Zdravo, bev pred 3 dena na ginekolog bidejki mi e neredovna koga na pocetok doagja koga na kraj datoto nikogas ne se sovpaga (ne se znae tocnoto dato na doagjanje) bev na ginekolog bidejki veke 2 godini se macime za da ostanam trudna doktorot mi kaza deka imam mala cista na leviot jajnik i mi gi dade primolut nor da gi pijam 10 dena po 2 sabajle i navecer posle jadenje posle toa ako mi dojde na 3ti den ili zadocbi treba da odam na lekar da vidime sto i kako e. Prasanjeto mi bese dali e normalno eve 4ti den e kako gi pijam posle sekoe pienje na apceto imam bolki dolu od levata strana i cesto mokrenje dali e toa normalno i dali navistina dodeka gi pies tabletite mozes i trudna da ostanes? IZVINETE NA DOLGIOT POST
Здравп. Дали некоја вакво чудно искуство? Препишана е терапија примолут нор, и ги пијам веќе седум дена. Терапијата не ми е прекината, треба да ги пијам до петок, а јас веќе прокрварив денес. Менструација или којзнае што е не знам. Нели баш напротив го сопира крварењето и се пијат и за одложување на циклус. А иначе имам отсекогаш редовни но преобилни менструации. Ги пијам поради миом на матката. Ви благодарам. Секој совет е добредојден.
Не знам дали е до мене девојки или до апчињава или пак до ситуациите и работите што ми се случуваат периодов. Ги пијам апчињава како терапија препишана од доктор гинеколог, значи прво како поспана сум преку ден, кафе не помага, пребрзо ми се менува расположение, паничам или плачам за се’, се лутам и имам зголемена анксиозност. Да не речам не можам да се препознаам. Дали вам ви е познато ова и дали да и побарам друга терапија, збудалувам буквално. Плс кажете дека не сум единствена ☹️
Zdravo feminki Gledam na site vi gi prepisale apcinjava 5 dena po 2 vkupno za predizvikuvanje ciklus,a mene mi pisaa terapija 2×2 5 dena taka po red..ne razbiram znaci dve apcinja nasabajle i dve navecer taka treba da pijam vo tekot na 5 dena??(znaci 4 apcencinja dnevno)
По 2 апчиња дневно - 25 дена. Јас пиев по вториот пат 2 апчиња - 10 дена. Но, јави си се препрашај, и јас така направив па ми објаснија.
И после колку дена доби циклус?Мене ми касни веќе 8 дена,на 4тиотт ден од доцнење направив тест бетахцг преку крв покажа негативрн,а на 5тиот ден бев и на ехо немаше ништо поради тоа ми ги дадоја апчињава...почнав да ги пијам од петокот..денеска треба да ги завршам т.е вечерва.Вчера пак праврв уште еден тест преку крв пак испадна негативен..и пак ди мислам да не се рано правени тесѕовиве?Секако заштитени односи имаме ама поради една сомнителна ситуација во ноември испив норлево..па поради тоа веројатно и ми се пореметил
Zdravo. Piev primolut nor 10 den po preporaka od ginekolog poradi docnenje na menstruacija. Odkako gi prrkinav ne mi dojde ciklusot a pominaa vekje 13 dena. Zakazav kaj maticniot ginekolog ke odam za nekoj den no dotogad sakam da znam dali na nekoja od vas i se ima sluceno istoto. Inace gi pijam vtor pat..prviot pat koga gi piev za 2 dena imav ciklus
Може ли да предизвикам менструација со Примолут Нор? Ми ги препиша гинеколог, треба да добијам баш кога не е погодно, би сакала да добијам сега дури сум дома наместо во друга држава. Докторов ептен на кратко и нејасно ми објасни, ми вика може ако сакаш да ги пиеш и пред очекуваниот датум ама подобро 4 дена по два пати пред да добиеш. Не знам што да правам.
Здраво девојки ми препишаа примолут нор поради нередовен циклус,ги пиев примолут 6 дена по 2 пати почнав да се дујамм ама баш секаде околу вратот подкожни акнии и ги прекинав ме фати страв.Поминаа 6 дена и осте немам добиено?? ШТО ДА ПРАВАМ
Здраво ме интересира што напрсви со апчињата дали доби, бевте ли на лекар. Мене денеска ми ги препишаа и 10 дена треба да ги пијам.
Здраво. Дали ги пиеше апчињата? Јас моментално ги пијам (исто 10 дена) за да добијам циклус па да испитам хормони. Забележа ли некои промени кај себе додека ги пиеше?
Мила не знам зошто ти треба да испиташ хормони. Но за мене мислам дека докторот згреши што ми ги даде. Јас пред да ги пијам имав бледо розе до кафеав исцедок заради тоа отидов на лекар. Додека ги пиев апчињата ми се зголеми крварењето но сепак ја терав терапијата, иако имав консултација со лекарот дека имам пообилно крварење ми рече продолжи со апчињата ги пиев 10 дена на своја рака после 4 дена испитав хормони бидејќи не знаев дали ми е дојдено. И му реков дека јас не знам кој ден е бидејќи крварам веќе 20 дена без престан,не ми рече ништо само ми го даде упатот за во болница. За среќа ми престана крварењето, но 24 дена без престан крварев.
Имам нередовен циклус, заради микрополицистични јајници и инсулинска резистенција. Решена сум да го средам циклусот, па затоа матичната сака да испитаме и хормони да видиме шо се дешава.
Јас кога ги пиев не сетив некои промени освен растревоженост ама кога добив имав прејаки болки до кочење на нозете и ми траеше 5 дена.И тоа со години ми нема траено 5 дена, значи ме исцеди.