I jas osekam kako struenje vo nozete kako bodezi samo dve se napiv nz dali da gi prodolzam il da pojdam pak na ginekolog mz da ne e do psiha ili vistina oh lele stresoj od site strani
Devojki da ve prasam nesto dali promulot nor se kontraceptivni apcinja dali sprecucaat bremenost toest da poprecuvaat da ne se razviva jajce kletka ili ne go pravat toa zatoa sto na Internet pisuva deka ne sprecuvaat bremenost moze da ss zabremeni iako se piat ama zosto se vikaat kontraceptivni? Inaku uste ne mi se prepisani ama mislam oti ke mi gi prepisat mi kasni ciklus nikako nemozam da dobijam mesecov a inaku imam redovno dali da gi piam ako samo ednas vaka mi se slucuva?
Промолутнор не е контрацепција. Тоа е хормон кој го подпомага женскиот хормон прогестерон и лекува од менструални проблеми и слично. Тоа е лек, не е контрацепција. Исто како и циклопрогиновата што не е контрацепција…верувам има и многу други. Ако сакаш контрацепција да пиеш,подобро кажи му на докторот отколку да експериментираш со други апчиња што немаат врска со заштита од бременост.
Ne ne ne sakam kontracepcija blagodaram na odgovorot sakav samo da znam sto se oti mi e strav kontracepcija da piam a ete sega imam problem mesecov ne mi doaga a inaku imam redovno I neznam dali da gi pijam za samo ednas sto mi nema dojdeno ili da cekam prirodno da dojde.. a stom ne we kontracepcina bas od onie neli sega mi olesni malku I ako mi gi prepise ke gi pijam..oti ne sakam premnogu hormoni da vnesuvam
Здраво женски, поради отсуство на циклус 2 и пол месеци ми препишаа Примолут нор ги пијам веќе 5 дена, дали е нормално да имам зголемен апетит и да сум премногу издувана во долниот дел од стомакот? повремено и осекам слаба болка во половината и стомакот како пред циклус
Dali ako ti e zdebelen ednometriumot se pie promulor nor? Bev denes na ginekolog rece nemam cisti se e okej pred dobivanje sum bila so endometrium mi rece da gi piam 5 dena po 2 tabletki, jas mislev deka ovie apcinja se piat da se zdebeli ednometriumot ne ja razbrav ubavo ako imam zdebelen dali pak da gi pijam da dobijam ili moze I prirodno da dobijam? Bremenost ne e pravev test negativen prvo se somnevase ama testot pokaza deka ne sum
Devojki ve molam za pomos ima li slucaj kade I so promulot nor ne e dobieno ciklus ili mora da dojde? Gi piev 10 dena 2 pati na den po preporaka na ginekolog uste koga bev na eho mi rece deka sum pred dobivanje, gi prekunav pred dva dena utre 3 ti den nema nisto se plasam deka nema da dobijam pak ovie dva dena mn sum custvitelna I me tera na nervoza I placenje...
Дечки, јас треба да ја почнам терапијава, но сум под голем притисок и мисли. Циклусите ми се нередовни, односно најчесто доаѓаат порано 3-6 дена од датумот кога треба и имам два дена и после немам. Правев хормони на петти ден од циклус, бидејќи не ми објаснија дека треба всушност на трети, и се утврди дека имам мала циста по ехо, и висок естроген со крвни анализи, (естрогенска доминација). Додека за прогестеронот ми земаа пари а не го испитаа, но, гинеколог претпоставуваше дека е низок па ми ја препиша оваа терапија. Прашањето ми е колку се чести и лоши нус појавите со овој хормон? Читав можни ризици од згрутчување, тромбоцитопенија и не го почнав, а требаше вчера. Што е најпаметно во оваа ситуација, дали може некаков совет или насока ве молам? Односно што во случај на висок естроген, огромен проблем е, давам напори но, не се симнува.
Jas nemam ispitano hormoni no mene mi kasnese 20 dena pred apcinjava nikako ne sakase da mi dojde samo primetuvav sluz koja bese kako vo ovulacija celo vreme, pa pretpostavuvam deka I kaj mene e bil visok estrogenot, dali kaj tebe e takva sluzta? Ili ne se primetuva po sluzta hormonite? E sega od kako gi piev promulot nor iscedokot stana onakov neli normalen ne e rastegliv priziren nego pred ciklus pa verojatno e deluval progesteronot , gi piev I ete mi dojde denes mi e 3 ti den. Prv pat vaka mi se sluci sto mislam.deka e radi pokacuvanje na estrogenot oti toj sekret go ima vo ovulacija a kaj mene cel mesec..mada koga bev na eho bev pred dobivanje.. spored mene mene pij gi nema nisto da bidi kaj mene nemase nisto nus pojavi 10 dena gi piev, toa e mozno nus pojavi ama so sekoj lek pisuva takvo nesto, a I stom ti kazala doktorkata pij gi. Ama jas ne sum mnogu strucna deka I prv pat gi piev ama nemav nisto nus pojavi
Здраво на сите, дали знаете каде во Скопје може да се најде леков? Ми го има препишано матичен гинеколог на рецепта, и морам итно да почнам со терапија, но никако да го најдам во ниту една од аптеките каде што прашав. Ви благодарам многу однаред!
оох ...го прептпоставував овој одговор според тоа што прочитав и ми го кажаа, но се надевав дека има барем по некое останато во некоја од нашиве аптеки... сепак, фала ти многу на брзиот одговор! поздрав
Jas go zedov pred ,3 meseci od kocani. Tuka go imase vo edna apteka ama i go zaboraviv imeto Euro farm moze bese zaboraviv
Нека ти го пише на розов рецепт и купи го во Врање. Јас таму купувам лекови и се доста поевтини од кај нас. Замена за примолут нор е циклопрогинова.
Jas pred nekolki meseci od eurofarm gi bev zemala i bea nekoja sitna para okolu 150 ne me drzi za zbor