Претседателски избори 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од FriendOfDorothy, 23 март 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 глас(а)
    58,3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 глас(а)
    16,6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 глас(а)
    8,6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 глас(а)
    16,6%
  1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.793
    Допаѓања:
    41.889
    Ратификуван е, логично, инаку како би ни одобриле пристап во НАТО. Околу десет дена после ратификувањето во грчкиот парламент, се потпиша и протоколот за пристап на Македонија во НАТО, со што практично станавме дел од алијансата.

На CameliaMiller, LejlaD, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.080
    Невоспитани, користољубиви и без почит.
    Абе за нив е г-ѓа претседателка, и 90 години да има.
    Нездрави сме бре...

На H.VAGA, Gosh, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.484
    Допаѓања:
    191.086
    Јас мислев којзнае колку е стара, оно генерација на мајка ми.
    А мајка ми жеден преку вода ќе те пренесе:D
    Предрасуди ли се предрасуди...
    Мозокот е мускул другари, ако го вежбаш, ќе те служи;). И разни други невронаучни типс енд трикс.

Ведрана Рудан -75. Не гледам мозокот да и фатил прашина...

Последна измена: 13 мај 2024
    На LiquidLuna, CameliaMiller, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Мразат Бугари, а извадија Бугарски пасош меѓу првите, и иселени се од државава, а мудруваат.
    Македонија лесно се сака од далеку, од преку океан.
    И како што пиша еден продолжен викенд немаат промашено за во Грција, зимовање во Боровец, Банско, ама важно "патриоти" се.

На Stark, Tanjamm и Ahoy им се допаѓа ова.
  5. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.156
    Допаѓања:
    17.614
    Џозеф Робинет Бајден Млаџи 81 гледам одамна му фатил мозокот прашина, е сега до мозокот ли е, до прашината ли е, не знам :|

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.484
    Допаѓања:
    191.086
    Оф-топик.
    2 мандати има Гога дури да го стигне. Ќе ти одговорам во скд:)

На Bratot и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  7. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    5.107
    Да мораме, зошто од нас ништо не зависи. Која е една Македонија или која е една Гордана? Ние сме мала маца за сите од комшииве.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    5.107
    Не сме се фатиле за Гордана, гајле ми е како рекла, мене ме загрижуваат последиците.

9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Нема да има никакви последици, се е договорено унапред, мислиш дека Америка ќе дозволи нешто да има? Уште не научивте дека нема случајности

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    5.107
    Одлични теории. Многу ми се интересни теоретичарите на заговор, ги обожавам. Само понекогаш си мислам дека се попаметни од мене, затоа што не е можно до толку да веруваат во глупости, мора да се преправаат за да не истригираат нас. Сега уште речи дека земјата е рамна плоча и дека не сме слетале на месечината или па дека ни прскаа со корона од тоа белото зад авионите и се ќе ми биде потполно јасно.

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Кога се работи за ВМРО, Америка така им наредила, ништо не е случајно, ама кога се работи за СДСМ тие се виновни, Америка нема ништо.
    Еее уште не научија дека името е одамна сменето, и кој и да дојдеше на власт ќе се сменеше
    Јас само сум реална, не сум за СДСМ, како може да бидам за нив кога затворија многу фирми, меѓу кои и фирмата во која работеше татко ми, па видете колку ги "сакам" СДСМ.
    Ама треба да бидеме реални, името ни е сменето сакале ние или не, и џабе Гордана кажала Македонија кога во документи стои Северна.
    Епа ај ако сте толку "патриоти" не вадете пасоши со Северна, јас не сум патриот и се уште немам извадено пасош со Северна, чекам името да го "вратат".
    Можеби подобро се живееше во времето на СДСМ пред да дојдат Бранко и Бучко.

На EmporioIvankov, Amelia, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Не се теории, а јас најмалку верувам во теории на заговор:Dпраксата докажала дека тоа што го кажувам е така, нејсе не бегај од темата и не прави споредби:)особено мене да ми кажуваш за короната, а малку согледај од околу и размисли кој и како диктира:Dа по споредбиве и бунтот се гледа дека си многу млад имаш уште многуууу... Малку и смешно е да се дискутира со некој кој смета дека професор по уставно право прекршила устав, и некој кој смета дека големите риби не диктираат ништо, дека сами си носиме одлуки:)

Последна измена: 13 мај 2024
  13. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    5.107
    Важи тета, ако смеам така да те наречам?:inlove:

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.775
    Допаѓања:
    14.223
    Секогаш друг е крив, Америка, Европа, било кој, само ние не сме криви што немаме еден воз во државата и еден автобус саглам и тоа што Владата е обрасната со треви, сигурно Америка е крива. Патем Агелер на инаугурацијата не ни имаше слушалки за превод, другите ставија, таа не, очигледно го разбира јазикот перфективно и го зборува. Само нашиве што не знаат основни работи на англиски, па кој е крив? Па нормално Америка, Запад, кој друг. Оффф. Толку сме мали, небитни, немоќни, а се замислуваме како центар на свет. Утрово еден српски аналитичар за резолуцијата за Сребреница кажа дека некои мали земји, се правеле поголем католик од папата и се додворувале на големите сили дури и кога големите сили тоа од нив не го бараат. После директно кажа Македонија и Црна Гора и колку сме ние смешни.

