Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Признавање чувства

Дискусија во 'Сингл' започната од Go-Girl, 30 ноември 2009.

1. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Доцна читам и гледам ти вратиле ама морам да коментирам. Прво што ми падна на памет беше со кој мозок би му се јавила да му признаеш, иако не го знаеш? Па ќе бидеш равно на психопат. Убаво ти рекле, ме претркале со мислењето. Најпогодно е започнеш разговор во кафичот. Додека е на шанк на пример, оди по вода и започни нешто, смешкај се, ова она. Или кога ќе те послужува флертувај малку. Флерт по флерт се може да се случи.

2. vesevska

vesevska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Како да му кажам дека ми се допаѓа?

здраво нова сум на форумов ама ве молам за совет...сакам едно момче но незнам како да му кажам дека ми се допаѓа :| онака само на здраво,како си сме и некогаш на голем одмор со друштво заедно идеме...незнам дали има некакви чувства за мене а и не сакам да се изглупирам и да му кажам дека ми се свиѓа зошто можеби после ќе ме избегнува :( помош ве молам кажете ми што да правам бидејќи не сум и баш искусна во овие работи.Ви благодарам однапред поздрав :*

3. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    како да му кажам дека ми се допаѓа?

Мислам дека треба повеќе да бидеш во негова близина, за да знаеш како размислува, каков тип на девојки му се допаѓаат дали сакате иста музика итн. и ако приметиш дека ти дава знаци дека му се допаѓаш, а тоа ќе го приметиш од неговото однесување со тебе, тогаш можеш да му кажеш дека ти се допаѓа, па може и ти му се допаѓаш на него но неме храброст да ти каже, машките на тие години се поповлечени, затоа не брзај спријатели се прво со него па потоа ќе видиш што понатаму. Ти посакувам среќа!

На vesevska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    На vesevska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Kad volis voli tajno jer covjek kad sazna da je volen postaje surov.
    Само толку имам да кажам за темава .

Поздрав ;)

6. vesevska

vesevska Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    како да му кажам дека ми се допаѓа?

фала и на двете :) но лове23 он не е воопшто повлечен и мислам дека ако досега чувствувал нешто кон мене тој ќе ми го кажел тоа... :?: но сепак ќе пробам да бидам се повеќе во негова близина па ќе видиме што ќе се случи :) позз

7. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    ^^ Јас па ич не мислам како КрејзиЛејди :)

Нема врска дека човек кога разбере дека е сакан станува суров. Такви се само некои неизживеани детишта кои цел живот лајкнуваат и поукнуваат на фејсбук.

Јас да бидам искрена немам ич проблем со признавање на чувства, какви и да се. Секако доколку станува збор за вистинската личност. Мислам која е логиката да се преправам дека нешто не ми е по ќеф кога сум навистина среќна, или да се правам дека се е во ред кога нешто не штима. Најчесто си ги искажувам чувствата преку музика - најубаво можам така да се изразам. И секогаш сум за тоа во врска да има целосно признавање на чувства. Не мислам да штедам да му кажам дека ми значи, ако навистина ми значи. И знам дека нема да стане суров, ако вистина е човек, и знае да цени и вреднува. Ако не знае, тогаш таков човек не ни ми треба.

А за обичен флерт - исто не сум машкото да треба прво да приоѓа а девојката да глуми ладна и недофатлива. Тоа правевме муабет со еден колега и ми вика зошто само јас да покажам дека ми се допаѓа, а таа да глуми нешто недопирлива? Не мора веднаш да припаѓа, ама кога гледам дека некоја брка некој филм одма негативно чувство ми иди. Не мора да падни во несвест, ама една насмевка, еден допир и еден поглед знаат многу да направат. А и јас да сум машко никогаш не би се загледал кон некоја таква ладна и намќореста.

Искреност, секогаш. Затоа што доколку некој не знаеш како се чувствува, можеш само да се оптоваруваш со тоа, да се мачиш и гушиш, 300 филмови да си правиш што мисли тој за тебе, за на крај сето тоа лошо да се рефлектира. Крај краева не мораш со зборови да си искажуваш чувства ако не те бива. Никој не бара Шекспир да го рецитираш - ама гестикулациите, погледите, допирот и тоа како знаат да бидат индикатори како се чувствуваш ти во моментот.

Ладност, глумење лудило, не признавање на љубов (тоа од шпанските серии е, секогаш момињата имаат дечковци, ама се чуваат за вистинскиот, и никогаш не рекле те сакам, се дури не го виделе него... :D :D :D) - НЕ! Ниту сакам таков партнер, ниту ми треба.

