Претседателски избори 2024

Discussion in 'Политика и настани' started by FriendOfDorothy, Mar 23, 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 vote(s)
    58.3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 vote(s)
    16.6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 vote(s)
    8.6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 vote(s)
    16.6%
  1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ептен си задоен, како бре одлучивме сами човече?

2. DS10

DS10 Истакнат член

Па да те потсетам ти рече дека сами сме одлучиле за европска иднина, а јас реков дека ако сега речеме да се викаме вукојебина тогаш ќе е доброволно. Ај пак препрочитај што имам пишано па да ми прекажиш, едно читаш, второ разбираш, трето цитираш.

3. Feniksgirl

Ти не разбираш сарказам.

4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Па види, се сложувам со скоро сè што кажа. Апсолутно дека Македонија има огромни потенцијали, за жал неискористени. Сепак, со 25 000м² површина не мислам дека истите се доволни да ме направат целосно независни. Во однос на ултиматумиите и негодувањата, точно, историски се повторуваат, ама се и биле под нечие влијание, а тоа влијание доаѓа од онаму каде што дел од македонците се свртат, иако до ден денешен од таа држава или тој свет ниеден бенефит не сме добиле, напротив. Сетете се за Сан Стефанска Бугарија, сите сме ја учеле :)

А вредиме многу. Само штета што кај нас за патриотизам го рачунаме бранењето на името, наместо реални дела кои нè афирмираат пошироко.

Во конфликти не се живее, тоа е целата поента. Еве денес ќе речеме Браво на Давкова што не ја спомнала уставната придавка пред името, а утре ќе кукаме ако се соочиме со санкции. И, што фајде? За народот ништо, за нив ситни политички поенчиња. Ама не за џабе сме излезени со потпросечно IQ.

Anyshka and Anaroz1 like this.
  5. DS10

DS10 Истакнат член

Ова не е сарказам, ова е напаѓање, ама после ќе видиш дека тој другиот е во право и ќе се повлечеш наоѓајќи алиби дека е сарказам.

6. Feniksgirl

Хахахахаха, ало мојот пост беше сарказам дека сами сме одлучиле, на твоето 90% дека одлучиле ЗА , за промена.

7. m.t12

m.t12 Истакнат член

Pa ne se zivee ni so samoponizuvanje i bas radi toa sto sme makedoncinja so misla kjuti ima i poloso sme so potprosecno IQ

8. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Некој тука живее во делузија, и тоа длабока делузија, ја не знам каде ви ја пунат главата со работиве ама не сте арни.
    Ајде, јас ќе зборувам за земјоделието, оти ми е специјалност. Македонија нема еден производител на трактори, сето е увозно, и сето оди низ Грчките пристаништа, немаме еден производител на ѓубрива, сето е увозно и во голем процент е грчко, семе немаме, сето е увозно. Дополнително хидро-системите не ни работат како што треба и се у распаѓање, водата е загадена, Вардар како главна река не се користи за наводнување затоа што е загадена до бесвест, помалите реки така и така ама и тие се крајно загадени.
    Слободното земјиште во голем процент е загадено со тешки метали и индустриски отпад.
    Кај ви се тие плодни земјишта? 99% од земјиштата во Македонија подлежат на некоја форма на ерозија и континуирано им се намалува квалитетот.
    Производството и приносите ни се меѓу најниските во Европа, а како што сме тргнале и Африка не поминува. Па вие сте увозно-зависно за 50% од потребите за храна бе алооо.

Anyshka, Tanjamm and DS10 like this.
  9. m.t12

m.t12 Истакнат член

Drugar nikoj ne zbori da se izolirame ama ako se pocituvame samite sebe ne znaci izolacija pa i vo rusija se izvezuvase pa zosto i stavivme sankcii na rusija

10. DS10

DS10 Истакнат член

Епа јас ти одговорив што е доброволно. Ние и 100% да беше излезноста немаше да е доброволно зошто сме натерани од некоја друга држава. Доброволно е ако сега се одлучиме за некое трето име без ниту една земја да ни рекла да го направиме тоа, како што е на пр. Турција, ама ти одма нападна, не ме остави да се докажам ама барем ја сфати поентата.

11. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Ќе има нови проблеми со јужниот сосед нови вета и блокади хаха идиотиве ќе инсистираат придавката Северна ја користиме и за внатрешна употреба останува да видиме дали Дпмне ќе потклекнат и ќе почнат да ја користат придавката и за внатрешна употреба и во јавни говори инаку браво за Гордана со потегов ја здоби мојата симпатија само нека продолжи вака :clap::clap::clap:

https://skopjeinfo.mk/grchkata-amba...jEKHdp6g8k8VvdzE6XPkpOhq0X2y-&mibextid=NOb6eG

Anaroz1 likes this.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ќе се снајдеме.
    Кај нас поминува и роба од важен карактер за соседите и други држави (не мислам на храна, туку друго). :wasntme:
    Ако се осмелат на такво нешто, можеме и ние да не им ја дадеме нивната. Па, они ќе се стресат.
    Треба да престанеме да изигруваме слуги и да ги покажеме забите.

Wideperpetual likes this.
  13. DS10

DS10 Истакнат член

Кој заби? Луѓе не се силете, ќе испоцркаме ко глувци, не сме ни Америка ни Кина, Северна Маледонија сме. Еве јас не се разбирам во земјоделие ама @EmporioIvankov убаво ви кажа.

Anyshka and Tanjamm like this.
  14. m.t12

m.t12 Истакнат член

A koja e potrebata da imame drzava togas ko sekoj ni pravi sto saka pa od toa vitkanje kicma sme tuka kaj sto sme

15. DS10

DS10 Истакнат член

Епа тоа е и целта, да станеме членка на ЕУ и да се подобрат условите.

16. m.t12

m.t12 Истакнат член

Epa so eu nema nisto da se podobri tuku vlosi

17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

олабај се со ЕУ, ние ако влеземе во ЕУ ќе станеме Бугарија втор дел, со европски пасош само сите ќе се отселат од овде полесно, не верувам друго нешто да се деси

LiquidLuna, Amellie13 and Feniksgirl like this.
  18. DS10

DS10 Истакнат член

Епа ќе си станеме Северна Кореја, ќе си се изолираме, ќе си ставиме по куќи портрет од Мицко и Грујо и ќе си тераме во глад и сиромаштија.

19. DS10

DS10 Истакнат член

Да бе, потполно се сложувам, ќе умираме од глад, ќе ни се намалат платите, ќе се затвораат сите фабрики, нема да има инвестиции. И среќно си живееа до крајот на животот.

20. m.t12

m.t12 Истакнат член

A vo eu kade kje ziveeme vo germanija kako rabotnici vo burger king ?

Anaroz1 likes this.