А што очекувавте, ДУИ, Груби и Аљи да влијаат врз некој друг освен нивните гласачи да не излезат на гласање? Мене, тебе или некој друг од тука случајно да не нè убедат да не гласаме Нивните си ги слушаат, класика, еве Бујар имал ~121 000 на претседателските, сега разликата во излезност меѓу претседателски и парламентарни е 86 000+ до 15 часот, или 71% од тие 121 000 гласачи на ДУИ во прв круг.
Е не знам баш дали им е. Штом мене (Македонец) за пасош и возачка да извадам со Северна ми помогнаа Дуи, кој знае какви заврзлами прават за Албанците.
Чисто Албанско е. Сите општини со поголем процент или чисто Албанско население бојкотира. Боговиње само 7 посто од 28.000 гласачи. Овде кај мене во местата со доминантно Албанско население скоро и да нема гласачи.
Еве податоци од Википедија: А иначе на инстаграм профилот од Стево ја има објавено својата изјава на која на некој начин изгледа дека признава пораз.
Ја никад не сум се замарала со политика и партија Ама почнаа да ја делат државава ко нивна да е Мајката нивна у такво
38% до 17ч неофицијално, треба ДИК да го потврди само АЈДЕ МАКЕДОНЦИИ ОБЕДИНЕТЕ СЕ !!! Може да те одречат, други да те предадат, можат сешто да измислат. Само ти си бесмртна, жива вода подземна, кај што тонеш ти извираш ЗЕМЈО МАЈКО НАША МАКЕДОНСКА