На Ahoy и Anyshka им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    А бе не е само да се сака Македонија, треба да ја гледаме и реалноста, ајде сега ќе се тапшаме по рамо и ќе се тешиме дека ќе биде подобро.
    Не, нема да биде подобро, само полошо може да биде, таа е реалноста, прифатиле или не.

На Tanjamm и Ahoy им се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Дечко помири се дека треба да си признајш на поразот:DКој губи има право да се лути, сенилната баба како што ја нарекуваше победи, е сега не ви чини, дека сепак тоа што сметате дека го прекршила уставот, не е точно

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.484
    Допаѓања:
    191.086
    Ја мислам Стево побрзо ќе се помири со тој факт отколку неговите фанови:D

На Sielo❤️, LiquidLuna, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.006
    На Гордана и' беше популистички момент тоа што не кажа Северна Македонија, секако дека ќе кажува така :D

Ниту е глупа, ниту е проста, идеолошки е левичар, ако е од редови на вмро :D Ние немаме на власт вистински ни левица ни десница, двете се центар - лево/десно.

Прва жена претседател ни е, дај Боже да си ја оправда довербата, не ми беше мој прв избор, но во втор круг ја гласав. Втор обид и' е, ете да се надеваме дека ќе работи нешто добро, иако кај нас претседателот има највеќе церемонијална улога, сеедно - дипломатската улога е важна.

На тема име, олабавете, нема да се врати старото, може вие да не прифаќате емотивно, ама е факт. И јас може да кажувам дека сум Узбекистанка, државјанството и пасошот друго кажуваат.

Хрватска што е меѓу најлошо стоечките земји членки на ЕУ бележи сериозен раст на квалитет на живот, со нивната домашна политика и ситуации сум добро запозната и од прва рака знам за разни закони итн. што се носеа и носат, не се лажете дека вака ни' е подобро, не ни е.

А ова патриотиве со бугарски пасоши, оти бе на чичко блгарин не му рековте оти сте горди Македонци?

На Gosh, LiquidLuna, Tanjamm и 8 други им се допаѓа ова.
  19. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Многу се лутат политичките фанови:rofl:Кога Талат кажуваше заклетва за спикер во собрание, дека од нивните (коалиција сдсм+дуи) во ред беше што беше Република Македонија, е сега кога дојде обратно да е Гордана нечинело:D оставете да видиме дали ќе не мрднат од мртвава точка или уште повеќе ќе потонеме. Па после ќе судиме што било како било:) Ќе видиме до локалните дали добро се покажале:)или се беа празни ветувања, затоа што тогаш народот може и да ги награди, но и казни:Dкако што било и претходно

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.479
    Допаѓања:
    5.832
    се сложувам, вмро доби огромна подршка сега, односно апсолутна власт само затоа што народот го казни сдс, ако сега ја уплескаат истото ги чека и нив наредни избори и се надевам дека се свесни за тоа.

Гордана сметам дека требаше да каже северна, очекував бурни реакции од сите страни уште кога ја чув заклетвата, ама искрено пријатно бев пријатно изненадена.

последно, треба да разбереме дека тоа со името е завршена работа и јас мислам дека ако ние добро живееме и имаме добри услови на никој нема да му е важно дали сме северна или сме Македонија само, тоа што сдс не успеа да го направат.

доколку сдс успеа да постигнат се она што од нив се очекуваше кога дојдоа на власт, името немаше да промени ништо, тоа е мое мислење.

симпатизерите на сдс мора да разберат дека сдс ги казнија заради лошите политики, дополнително промената на името, на историјата итн без никакво подобрување на реалните проблеми.

и најпоследно за вие шо не гласате, не можам да ве разберам како може да кренете раце и да викате дека се сите исти и оставате пензионерите да бидат главно гласачко тело, исто така не можам да разберам како може да не си ја сакате државата, државата не е сдс и вмро, ние ја правиме државата и не мислам дека треба да кренеме раце од истата, мислам луѓе гинеле за да имаме држава, јазик и идентитет.

На Ahoy, LiquidLuna и FridaodaMk им се допаѓа ова.