На sesilija и Theodora им се допаѓа ова.
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Па Спаркс секој според доживеаното. Јас имам многу лошо искуство со признавање на чувства на кои не сакам да се потсетувам затоа што тоа ми се горки спомени а често сум признавала чувства на личности кои не заслужуваат (идиоти) и секогаш сум се каела за тоа, не ми била љубовта возвратена сум била понижувана и што уште не. ;(

Но кога си во врска тогаш е подруг случајот мојата љубов често била еднострана и затоа имам лошо искуство со признавање на чувства дури и кога сум признавала на личности со кои сум во постојан контакт потоа се однесувале ладно кон мене и ме гледале со други очи затоа мислам дека
    Кога сакаш сакај тајно зошто човекот кога ќе дознае дека е сакан станува суров ;)

А доколку станува збор за личност со кој си во врска признавањето на чувсвата е темел на таа врска затоа што која е целта да бидеш со некого доколку љубовта не е взаемна т.е двострана.

За љубов се потребни двајца.

9. ive.miki

ive.miki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ако мозе еден совет од вас.. Се гледам со едно момче кое е во врска веќе 3 години.се гледаме скоро година ипол. Многу сакаме да бидеме заедно, но тој, едноставно немозе да се скара со неа бидејќи кога еднаш се одиде да се скара таа направи глупост, испи голема доза на апчиња заврши во болница па затоа тој се чувствува виновен поради тоа и се плаши повторно да не проба да го направи истото. Незнам што да правам дали да продолзам да се гледам со него? Еднаш се обидов да ставам крај да престанам да се гледам... но.. немозам тоа е појако од мене.. го засакав, и тој мене.. незнаеме како да постапиме во врска со ова... Што да правам? Благодарам однапред...

10. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Абе девојко, штом ти си ја признала љубовта сигурно било дека тогаш си се чувствувала преубаво. Идиот или не, машкото што те натерало да ги кажиш тие два збора (секако доколку не ги употребуваш како за на панаѓур) предизвикувало такви чувства во тебе.

Партнерите доаѓаат и си одат. Но ако за времето во кое сте биле заедно ти дошло да го речиш тоа, нема зошто да се каеш, макар и тоа да се завршило. Идиот, ваков таков, ама тој бил причината ти да се чувствуваш убаво на некој одреден период. А кога се чувствуваш така, фер е и да си признаеш, нели?

А и тие зборови се имам изјаснато и на друга тема не се употребуваат секогаш и секаде. Се употребуваат во посебни моменти. Па кога моментот е веќе посебен, зошто да не го направиш уште попосебен и да го зачиниш со тие 2 зборчиња... ;)

11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Дечко ми дозна дека е сакан, а не постана суров. Чудна работа :?:

12. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Хахахахахаха и го спзна жими Господ.

И дечко ми дозна.И татко ми од мајка ми дознал,и дедо ми од баба ми,и комшијата од комшиката.Не се сурови,жими трепки. :)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    прочитајте погоре па после смеејте се :D :D :D

14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Спаркс ама работата е што воопшто не бевме заедно затоа го мислам тоа што го пишав горе :D :D ;) А кога си во врска со некој тогаш немам ништо против признавање на чувства :D :D

15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Па прочитавме,си пишала толку имам да кажам за темава...
    Пиши,од лично искуство имам толку да кажам за темава,а не за цела тема. :D

16. Mawatta

Mawatta Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Девојќи ми треба вашата помош...:(

Па ова прв пат ми се случува...Се дружевме,на фб,онака имаме идено на кафе...И јас се заљубив,и тој кога го дозна тоа(мислам дозна дека го свиѓам) почна да ме одбива..Кога ќе ме види,се врти на другата страна,не ми кажува ни здраво :( :( :( ве молам девоојќии ми треба вашата помош...Кажете ми што да правам понатамуу...

17. BlueEyess

BlueEyess Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    26

ако он тебе те избегнува може е од тоа што му е малку непријатно пошо те сметал за другарка и кога дознал може се изненадил и му е чудно а најдобро ти е да размислиш што сакаш од него другарство или повеќе во двата случаја е подобро да се спремиш и да разговараш со него за едно или друго а ако те одбие не е вреден за тебе срце уживај поздрав од мене и се најубавоо :*

На Mawatta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225

Штом така се однесува можеби од тебе очекувал само пријателство, а не нешто повеќе...или пак му се дигнале акциите! 8)

19. Mawatta

Mawatta Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1

Ви Благодарам Срцкии...

Уште малце ќе почекам да видам,како ќе се понаша,а ако продолжи со она негово,глупо понашање...Го вртам грбот...Тогаш несакам ни другарство од него... ;)

20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431

Се пронајдов сум била во иста ситуција како тебе :D :D
    И тоа бев заљубена во мојот најверен другар и кога му кажав дека го сакам тој почна ладно кон мене да се однесува се одалечи потполно ми кажа дека ме гледал само како другарка и јас го прифатив тоа се помирив со судбината сега повторно сме најверни другари и јас сеуште го сакам и тој го знае тоа но се правиме двајцата како ништо да не било.

СОВЕТ:Заборави го типот очигледно е дека те сметал само за другарка . ;)

Кога сакаш сакај тајно затоа што кога човекот ќе дознае дека е сакан станува суров.

поздрав и се најубаво :*

singl/priznavanje-cuvstva-t201/
    овде можеш да си разменеш мислења :D

На love23, Mawatta и unlucky им се допаѓа ова.