Претседателски избори 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од FriendOfDorothy, 23 март 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 глас(а)
    58,3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 глас(а)
    16,6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 глас(а)
    8,6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 глас(а)
    16,6%
  1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Искрено, онаму кај што одам јас Грција, никогаш не сум се осетила непожелна. Сум била на летовање и кај нас, и во други околни земји, но најкултурен однос сум добила во Грција, еве најискрено. Се трудат да ми зборуваат на македонски, во аптека сум добила итно лекови, немав доволно пари во мене, ми вели оди утре ќе ми донесиш... доктори/забари не прегледувале и без осигурање, и без цент да земат, да не зборам по продавници услужливост. Газдите кај и да сум била од фини по фини... далеку пофини од бабата во Пештани шо ми велеше да не се тушираме два пати се трошел бојлерот.
    Политиката со луѓето нема врска... моите деца и со грчиња на плажа си копаат, и ние сме си се частеле кафиња на плажа со грци, никој не ми рекол ништо. Ќе одам ако треба да подишат децата јод, а ми е само 3 саати одалечено од дома. ќе одам... ако лично ме третираат таму како гомно, нема да одам. И Битола полно е грци, идат, пазарат, нормално понашање имаме со луѓето. Политика е сосема друга работа.
    Исто работам и со бугари... феноменални луѓе, соработливи, културни, пријателски настроени, многу пофини пример од србите со кои сум работела... политиката е едно, народот е друго.... не дека нема забеготни и таму луѓе, секакви има, ама ете лично јас во Грција немам проблем... ме прашуваат од кај сум, од Македонија велам - па никому ништо, на луѓето ама баш ич е им е гајле.

На FridaodaMk, Anyshka, Feniksgirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.765
    Допаѓања:
    41.731
    Е ова, амин. Истово ќе го пишував. Сосема го делам искуството.

На FridaodaMk, Anyshka, Feniksgirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.557
    Допаѓања:
    13.908
    Jaс знам што ќе кажат вмровците што славеа со тапани, стандард изговор „абе запад ги поддржува, мораме“. Па што брзаш да правиш Влада? Што се истрчуваш да кажуваш дека ќе правиш коалиција со „Вреди“? Чекај, нека влезе и во кратка криза ако треба државата, ама држи си максимално со позициите. Сврти телефон кај Агелер и кај другите моќни амбасадори, ништо не губиш. Читав Агелер била на роденден кај Силјановска Давкова, па што не разговараат за битни теми? Инаку, на Википедија скоро и да нема ништо македонско, се е северномакедонско или бугарско.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    4.949
    FB_IMG_1717089839514.jpg
    О фљамури. Кај е нашето знаме?

5. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    16.933
    Какви шутраци кои со тоа што лажат дека не пратат политика мислат дека ќе испаднат нешто попаметни (facepalm)

И после не газеле, е ќе не газат.

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.557
    Допаѓања:
    13.908
    Тоа погоре без македонско знаме било лажна вест. Инаку, па зошто сите околни држави не зезаат? Затоа што го развиваат својот двор, грабаат за себе, а ние? Па Македонците сите пари ги даваат за кариерата на српските пејачи, секое лето во Грција, Албанија, сега почнаа и шопинзи по Косово, зимување во Банско. Каква почит сакаш ако сам не се цениш? Ние со оглед на ниската самопочит и неработа, арно имаме држава. Одиш во Грција, те плукаат во фаца, не смееш да кажеш од кај си, ти бушат гуми, ама на форум ти пречи Северна. Тоа е немање кичма. Одиш во Албанија, истресуваш пари, таму знаме ти палат, под бришат со тебе. Не ти пречи дури си таму, на форум ти пречи, мајката. Некои што лани одеа на еднодневно капење во Шенгин, беа зачудени како тоа Албанците со потценување и гадење ги гледале кога ќе кажеле дека се од Македонија. Па што идеш? Значи си глупав и без осет. Црна Гора е прекрасна земја, има што да се види, за разлика од тоа што ми кажувале Македонци дека оделе по некои грчки села каде нема ништо, па морале да лажат дека се од Србија, да не ги навредува некој.

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    10.547
    Па не прати секој политика, нит па се замара секој.

8. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    4.949
    Не е лажна вест, пиши на фејсбук Afrim Gashi Vjosa Osmani ќе ти излезе, сите слики се такви, не е само оваа фотошопирана па да пробувам да докажам нешто со лажење.

9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.557
    Допаѓања:
    13.908
    Портали објавија дека било лажна вест.

https://plusinfo.mk/lazhna-vest-e-d...o-zname-e-od-drugi-vremi-a-i-drugi-okolnosti/

Ништо инаку не ме чуди. Не го бранам Гаши, немој така да сфатиш.

10. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    281
    Патриотизам или некое илјадарче гага од ЕУ. Изборот е ваш!

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.343
    IMG_20240602_183020.jpg

На DS10, Tanjamm и Amelia им се допаѓа ова.
  12. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    4.949
    Screenshot_20240616_165545_Facebook.jpg
    И што сега као паметна испадна? Не беше ова некој тежок заклучок да се донесе, за вака и прабаба знае.

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    10.547
    Оке е да не ја сакаш, ама ова ти е колку да постираш нешто.

14. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    4.949
    Не би се сложил. А дека ја треба или не треба да ја сакам тоа нема врска, политичар не се сака туку се гледаат неговите постапки.

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    10.547
    Па да ама далеку по глупости има од ова, ова е апла колку да пишеш пост.

16. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    4.949
    Океј.

17. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    6.569

Зошто избегнуваат да кажат Република Македонија? Антонијо Милошовски се ,,разболе" баш кога требаше да ја дава свечената заклетва пред некој ден во собрание за да избегне да изговори име на држава. Каква кукавица. :D Нели овие се комити, патриотската опција во државава? Ееее, име ќе враќаа пред неколку години кога ќе се сетам.:lol:

На Amelia и DS10 им се допаѓа ова.
  18. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.136
    Допаѓања:
    4.949
    Утре 4 месеци од кога Гога победи на изборите, од тогаш ја имам видено само 4 пати, вечерта на 8 мај на пресот, на инаугурацијата на 12 мај, за Кирил и Методиј во Рим и за 2 август во Србија, ете толку. Кај се сега вмровците кои ветуваа дека Гордана е поинаква од Стево? Стево пак излагаше во медиуми, барем гласот му го знаевме, Гордана ја заборавивме како звучи.

На Dominodancing и Tanjamm им се допаѓа ова.
  19. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    16.933
    ГогаМКД е жена во години, треба да ја разбереме, не може таа постојано туку така да се мрцвари по телевизии и јавни настапи, од време на време ќе се појави и доста е.

Последно јас со Панчета Тошко ја видов каВе кога пиеја во вилата во Охрид на тераса.

На Tanjamm и DS10 им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.557
    Допаѓања:
    13.908
    Ја снема, а имаше афери со Гаши и други работи. Знаев дека вака ќе биде.

На DS10 му/ѝ се допаѓа ова.