1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Примолут Нор

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivanaina, 6 февруари 2010.

1. Maki5123

Maki5123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    18
    Здраво, ми доцнеше 14 дена, бев на преглед имам циста на јајник 20х22 mm и поради тоа ми доцнела менструацијата, па ми препиша Ограметрил.
    Дали ќе може некој да сподели искуство со Оргаметрил? Дали може да имам некои последици од нив бидејќи се хормонски треба само 5 дена да ги земам по 2 апчиња на ден. Два дена имам болки во главата, вртоглавица искрено незнам дали е од нив или поради променливото време.

2. Ivaphkare

Ivaphkare Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    35
    Здраво девојки, прв пат ги пиев по препорака на гинеколог поради полицистичен десен јајник со циклус на 40 дена. Ме загрижува велите за ден, два откако ќе се прекинат апчињата, и гинекологот така ми кажа еве очекував вчера, денес сеуште немам циклус добиено, имам симптоми ме болат гради како за циклус.
    2989-large_default-600x600.jpg Јас ги пиев од 09.06. до 19.06 по 2 на ден на 12 часа од 5 мг.
    Читав наназад на некои и на5 дена ви доаѓало после терапијата.
    Дали може да не ми дојде воопшто од апчињата или мора.

3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.012
    Допаѓања:
    166.967
    Мора да ти дојде.
    Мене обично после 4-5 дена ми доаѓа со нив.

На Ivaphkare му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivaphkare

Ivaphkare Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    35
    Ми дојде вчера
    Ти благодарам за одговорот

5. Ivaphkare

Ivaphkare Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    35
    Здраво сакам да прашам дали некој имал циклус после терапијата со Norethisterone (Примолут - нор) како почеток на циклус со кафеав светол исцедок па црна крв и оскудно крварење. Дали е тоа од терапојата до сега не сум имала вакво крварење. Некој со слично искуство? И на кој начин сте го решиле ако се решава :(

Дали имал некој после терапијата со примолут нор отечени болни гради , на 26.06 ми заврши циклусот но се уште гледам мали дамки кафеави на гаќичките дали е тоа од терапојата. Многу ме болат градите отечени се сеуште после циклус и денес како пецкање да чуствував одвнатре.
    Ве молам за одговор.

Хелп!
    Од кога се предизвика циклус со примолут нор заврши (23.06 до27. 06)
    Потоа гледав дамки темна крв како да ми завршува уште и си мислев дека е тоа што имав оскуден циклус.

Но повеќе искрварварив како циклус да имам по 18 дена... Но, не може да крварам па неколку сати или ден не крварам па пак крварам после однос со мажот ми пак крварев. Ова е од апчињата?? Прв пат ми се случува го барам гинекологот, не сум во можност да одам. Дали имате вакво искуство Screenshot_20210715_104143_org.iggymedia.periodtracker.jpg

Последна измена од модератор: 22 јули 2021
  6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    8.331
    Колку дена најдолго може да се пијат Примолут нор?

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Azeret

Azeret Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Ljuge treba da dobijam bas na prv den koga ke odam na odmor i ke mi zavrsi eden den pred da si odam :/
    Shto da se napijam da ne dobijam da mi kasni bilo stto treba da dobijam na 1-2 ri :(

8. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    315
    Дали може некаде да се купат таблетите без рецепта?

9. trejsi

trejsi Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Јас ги пијам веќе три дена со намера да прекинам крварење бидејќи сум на одмор но не се запира повторно обилно крварам а ги пијам веќе трет ден

10. Marija Magdalena

Marija Magdalena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Zdravo imam prasanje dali dodeka se pijat primolut nor moze da se zabremeni dosega i na drugi forumi barav i citav no samo na edno mesto najdov takov slucaj kade sto nasatanala bremenost...

11. Marija Magdalena

Marija Magdalena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Bez recept vekje nikade nemoze osven ako imas nekoj sto ti raboti vo apteka.

12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    1.145
    Zenski zdravo,

Vekje 5ti den kako gi zavrsiv apcinjava Primolut Nor, seuste nemam dobieno, imam cista vodena 6 sm bese na pregledot. Imam simptomi vrukjini od apcinjava naduvana balon. Obicno koga dobivate, i ima li slucaj da ne dobijam voopsto?

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Јас добив после третиот ден и спреми се затоа што може да имаш страшни болови,обилно крварење. Треба до 7 дена по завршувањето да добиеш.

14. Daisy_11

Daisy_11 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво ги пиев апчињата 5 дена, вчера го од испив последното, ги пиев заради тоа што ми касни циклусот, ама немам никакви симптоми дека ке добијам. Дали е нормално?

15. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.804
    Допаѓања:
    19.351
    Не се добива одма кога ќе ги прекинеш. Почекај неколку дена и ќе добиеш. Јас имам чекано и 7 дена, ама секогаш кога сум пиелс сум добивала.

На Daisy_11 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Здраво. Поради одредени причини гинекологот ми даде да пијам Примолут нор, но заборавив да го прашам (иако му напоменав дека имав менструација од 04.06-09.06) дали откако ќе ги завршам апчињата, тоа ќе биде некаде околу 25- ти пак ќе добијам? Некоја што има искуство со овие таблети да ме просветли? :D

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Кога ќе добиеш тогаш…

18. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Дали се штетни примочут нор ако се користат повеќе пати? Досега два пати ми имаат препишано заради каснење менс. И еве дева после 4месеци пак ми касни

19. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.994
    Здраво, дали моментално можат да се купат таблетиве без рецепта?

20. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.069
    Јас имам пиено Јасмин за да ми се среди циклусот ама ништо од тоа...дури ги пиев добивав редовно кога не ги пиев пак не редовен ....а тебе ти касни некој ден или те скока месецот?