Претседателски избори 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од FriendOfDorothy, 23 март 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 глас(а)
    58,3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 глас(а)
    16,6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 глас(а)
    8,6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 глас(а)
    16,6%
  1. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    275
    Најверојатно за Пендаровски ќе гласам.

2. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Мислам дека сега има шанса СДСМ да замине во историјата, Максим е сепак социјалдемократ и подржувачите на БЦ се зад него ,за претседателските избори сепак биравме личност ,разликата беше околу 100 000гласа но сега на парламентарните лесно може да биде зголемена во корист на Максим и толку е од СДСМ.
    Мислам дека на некој начин сепак се случува некој вид македонско обединување со оглед дека Максим иде со Мицко
    Сега имаме шанса СДСМ засекогаш пропаднат но се уште нема опција и ВМРО да отиде во историја
    За левица мислам дека ке пропаднат скроз
    Штета што ДУИ ке се вечно присутни

3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.823
    А демек и во опозиција да е нема да има вработувања од нив?

Чисто ме интересира. Ако изгуби СДСМ и нивната коалиција, нема да вработат никој од нив? Или зад затворени врати се се може?

4. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    Логично не.
    За да влезеш државно треба да си член на владеачката гарнитура што ќе биде.
    Зошто чим дојдат други на власт ќе земат да меањаваат министри, директори, раководители итн.
    Вмро покрај своите членови не се луди да вработуваат од Сдсм.
    Е сега што ќе праваат ќе земат ќе бришат слики и ќе извадат членска од Вмро како и секогаш кога се мењава власата.
    Освен локалната самоуправа поточно општината кадешто се на власт овие Јавните претпријатија што спаѓаат ми се чини под општините ако е некој директор од нив па таму да си вработуваат ДУи и Сдсм да.
    Можеш и да платиш за си влезеш на работа евентуално така може :wasntme:.

5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    @EmporioIvankov исто денес се навршуват 23 години од масакарот во Вејце, и кој одговараше за тоа? Некој лежеше во затвор? Тогаш знаеш колку имаше жртви? Во упадот на собранието имаше жртви? Али важно се покажа моќ се осудија на драконски казни... најголемите терористи во светската историја...

На H.VAGA, NoirSerpentine, @oneday и 6 други им се допаѓа ова.
  6. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Тоа ти се вика продадена душа,,:D

На doll.a, Tanjamm, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.842
    Зошто продадена? Некој на сила ли ве тера да гласате за вмро и сдсм? Мора ли да се гласи за нив?
    Она барем си е искрена дека гласа само за да добие работа, додека некои други гласаат за џабе па дури и се удираат во гради за тоа.

На lia22, Anyshka и mssuniquee им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.725
    Никогаш, ама никогаш нема да си дозволам да чекам вработување од било која партија. Треба да си тежок неработник за да чекаш партија да те вработи. Па уште и да идам за тоа и да ги гласам па и да се сликам по штабови. Абе докторат да имам се ќе работам што најдам ама партија да ме вработи никад нема да чекам.

На Ahoy, quattro, doll.a и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.810
    Гласање за џабе? :D (facepalm)
    Не е за џабе душо, не се гласа за вработување, се гласа за стабилен систем, држава и живот. Не сме џаболебари да чекаме работа од некого.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    734
    Говедото Грујо е најголем виновник што дојдовме до ова дереџе престанете да го величате вистина подобро се живееше во негово време ама мајмунот имаше апсолутна власт кога почнаја Сдс да објавуваат нелегално прислушкувани разговори можеше да ги поапси и Заев и пола раководство на Сдс тој ги остави да објавуваат материјали а после си се нагоди со нив да го пуштат да избега да не одговара за сторениот криминал.

После Иванов имаше легитимно право кога беа протестите на 27ми и пучистите нелегално и вон деловник без мнозинство прогласија влада да пушти војска на улица и да ги поапси ништо од ова не беше направено па дојде Заев и направи тоа што направи мене гневот повеќе насочен ми е кон Дпмне одколку кон Сдс за извршените предавства и обезличувањето на државата

На hermosa, lia22, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.842
    А кој тоа ќе ти воведе стабилен систем, држава и живот? :rofl:

На lia22 и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.810
    Некој, затоа гласаме. Ако не гласам, тогаш па кој?

13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Od zbor do zbor :clap:
    zaedno odigraa se, a ovie kao demek nesto nevini, se si znaele od sam start sto ke sleduva.

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.823
    Нека си мисли дека ќе добие работа ако гласа само за нив. Ако нема некој близок од партијата да и заврши работа, ништо.

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.842
    Може има може нема, мене не ми е битно тоа. Муабетот ми беше дека е реална, си кажа дека ги гласа заради можноста да добие работа а не заради " Ако треба леб и сол ќе јадам цел живот, само вмро/сдсм/дуи да победи".

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.823
    Тоа да. Еве и мојата струка е таква што можам само да работам државно, сакам да работам тоа што сум завршила. Но не сум член на ниедна партија. Жално е што во државава треба партиски врски за да се вработиш, а си учел со висок просек. Тоа треба да се искорени. Јас би гласала за онаа партија што ќе вети дека нема да се вработува така, но и да го исполни тоа. Има ли таква?

На lia22 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  17. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Molam?ova seriozno me prasa?
    Za rabota?pa od takvite koi si dadoa gazot pod veresija na DUI sme tuka Kade sme!
    Od tolku mskedonski partii bas za teroristite ke glasam rabota da mi obezbedat,da abolucirani se no sekogas ke bitat ,po tolku krvolocni zlostorstva ubistva,kriminal a plus I na sila sednaa v parliament so pustanje siptarskata himna, pa veenje tugi znaminja ova a makedonoja ne albanija ili Kosovo
    A ne ne sum zaboravila ni onie odvratni faci na zaev,sekerinska,apasiev I drugite koa mavaa ko nenormalni vo sarenata revolucija a proglaasija za teroristi nedolzni luge I gnijat po zatvori
    Za rabota ke gi glasala,svasta
    Rabota ima kolku sakas ne ti Treba partija a najmalku tolku kriminalna partija
    Ne sum ni za vmro,za nikoj ne sum

18. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    734
    Левица го ветува тоа и мислам дека се најискрени од сите и доколку би дошле на власт би го исполниле тоа другиве веќе видено 30 години мрмлаат дека ќе го искоренат непотизмот и партиските вработувања празна прича им одговара да имаат партиски полтрони и гласачка машинерија што ќе можат да ги уценуваат пред избори.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    27.842
    Ако секој има право на глас и чим сака да гласа, за кој сака ќе си гласа а не оти на тебе тоа не ти се допаѓало. Државата е веќе отидена у ..... , секој е сам за себе, се преживува од ден за ден, на луѓето гајле им е кој бил терорист кој не бил, се додека може да добијат нешто повеќе.

20. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    149
    Јас само кажав што е тоа а не дали ми се допаѓа
    И тоа како е битно ,не може да бидеме правна држава а терористи да ја водат
    Ги разбирам и Шиптарите тие се ненаситни и вечно ке бараат права на што личи тоа на митинг УЧК УЧК и странски знамиња а бараат глас
    Овојпат македонските партии се обединети освен сдсш, и ке заврши нивното владеење под услов да не направат пак некоја криза з'ш еднаш терористи,секогаш терорист а нам доста ни е од нив
    И грешка си и тоа како им е гајле на граганите кој каков е