Претседателски избори 2024

Discussion in 'Политика и настани' started by FriendOfDorothy, Mar 23, 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 vote(s)
    58.3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 vote(s)
    16.6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 vote(s)
    8.6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 vote(s)
    16.6%
  1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Чудо и што воопшто гласаш на такво неопседнување. Поентата ми беше друга, ама нема врска, во друга насока тргна.

Anyshka likes this.
  2. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

И требаше првиот ден претседателката да се изглупира. Само прави резили. Ни штиклите не ги соблекла веднаш глупости. Сега за сега им оди многу лошо а ни премиер не е избран.

Amelia, DS10 and Anyshka like this.
  3. DS10

DS10 Истакнат член

До патриотчињата од дпне. Гаши ќе положи заклетва со или без Северна?

lia22, Anyshka and Amelia like this.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Не знам каква личност е Гаши али секој е подобро отколку командант Форина, кој беше дел од војната во 2001 и заради кој умреа многу наши татковци, браќа, синови... Не знам како можите да се залагате дека тоа што Сдсм стави човек кој учествуваше во војна против нашиот народ ви е ок. Чисто информативно прочитај колку луѓе загинаја во таа војна во која беше спикерот кој Сдсм го поставија. И во неговата достапна биографија можеш да најдиш дека бил учесник во Она:D Али нејсе важно е само да се контрира без да се увиди реалноста.

Last edited: May 27, 2024
    H.VAGA, Anaroz1 and dea.18 like this.
  5. DS10

DS10 Истакнат член

Чисто информативно, Грујо му ја започна кариерата ставајќи го министер за одбрана. Замисли, некој кој војувал против ова министерство, да стане министер на него.:D

Tanjamm and Amelia like this.
  6. FridaodaMk

Зборувам од човечки аспект, еве мене лично не ме интересира дали е албанец, ром, македонец, влав.. ме интересира дали ќе направи нешто, од која што сака партија нека е, и нормално да не војувал против народот на кој му е спикер на собрание. Малку мизерно е некој да се борел против нашиот народ, а утре да е на собраниско столче. И мило ми е што Дуи нема да се во власт. А знаеме Сдсм дека се продадоја за пуста власт. Самото то кој беше спикер кажува многу. Подобро да беше Бујар Османи. Сите кој изгубија некој во 2001 прашај ги дали сакаат командант кој буквално ги уби нивните најблиски да седи на врвот во сообранието. Заради тоа Сдсм изгубија и уште долго ќе им треба да се реформираат за да дојдат на власт. А дали ќе кажи северна или не, многу битното. Секако сменето е името и уставни промени ќе има сакале ние или не тоа е реалноста.

Ahoy, Anaroz1 and Feniksgirl like this.
  7. DS10

DS10 Истакнат член

Нормално дека ми е мило дека падна дуи, но нема ништо да се подобри. На собраниски столче не, а на одбрана ако? Иначе ај не годинава (иако се спомнуваше во некои наврати) кампањата 2019 и 2020 не беше ни стево ни гордана туку беше името. Се изнаветуваа а еве сега премолчуваат.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Грешка, другар. Најдобро беше пред да се потпише Рамковниот договор. Оттогаш се отиде наопаку.

9. FridaodaMk

Кој ќе биде за одбрана? Еве конкретно се шпекулира дека за здравство ќе е Таравари, нека биди човекот е невролог, еден од подобрите во Македонија. Што е важно толку дали е некој Албанец, претходно повеќе од пола министерства ги водеја Албанци видовме какви им беа одбраните кадри... важно е дали личноста е компетентна за местото на кое е поставена. И пак ќе ти кажам која нормална држава би ставила човек кој се борел против неа на висока позиција? Тоа го направија Сдсм, го предадоја народот за пусто столче. Не дека овие се подобри ќе видиме што ќе направат, ако не ќе си ја добијат заслужената казна како претходно

Anaroz1 likes this.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

FB_IMG_1716846114034.jpg

DS10 and Amelia like this.
  11. Bratot

Bratot Форумски идол

12. Merten

Merten Популарен член

Е овој е Гаши.. па вие мислете дека нешто ќе се смени во државава. Не сум ни за едни, ни за други, туку само доволно реална дека сите се исти г****

Attached Files:

Касија likes this.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Абе и сегашниов министер за здравство е добар специјалист инфектолог, па не гледаш што прави? Поставува директорка што не зборува македонски јазик, прави хаос во здравството. Во ред е тоа? Каде живееме ние?
    Зборот ми е, што фајде ако е добар специјалист, а прави хаоси. Ај да видиме во иднина како ќе биде. Мислам дека во здравството пак ќе се вработуваат Албанци. Ти не мислиш така?

Amelia and SummerGirl like this.
  14. FridaodaMk

Ќе се вработуваат ама тој што ќе се вработи да е стручен. Без разлика што е и кој е, ако си ја знае работата. И во македонците има стручни, и во албанците има стручни. А тоа како се вработуваат се знае, и кој да дојде на власт ќе биди исто. Јас и ти и другите за кој и да гласаме непотизам, и вработувања под клуч ќе има. И? Што ти е поентата на прашањето? Ете кажи ние како поединци што би промениле? И Бујар беше министер за здравство еден од подобрите министри заедно со Положани, двата албанци. И Тодоров беше па направи хаос со плаќање по учинок затоа што човекот е правник, а не доктор. Не може правник да ги знае проблемите во здравството Така да...да дајме шанса да видиме па да наградваме или казнуваме. А тој систем со економски директори го воведоја во времето Сдсм само за да се пикни албанскиот кадар, а дали се потребни тоа е друга тема.

Last edited: May 28, 2024
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Стручност во нашава држава? Ха, сериозно? Дај Боже да биде така. Еве ќе видиме.
    Ти кажав што ми е поентата. Нема врска што е тој и тој одличен специјалист кога на министерско место игра како што му свири партијата.

16. Касија

Касија Популарен член

Све је исто, само њега нема :drunk:

FB_IMG_1716900994901.jpg
    FB_IMG_1716901135758.jpg

Anyshka, Ahoy, Bratot and 2 others like this.
  17. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Ама нели НИКОГАШ СЕВЕРНА, САМО МАКЕДОНИЈА? Какво е тоа ,,С" до ,,Р"? Да не судиме предвреме, можеби под тоа ,,С" мислеле на силна. Силна Македонија.:muscle:

Anyshka, Ahoy, Tanjamm and 3 others like this.
  18. lia22

lia22 Популарен член

SILNA MAKEDONIJA Off shto mi e milo i kolku sakam sega da im go vidam likot na onie shto mislea deka ke bide nesto podobro so PATRIOTIVE

Anyshka, Ahoy, Tanjamm and 2 others like this.
  19. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Истиот тој човек ДПМНЕ го стави министер за одбрана.

Anyshka, Ahoy, Amelia and 2 others like this.
  20. FridaodaMk

Па требаше да увидат на грешката и да не го стават во собрание, не само што го ставија туку и уште полошо го направија технички премиер. Сами си се уништија

Bitter-Sweet and Feniksgirl like this.