Od kolenata nadolu e bolkata. I bez dvizenje osekjam bolka, zatoa odluciv da popesacham na vozduh, ama odvaj se vrativ, a bolkata e tuka. Po skali koga se kachuvam, isto mnogu teshko se dvizam, sum go nemala toj problem prethodno. Ako trae samo dodeka gi pijam ke izdrzam nekako, ne sakam bezpotrebno da panicham, ama ne znam koja e granicata: sto se smeta za normalno, a sto e veke za alarm
Mislam deka treba da se konsultiras so maticen cim e bolkata tuka i pri miruvanje. Ne mi se dopaga iskreno i ne lici na normalno od denes ti se javi na 5ti den?
Nikako. Mi potekoa nozete, dolu kaj gluzdot (kaj koskata). D-r ne mozam da ja najdam. Dali e opasno? Ve molam itno sovet, da se dvizam, da mirovam itn. Gi pijam okolu 10 dena, x2 na den.
Како не можеш да ја најдеш, општ матичен немаш? Може е тромбоза и не знам што си чекала цела недела а не си отишла на лекар.
Od denes porucekva mi e otokot. Maticnata ne mi sejavuva, i prativ poraka za da mi odgovori deka e itno. Ako imate sovet, bi bil poveke od dobredojden.
Уште кога ти се јавиле болки во нозете си требала да се консултираш со лекар. Не ги пиј веќе , а јас на твое место би отишла уште сега на лекар, и би барала доплер на нозе, знаеш ако има недај боже тромб мора да се реагира одма да не отиде кај што не треба.
Zdravo! Gi pijam Primolut nor 3 dena,no denes primetiv deka desnata noga mi e potecena. Se javiv kaj maticnata, no mi rece da vidam so ginekologot, bidejki se hormonski. Vo momentov sum na odmor i ne mozam da zakazam pregled. Navistina me fati panika i se prasuvam dali da prestanam da gi pijam, bidejki mi gi prepisaa poradi toa sto 2 meseca dobivav 2 pati po red( 2 pati imav ciklus mesecno).. Vsusnost, ke mi dojde pak i ke ispadne deka sum dobila po tret pat... Navistina ne znam sto da pravam!! Od odmor se vrakjam utre naver.. Dali da prodolzam uste utre? Fala
Lugje denes gi kupiv apcinjava Primolut nor trebase da dobijam na 13 ti eve uste mi kasni.. se javiv mi kaza genk. da gi pijam 5 dena po 2 apcinja sega problemot e sto na 1 vi odam na odmor i mi se poklopuva da imam dobieno bas koa ke odam .. probemot e sto mnogu loso mi e koga imam dobieno inekcii apcinja a na odmor i bas tamu lekari neznam.. dali ako mi dojde primer 27-28 i pocnam da gi pijam dali ke mi prestane dodeka trgnam pa tamu da gi pijam i pred da trgnam da prestanam??
Здраво. На 1ви треба да добијам а на 6ти ќе одиме на одмор. Често ми се случува да ми доцни 2-3 дена, па затоа сакам да ги пијам апчињата. Дали може некоја од вас да ми каже кога треба да почнам да ги пијам?
3 дена пред да ти дојди. Сакаш да одложиш циклус? Ако е за одложвање пошто од прилика ти иди на први ќе почниш на 29ти да ги пиеш, без разлика што можи теоретски да ти касни 2,3 дена, ако закасниш со пиење ќе ти дојди, затоа најдобро е на 29ти, цел одмор ќе бидиш покриена, плус гледај да ги пиеш секој ден во исто време
Здраво 5 дена пијам на 12 часа од таблетите за одложување на менструацијата примолут нор бидејќи сум на одмор.Инаку имам проблем со вени на нозете е сега денес на две места гледам модрици по нозе и ме болат.Незнам дали да ги прекинам неможам веднаш на доктор
Здраво дали може да ми кажете каде можат да се најдат Примолут нор, ги бараме по аптеките веќе не знам во која да бараме