Zdravo bi salakala da prasam dali nekoj imal iskustvo so noretisterone tabletite. Mi gi prepisa ginekolog bidejki mi docni veke 1 mesec. Dokolku nekoj imal iskustvo so ovie ve molam da spodelite. Pozdrav
Здраво девојки.. сакам да прашам, не знам дали некој ќе ми одговори ама сепак.. 5 дена ги пиев примолут 2×1 дневно..завчера ги завршив и ваљда кај и да е ќе ми дојде..муабетот ми е што овие денови нонстоп ми се плаче..нонстоп само мрачни мисли имам не сум расположена...дали некој имал вакви контраиндикации или до мене е?
И јас исто не бев расположена додека ги пиев,само нервозна бев и бесна без причина,плус и ми се плачеше. Сега последно кога пиев ми дојде после 4-5 дена. Не грижи се,нормално е после завршување на апчињата да ти дојде за 4-5 дена,е сега кај секој е различно кај некој доаѓа после 2 дена.
Здраво девојки , мене ми ги препиша денес гинеколог и ми кажа да ги пијам 20дена по 2 на ден и после тоа кога ќе добијам пак треба да идам да испитам хормони и скриен шеќер бтв имам хипотироидизам ,да не одолговлекувам прашањето ми е дали ќе се здебелам од апчињата ,влакна повеќе ќе ми пораснат, акни нешто такво? затоа што таман ослабев 7кг и не би сакала пак да се здебелам
Женски да ве прашам нешто во врска со апчињава. Може ќе ме исплукате ќе ме изверѓате али тоа си е ваше тука сме да си помогнеме. Вака на 3ти требаше да добијам чекав до вчера(5ти)нема добиено а симптоми си имав ,претходно зборев со докторката моја и ми даде рецепт кога чекав до вчера да дојде циклус решив да ги земам апчињава иако не сум по апчиња зашто утре заминувам на одмор а циклус имам по 7 дена одмор нема да видам разговарав со докторката за да бидам сигурна и ги земав првото кога го испив имав главоболка после пола сат помина некои други нус појави немав. Е сега прашањето уште од понеделникот имам кафено и знаев дека ќе дојде добиено ама еве веќе среда сме уште имам кафено на моменти и не обилно што може да биде? за бременос не се сомневам
Мене матичната ми рече дека можно е да се појави кафеав исцедок, но кај мене немаше, после два дена откако ги прекинав добив. Инаку, на моменти осеќав нервоза и некако се чувствувам подебело
јас само вчера првото кога го испив бев нервозна еве денес нема ништо од тоа ,само кафеав исцедок. дебело не се осеќам хехе ,иначе и вчера ме буташе на спиење апчињава . али чим ти рекла докторката твоја дека е можно кафеав исцедок значи да не паничам јас многу
Јас да прашам нешто, дали после пиење на таблетиве заради одложување, ви беше редовен циклусот од наредниот месец?
А мене гинекологот ми кажа дека Јасмин биле подобри и дека не се крварело многу од нив за разлка од овие апчиња Некој да ми каже негово искуство?