Значи сосема друг проблем од мојов. Во секој случај јас немав никакви промени додека ги пиев. А докторот ми напомна дека може ке бидам по напната, градите ќе ми се отечени можно е и да имам големи болки во јајниците. Сепак секое тело е различно.
Monco sto napravi dali dobi ciklus togas koga gi piese? I jas panicam piev isto 10 dena a sekogas porano dobivav na 3 max.4 dena a eve sega nema
A dali ti pocna normalno krvarenje odma? Jas samo sto pisav tuka mi pocna rozenikavo crvenkasto slabo krvarenje sto moze da projde sto se veli i bez vloska..i eve celo vreme e taka nikako da probie ubavo
Кратко имав така само розево, а после тоа добив обилно. Не се секирај, ќе добиеш, мислам дека од овие апчиња мора да добиеш
Eve pocna od sinoka povise otkako se istusirav so vruka voda ali ipak e oskudno za razlika od porano. Mi kasnese mnogu t.e nemav ciklus so meseci so insulinska rezistencija i pcos sum.
Девојки мене ми доцни два месеци, гинекологот ми кажа дека нема знаци на бременост и дека мн малку биле лачени женски хормони. Сакам да пијам примолут нор, ама некако градите како да ми се потечени малку и си викам да не добијам. Претходно имав симптоми за добивање или бременост, но ништо од тоа. И сега не знам да не треба да добијам а ако ги пијам да не си направам проблем. Ендометриумот беше 6.5 на 24.05 и не знам што да правам.
Јас ја имам истата дијагноза. Испитај хормони штом доби сега од апчињава, мене заради инсулинот ми дадоа Глукофаж да почнам да пијам. И јас исто немам редовни циклуси. А Примолут Нор прават тогаш да добиеш и толку, барем од мое искуство.. после тоа пак по старо, не очекувај дека ќе ти го регулираат циклусот. А да ги пиеш секој месец воопшто не би ти препорачала.
После колку дена од прилика се добива после терапија со ПримолутНор? 3-4 дена или една недела, не ми спомна Др....
Здраво на сите. На средина од циклус ми се појави крварење, па бидејќи не можеа да постават дијагноза, ми препишаа Примолут нор, 14 дена, по 2 на ден, за да запре крварењето. Прв пат користам вакво нешто, имам 33 год. Освен зголемен апетит и нервоза, чувствувам многу голем умор, посебно тешки ги чувствувам нозете (долниот дел). Одвај испешачив, и тоа кратка релација, дојдов преморена ко да сум била 20 км пеш. Ги читав контраиндикациите, се плашам од тромбоза, Ве молам мислење дали е во ред да продолжам со апчињата, дали е ова само моментално, треба да паничам или не. Се извинувам на долгиот пост, но очајно ми треба совет.
Da ne ti e od misla? Oti jas prviot pat prosli mesec koga gi piev sekakvi simptomi si najdov hah, pak gi pijam sega 4den mi e denes, mi rece ginekologot dva meseca po red da gi pijam.. Koj den ti e inaku?
Pomisliv i na toa, zatoa rekov da prasham nekoj sto gi koristel, gi citav site prethodni mislenja niz temava, ama sepak strav me fakja, vakvi izrazeni bolki vo nozete ne sum imala dosega. Stvarno ne znam sto da mislam, izbezumena sum... Inace 5ti den po red kade sto gi pijam.