Zdravo feminki. Mojot problem e ENDOMETRIOZATA. Ako ima nekoi sto se borat so ova dosadna bolest ,bi sakala da slusnam mislenje. Denes bev na kontrola kaj mojot maticen ginekolog,toj mi predlaga laproskopska intervencija vo skopje, sakav da slusnam i drugo mislenje od ginekologot koj me poragjase inaku eden od podobrite, toj mi gi prepisa ovie apcinja vo funkcija da mi puknat cistite. E sega mene samo me plasi,kako sto imam citano deka i pri samata operacija mora da se vnimava ubavo da se otstranat cistite da ne dojde do pukanje ili izlivanje na cistata za da ne vospali i druga povrsina dali od jajnikot,matkata itn itn. I sega se dvoumam dali da pocnam da gi pijam apcinjata ili ne ? Zasega samo desniot jajnik mi e zafaten,se plasam ako puknat da ne mi se zarazat i drugite organi. Ve molam,za mislenje.
јас ќе се оперирам од циста на јајник деновиве но докторот ми кажа дека нема никаква опоасност доколу пукне бидејќи при самата операција цистата се сместува во едно ко ќесе и да пукне пука внатре а воедно и за време на лапароскопијата те чистат. Не се секирај јас слушнав еден тон мислења како твоето а ова ми го кажаа двајца најдобри доктори за лапароскопија во МК.
Sega me pratija kaj Jullija na drzavna,a lani me pratija kaj profesorot Marjan Stojovski. Imas li nekoj drug da mi predlozis ?
idi kaj aluloski vo drzavna jas se operirav kaj nego I veruvaj mi covekot e odlicen dodeka drugi doktori bea reseni dvata jajnika da mi gi vadat toj me sredi bez nisto da izvadi
Вчера ја завршив терспијата од 10 дена,денед ми е ужасно лошо ,главобола вртоглавица и поврќање .. Нормално ли е ова или утре да го контактирам гинеколот ?
здр феминки , Јас имам проблем со нередовна менструација , ми ги препишаа овие примолут Нор , мн ми се лоши од нив , главата нонстоп ме боли , сакав да прашам бидејки одам на фитнес сакам да ослабнам , читав коментари дека се здебелувало од нив , и сега се мислам дали за џабе ми е вежбањето бидејки од апчињава ќе се здебелам пак ? Ви благодарам однапред
A kolku vreme kje gi pies? Jas obicno samo 4 dena/4apcinja i si dobivav. Ne se popraviv od niv, nemav i dr problemi... A znaes pricina zasto ti docni? Si ispitala hormoni?
Девојки имам еден проблем... Ми доцнеше неколку дена, прво направив тест и покрај тоа што имав заштитен однос,(тестот беше негативен) потоа,по два-три дена бев и на гинеколог, всушност по скоро една недела од доцнењето на циклусот и таму ми рекоја дека се е ок,нема бременост и ми ги препишаа примолут нор, ги пиев 9 дена, но еве повторно ништо... поминаа веќе три дена откако ја испив последната таблета... многу сум загрижена.. дали некоја има слично искуство? дали воопшто може и покрај терапијата да не добијам? или па сепак постои некоја шанса за бременост или некаква инфекција,болест..? Многу сум загрижена не можам ни да спијам..во најбрзо време повторно ќе посетам гинеколог, но сакав да ги слушнам и вашите искуства..
Ги имам пиено неколку пати за регулирање на циклусот,препишани ми беа од лекар.Ми требаат и сега ама матичната не ми е тука,затоа прашав каде можат да се најдат без рецепт