Здраво девојки. Надвор од МК сум, а матичната не ми одговара на пораките. Претходниот месец пиев Примолут Нор ( добивав цело време околу 12ти во месецот) до 22ри јуни. Добив на 25ти. Ме интересира дали треба да добијам пак сега на 12ти, или бидејќи претходно добив на 25ти и сега ќе добијам околу 25ти? Односно дали се поместува циклусот после апчињата?
Mislam deka od kako ke prestanes da gi pies treba da dobies 2 do 5 dena nema vrska koga si imala ciklus gi pies 10 dena pauza nekoj den i dobivas mislam taka deka bese ako sum greska neka me popravi nekoj
Здраво, каде може да се купат примулот нор или ако има некој останати што не му требаат да се договориме, ќе си ги плата. Фала
Здраво, за жива глава не можам да ги најдам апчињава, дали ги има некаде? Исто дали имате некое инфо за во Грција дали ги има?
Zdravo me interesira kako se vikat apcinjata za dobivanje gledam deka site ste zadovolni pa zatoa ve prasuvam mene mi kasni vejke 7 dena a nejke da probie me maci se osejkam kako pijana kokoska taka nareceno i sve ako moze da mi kazete kako se vikat i sve i koja cena se
Promulot nor se vikaa nekade okolu 100 i nesto denari mislam bea ne me drzi za zbor pred 5 meseci gi koristev i mi pomognaa, ama 7 dena e malku pocekaj moze ke ti dojde mene 20 dena mi kasnese koga zedov da gi piam, moze i sekako ke mi dojdelo taka mi kaza doktorkata ama jas bev nestrpliva i gi piev, znaci otidi na doktor prvo na svoja raka ne gi pij 7 dena ne e mnogu zada se piat
Dada ke pocekam uste malku ne mie toa nikakov problem ama toa e sto jas isto kako tebe sum ne strpiva i sakam da dobijam i sve ama toa e
Ako imas simptomi ke ti dojde nabrzo jas togas koga bev mi kaza deka ima zdebeluvanje na endometriumot i deka ke mi dojde za nekolku dena ama jas nemozev da cekam i mi gi dade, gi piev 10 dena mislam da bese pauza eden den i mi dojde i ete ovie meseci ne mi kasnelo se mi e tocna, zatoa otidi pocekaj uste 3 dena ako ne ti dojde i ke ti kazat dali da pies ili ke ti dojde a napravi i test za bremenost ako ima moznost za toa
Se uste nemam dobieno mnogu me maci a samo ednas mi ima svrseno ali mislam deka ne sum bremena zs doktorot kaza 50:50 se sansite za bremenost a eve go imam bolki imam sve me maci duri poduenost sum kako voda da imam i sve neznam sto da pravam sovet ke puknam a i da napomenam nastinata sum vejke cel mesec nemozam da ozdravam
A dali pravese test stom ti veke kasni? Treba da napravis ili otidi na doktor beta hcg da ti ispitaat sakas bremenost ili ne ? Iako se mali sansite so edno svrsuvanje sepak postojat napravi si test barem ke pokaze sig veke 7 i poveke dena ti kasni ako e negativen i nema bremenost togas moze ke pocekat da ti dojde oti imas simptomi
Девојки јас сопирам крварење со Примолут нор,втор ден денес и уште имам крварење ☹️, После колку таблети прекинува,инаку ден пред да тргнам на одмор добив и еве 11 дена уште ме мачи,раат не се избањав
Zdravo. Gi piev primolut nor poradi sto imav dve cisti vo jajncite, odkoga gi ispiv po 4 dena mi dojde ciklus, nekolku dena obilno ama ostanatite denovi po nekolku kapki eve veke 7mi den kako mi trae cel ciklus, dali e normalno da se javam na ginekolog ili?
Како се пиеше примолут нор? 2 пати или 3 пати на ден. Гинекологот не ми кажа, а јас заборавив да прашам.
Mislam 2 pati u den bese u isto vreme ako sabajle u 9 i vecer vo 9 ama prasaj si ti pak za sekoj slucaj