Здраво, ми доцнеше 14 дена, бев на преглед имам циста на јајник 20х22 mm и поради тоа ми доцнела менструацијата, па ми препиша Ограметрил. Дали ќе може некој да сподели искуство со Оргаметрил? Дали може да имам некои последици од нив бидејќи се хормонски треба само 5 дена да ги земам по 2 апчиња на ден. Два дена имам болки во главата, вртоглавица искрено незнам дали е од нив или поради променливото време.
Здраво девојки, прв пат ги пиев по препорака на гинеколог поради полицистичен десен јајник со циклус на 40 дена. Ме загрижува велите за ден, два откако ќе се прекинат апчињата, и гинекологот така ми кажа еве очекував вчера, денес сеуште немам циклус добиено, имам симптоми ме болат гради како за циклус. Јас ги пиев од 09.06. до 19.06 по 2 на ден на 12 часа од 5 мг. Читав наназад на некои и на5 дена ви доаѓало после терапијата. Дали може да не ми дојде воопшто од апчињата или мора.
Здраво сакам да прашам дали некој имал циклус после терапијата со Norethisterone (Примолут - нор) како почеток на циклус со кафеав светол исцедок па црна крв и оскудно крварење. Дали е тоа од терапојата до сега не сум имала вакво крварење. Некој со слично искуство? И на кој начин сте го решиле ако се решава Дали имал некој после терапијата со примолут нор отечени болни гради , на 26.06 ми заврши циклусот но се уште гледам мали дамки кафеави на гаќичките дали е тоа од терапојата. Многу ме болат градите отечени се сеуште после циклус и денес како пецкање да чуствував одвнатре. Ве молам за одговор. Хелп! Од кога се предизвика циклус со примолут нор заврши (23.06 до27. 06) Потоа гледав дамки темна крв како да ми завршува уште и си мислев дека е тоа што имав оскуден циклус. Но повеќе искрварварив како циклус да имам по 18 дена... Но, не може да крварам па неколку сати или ден не крварам па пак крварам после однос со мажот ми пак крварев. Ова е од апчињата?? Прв пат ми се случува го барам гинекологот, не сум во можност да одам. Дали имате вакво искуство
Ljuge treba da dobijam bas na prv den koga ke odam na odmor i ke mi zavrsi eden den pred da si odam :/ Shto da se napijam da ne dobijam da mi kasni bilo stto treba da dobijam na 1-2 ri
Јас ги пијам веќе три дена со намера да прекинам крварење бидејќи сум на одмор но не се запира повторно обилно крварам а ги пијам веќе трет ден
Zdravo imam prasanje dali dodeka se pijat primolut nor moze da se zabremeni dosega i na drugi forumi barav i citav no samo na edno mesto najdov takov slucaj kade sto nasatanala bremenost...
Zenski zdravo, Vekje 5ti den kako gi zavrsiv apcinjava Primolut Nor, seuste nemam dobieno, imam cista vodena 6 sm bese na pregledot. Imam simptomi vrukjini od apcinjava naduvana balon. Obicno koga dobivate, i ima li slucaj da ne dobijam voopsto?
Јас добив после третиот ден и спреми се затоа што може да имаш страшни болови,обилно крварење. Треба до 7 дена по завршувањето да добиеш.
Здраво ги пиев апчињата 5 дена, вчера го од испив последното, ги пиев заради тоа што ми касни циклусот, ама немам никакви симптоми дека ке добијам. Дали е нормално?
Не се добива одма кога ќе ги прекинеш. Почекај неколку дена и ќе добиеш. Јас имам чекано и 7 дена, ама секогаш кога сум пиелс сум добивала.
Здраво. Поради одредени причини гинекологот ми даде да пијам Примолут нор, но заборавив да го прашам (иако му напоменав дека имав менструација од 04.06-09.06) дали откако ќе ги завршам апчињата, тоа ќе биде некаде околу 25- ти пак ќе добијам? Некоја што има искуство со овие таблети да ме просветли?
Дали се штетни примочут нор ако се користат повеќе пати? Досега два пати ми имаат препишано заради каснење менс. И еве дева после 4месеци пак ми касни
Јас имам пиено Јасмин за да ми се среди циклусот ама ништо од тоа...дури ги пиев добивав редовно кога не ги пиев пак не редовен ....а тебе ти касни некој ден или те скока месецот?