Претседателски избори 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од FriendOfDorothy, 23 март 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 глас(а)
    58,3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 глас(а)
    16,6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 глас(а)
    8,6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 глас(а)
    16,6%
  1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.863
    Допаѓања:
    42.488
    Чудо и што воопшто гласаш на такво неопседнување. Поентата ми беше друга, ама нема врска, во друга насока тргна.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    369
    И требаше првиот ден претседателката да се изглупира. Само прави резили. Ни штиклите не ги соблекла веднаш глупости. Сега за сега им оди многу лошо а ни премиер не е избран.

На Amelia, DS10 и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.278
    Допаѓања:
    5.336
    До патриотчињата од дпне. Гаши ќе положи заклетва со или без Северна?

На lia22, Anyshka и Amelia им се допаѓа ова.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.282
    Не знам каква личност е Гаши али секој е подобро отколку командант Форина, кој беше дел од војната во 2001 и заради кој умреа многу наши татковци, браќа, синови... Не знам како можите да се залагате дека тоа што Сдсм стави човек кој учествуваше во војна против нашиот народ ви е ок. Чисто информативно прочитај колку луѓе загинаја во таа војна во која беше спикерот кој Сдсм го поставија. И во неговата достапна биографија можеш да најдиш дека бил учесник во Она:D Али нејсе важно е само да се контрира без да се увиди реалноста.

Последна измена: 27 мај 2024
    На H.VAGA, Anaroz1 и dea.18 им се допаѓа ова.
  5. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.278
    Допаѓања:
    5.336
    Чисто информативно, Грујо му ја започна кариерата ставајќи го министер за одбрана. Замисли, некој кој војувал против ова министерство, да стане министер на него.:D

На Tanjamm и Amelia им се допаѓа ова.
  6. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.282
    Зборувам од човечки аспект, еве мене лично не ме интересира дали е албанец, ром, македонец, влав.. ме интересира дали ќе направи нешто, од која што сака партија нека е, и нормално да не војувал против народот на кој му е спикер на собрание. Малку мизерно е некој да се борел против нашиот народ, а утре да е на собраниско столче. И мило ми е што Дуи нема да се во власт. А знаеме Сдсм дека се продадоја за пуста власт. Самото то кој беше спикер кажува многу. Подобро да беше Бујар Османи. Сите кој изгубија некој во 2001 прашај ги дали сакаат командант кој буквално ги уби нивните најблиски да седи на врвот во сообранието. Заради тоа Сдсм изгубија и уште долго ќе им треба да се реформираат за да дојдат на власт. А дали ќе кажи северна или не, многу битното. Секако сменето е името и уставни промени ќе има сакале ние или не тоа е реалноста.

На Ahoy, Anaroz1 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  7. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.278
    Допаѓања:
    5.336
    Нормално дека ми е мило дека падна дуи, но нема ништо да се подобри. На собраниски столче не, а на одбрана ако? Иначе ај не годинава (иако се спомнуваше во некои наврати) кампањата 2019 и 2020 не беше ни стево ни гордана туку беше името. Се изнаветуваа а еве сега премолчуваат.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.947
    Допаѓања:
    39.518
    Грешка, другар. Најдобро беше пред да се потпише Рамковниот договор. Оттогаш се отиде наопаку.

На LiquidLuna, Bitter-Sweet, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.282
    Кој ќе биде за одбрана? Еве конкретно се шпекулира дека за здравство ќе е Таравари, нека биди човекот е невролог, еден од подобрите во Македонија. Што е важно толку дали е некој Албанец, претходно повеќе од пола министерства ги водеја Албанци видовме какви им беа одбраните кадри... важно е дали личноста е компетентна за местото на кое е поставена. И пак ќе ти кажам која нормална држава би ставила човек кој се борел против неа на висока позиција? Тоа го направија Сдсм, го предадоја народот за пусто столче. Не дека овие се подобри ќе видиме што ќе направат, ако не ќе си ја добијат заслужената казна како претходно

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.390
    FB_IMG_1716846114034.jpg

На DS10 и Amelia им се допаѓа ова.
  11. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    18.383
    Последна измена: 28 мај 2024
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    1.242
    Е овој е Гаши.. па вие мислете дека нешто ќе се смени во државава. Не сум ни за едни, ни за други, туку само доволно реална дека сите се исти г****

Прикачени фајлови:

На Касија му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    14.204
    Абе и сегашниов министер за здравство е добар специјалист инфектолог, па не гледаш што прави? Поставува директорка што не зборува македонски јазик, прави хаос во здравството. Во ред е тоа? Каде живееме ние?
    Зборот ми е, што фајде ако е добар специјалист, а прави хаоси. Ај да видиме во иднина како ќе биде. Мислам дека во здравството пак ќе се вработуваат Албанци. Ти не мислиш така?

На Amelia и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.282
    Ќе се вработуваат ама тој што ќе се вработи да е стручен. Без разлика што е и кој е, ако си ја знае работата. И во македонците има стручни, и во албанците има стручни. А тоа како се вработуваат се знае, и кој да дојде на власт ќе биди исто. Јас и ти и другите за кој и да гласаме непотизам, и вработувања под клуч ќе има. И? Што ти е поентата на прашањето? Ете кажи ние како поединци што би промениле? И Бујар беше министер за здравство еден од подобрите министри заедно со Положани, двата албанци. И Тодоров беше па направи хаос со плаќање по учинок затоа што човекот е правник, а не доктор. Не може правник да ги знае проблемите во здравството Така да...да дајме шанса да видиме па да наградваме или казнуваме. А тој систем со економски директори го воведоја во времето Сдсм само за да се пикни албанскиот кадар, а дали се потребни тоа е друга тема.

Последна измена: 28 мај 2024
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    14.204
    Стручност во нашава држава? Ха, сериозно? Дај Боже да биде така. Еве ќе видиме.
    Ти кажав што ми е поентата. Нема врска што е тој и тој одличен специјалист кога на министерско место игра како што му свири партијата.

16. Касија

Касија Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2018
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    10.364
    Све је исто, само њега нема :drunk:

FB_IMG_1716900994901.jpg
    FB_IMG_1716901135758.jpg

На Anyshka, Ahoy, Bratot и 2 други им се допаѓа ова.
  17. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    11.847

Ама нели НИКОГАШ СЕВЕРНА, САМО МАКЕДОНИЈА? Какво е тоа ,,С" до ,,Р"? Да не судиме предвреме, можеби под тоа ,,С" мислеле на силна. Силна Македонија.:muscle:

На Anyshka, Ahoy, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  18. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    3.111
    SILNA MAKEDONIJA Off shto mi e milo i kolku sakam sega da im go vidam likot na onie shto mislea deka ke bide nesto podobro so PATRIOTIVE

На Anyshka, Ahoy, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  19. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.193
    Истиот тој човек ДПМНЕ го стави министер за одбрана.

На Anyshka, Ahoy, Amelia и 2 други им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    12.282
    Па требаше да увидат на грешката и да не го стават во собрание, не само што го ставија туку и уште полошо го направија технички премиер. Сами си се уништија

На Bitter-Sweet и Feniksgirl им се допаѓа ова.