нема да остане никој за да се побуни :D. Само пензионерите, и тие кај и да е ќе отидат. :D

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    Во нова држава. :D
    Па подобра од Северна.

20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.851
    Абе толку ако се патриоти, зошто одат сега да се пишат во пасошите Северна? Нека си седат со старите пасоши, немора да одат никаде. Нека седат дома. Никогаш Северна.