Не ми се стабилизараше ништо, тоа е само за тој пат да ти дојде (барем кај мене така беше), а после испадна дека со тироидната жлезда сум имала проблеми така да кај мене тоа беше причината за нередовната менструација..
Се ежам името кога ќе им го прочитам на овие апчиња И јас ги имам пиено, за демек да се регулира циклусот, меѓутоа многу лошо ги поднесувам. Од нив освен мака, добрина не видов баш. Паралелно со апчињава пиев и за желдник, зошто партал ми го направија, а и мн ми се лошеше од нив, градите ме болеа мислам ќе ми експлодираа, еден момент ми беше ладно, нареден топло уффф се на се многу неубаво искуство имам со нив, а циклусот и после нив не се стабилизираше
Ги пиев апчињата за да ја оддолжам менструацијата поради натпревар пред неколку години.Мене баш никакви лоши ефекти не ми предизвика, на пр. со желудникот, а и не ми го зголеми апетитот, т.е. ми го намали.
ke vidime jas nemav nesto vrtoglavici i bolki od apcinjata denes mi dojde pa dr mesec ke vidime kako ke odat rabotite
Имам еден проблем, немам добиено скоро 5 месеци, е сега пред три дена бев на гинеколог па ми дадоа да пијам апчиња прималут нор, ајде ако има некој искуство нека ми каже дали има несакани дејства од апчињата или некои лоши последици. Дали после прекинувањето на апчињата ќе добијам (треба да ги пијам 7 дена ) Ви благодарам многу поздрав
уф лошо искуство со примолит нор . На 16 години ми каснеше два месеци и одма нели на лекар, ги пиев една недела и од тогаш си имам проблеми со хормоните, катастрофа не ги препорачувам на никој
Леле јас ги пијам веќе 5 дена, ама ме преплаши со ова што ми го кажа, незнам дали да ги прекинам или да продолжам да ги пијам до 7 дена
Докторите без потреба не би ти ги дале.Да си ги пиеш,за да ги средиш хормоните и циклусот.Јас ги пиев 4 месеци едно по друго,нормално не нон-стоп,туку по шема, еднаш кога имав ваков проблем.Потоа се’ ми се изрегулира. Е сека кај девојчиња како погоре што напиша D.D на 16 години и околу таа возраст, мое лично мислење е дека сеуште треба време за циклусот да се изрегулира ,а и некои со полицистични јајници цел живот го имаат овој проблем.Поздрав и се најдобро
јас ги пиев немав никакви негативни симптоми се бесе во ред исто како да непијам апцинја требаше да ги пијам 5 дена 2пати на ден на 12 саати од кога завршив сотерапијата за 2 дена добив еве утре ке одам пак на гениколог на прегледа
Моментално сум на оваа терапија ама имам едно прашање имам премногу бело прање без мирис или сменета боја можно ли е да е од лековите?
Јас почнав од вчера да ги пијам, и уште денес се чувствувам многу пораздразливо. Како ли ќе ги издржам седум дена... Инаку ми ги дадоа поради обилни крварења. Седум дена Примолут нор, па една доза Јасмин, и после спирала Мирена. Нека им е со лесно на луѓето околу мене.
Впечатоци од првиот ден: одвратно чувство! Ми предизвикува срцебиење, вознемиреност, панични напади, ми доаѓа да викам, не да се издерам на некој, туку онака да си викам ААААААААААААААА колку што ме држи гласот! И најстрашно од се - мртва гладна сум цело време! Јас сум флегма, речиси никогаш паники не ме фаќаат, башка имам и низок притисок, и ова ми е сосема нова состојба која сакам да заврши што поскоро!
Јас пак ги пиев за да ја одолжам менструацијата и немав никакви негативни последици, се ми беше најнормално освен зголемен апетит, а се другото нај нормало немав никакви пореметувања
Како што се сеќавам беа околу 150 денари не ме факај за збор ама мислам дека тулку некаде беа, 300 со сигурност не се зошто јас купив 2 пакувања и не се сеќавам да имам дадено 600 денари
Мене ми ги препишаа за цисти на јајникот, имав две цисти на левиот јајник (прво ми откри една ми рече ај ќе видиме дали ќе пукне сама па после една година отидов пак на ехо и виде дека има две) и и покрај тоа редовна менструација секој месец на точно 28дена... е сега гледам дека сите сте ги пиеле 5 дена, мене ми рече 10дена по две на ден (тоа е дупло повеќе од вас) и најискрено јас симптомите ги доживувам дури после 10дена откако ги завршив апчињата