1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Примолут Нор

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Ivanaina, 6 февруари 2010.

1. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    6.377
    Женски, тука гледам повеќето од вас пиеле примолут нор за да добијат, кај мене е даден па обратно, крварам без прекин од 17.09 па наваму, и гинекологот рече за да ги смириме јајнициве, 2х1 15 дена. Ќе прекине ли крварењево со нив?

2. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    1.221
    Дали некоја има искуство со Примолут Нор/Дабростан за регулирање на циклус? Последниот ми беше пред скоро 6 месеци. Гинекологот ми кажа дека сум овулирала пред 2 недели, но сеуште немам добиено па рече да земам примолут нор. Друг гинеколог ми предложи циклопрогинова, но не сакав да земам хормони.

3. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    167
    Jas imam pieno promulot nor pred nekolku meseci koga mi docnese nekolku nedeli moze i mesec da bese ne se sekavam ubavo, ama koga gi prekinav odma mi dojde mene mi pomognaa, i veke ete nekolku mesecu fala mu na Boga nemam problemi mi doaga redovno samo togas mi docnese ginekologot mi kaza kasna ovulacija a i se gledase deka ke dobiam na eho imav zdebelen endometrum ama pak gi piev samo ednas 10 dena gi piev po dva pati na den mislam gi prekines i dobes za dva tri dena jas odma dobiv posle eden den ako ne se lazam ili den ipol..