Може ли да се земаат апчињата без препорака од лекар? Пред година ми кажаа дека имам циста на јајник и немав добиено можеби 2 месеци, ми ги препишаа и добив после 1 недела, сега пак ми доцни веќе 10 дена, па дали да земам на своја рака?
Девојки, докторот денес ми ги препиша Примолут Нор. Ми доцни една недела, треба да ги пиам 10 дена. Има ли некои нус појави што се појавуваат? Не ми кажа ништо околу тоа, но дека додека ги пиам треба да добиам и да ги прекинам веднаш. Но зошто повеќето од вас пишале дека добиле кога ги прекинале апчињата, докторот ми кажа дека треба да добиам додека ги пиам?
Јас колку што знам додека ги пиеш нема да добиеш туку одкако ќе престанеш со нив. Нус појави може главоболка, гадење, повраќање... Било каква нус појава да имаш се прекинуваат веднаш.
Го прочитав упатството сега, на него пишува 2-4 дена кога ќе завршиш со пиењето, но гинекологот ми рече да ги пиам и штом добиам да ги прекинам веднаш. Затоа и прашав бидејќи сите пишале дека добиле кога завршиле со апчињата и се збунив. Колку дена да ги пиам и прекинам?
Дали е можно од апчињава да ми е видно пожолтена урината? Денес втор ден како ги пијам и е многу чудна жолта боја, како ептен силна светла жолта (не збориме за проѕирна жолтеникава урина)
Бидејќи ја испив цела терапија од апчињава во саботата, сабајлево ми дојде циклусот. Прашање ми е: Дали и сега смеам да се напијам апле на пример Кафетин менструал за да ги смирам болките или не?
Здраво, имам редовна менструација и сега треба да ми дојде баш кога ке одам на одмор. Сакам да ве прашам дали доколку ми дојде менструација може да се спречи со апчињата примолут нор или мора да се пијат пред да ми дојде?
jas sum vo istata situacija,ginekologot mi rece deka se pijat 5 dena pred ocekuvanata data,no prethodniot mesec mi bese na 28mi,a jas denes gi pocnav na 26 znaci samo dva dena porano,zosto ako gi ispies mnogu porano,pak ke ti dojde tamu na polovina odmor :/
Здраво девојки, ми треба ваше мислење Ги пиев апчињава за да добијам менструација бидејќи ми е нередовна. Ја завршив терапијата пред пет дена и сеуште немам добиено. Досега вака не ми се случило обично после четвртиот ден добивам. Дали е нормално ова или да отидам на лекар?
Не Јас лани за време на одмор пиев кафе,пушев цигари ништо не ми сметаше Али самите апчиња се хормонски и на хормоните лупаат па може да те фаќа нервоза или премногу осетлива да си иначе цигарите не сметат ич
Со години ги пиев,ама овие апчиња во моја уста веќе НЕ. Последниве месеци не ми делуваа воопшто,значи пак немав циклус,не само тоа,туку минатиот месец отечив целата во нозете и стапалата од нив,само што почнав да ги пијам....ви кажувам за да внимавате...
Истото мислење го делам со тебе јас лани еднаш и веќе никогаш. Ми се поремети цел циклус со месеци неможев да се средам Ми се појавија цисти