ДА Утре ке ми биде 3ти пат Од истава ставам и на лице. На лице одма се познава, на коса не знам баш, ке треба подолго да ја користам. Лицето е нежно и меко ептен.
ЗДраво драги мои, еве ви предлог за една шрекрасна маска за коса односно третман за сува или виткана коса во 2 чекори. Се надевам дека ќе ви се допадне. http://biodevojka.blogspot.com/2018/07/2.html
@Biodevojka дали си правела маска за коса врз база на лук? Или некој совет со што би можела да го комбинирам лукот, за да го користам како маска. Со масло некое можеби?
Може да направиш домашно масло од лук, ама те предупредувам страшно мириса...цела куќа ќе ти мириса лошо...
Вака блендирај лук со масло (било кое, најдобро маслиново или сончогледово во сооднод 1:1) и остави го така да отстои 24 часа па процеди и твоето масло е готово.
Драга за опаѓање може да пробаш масло од семки од тиква со етерично масло од рузмарин. Си пробала??? Тоа доста функционира. А ако го пробаш ова со лукот, нанесувај го само на коренот со кратка енергична масажа (без многу притискање) пред секое миење на косата. Остави да делува околу 15 до 20 мин. Поздрав и пиши ми резултати за лукот.
Не сум пробала тоа, а и не сум во МК, и не се снаоѓам овде баш најдобро со производи кои лесно ги наоѓав во МК. Ова со луков како што сфатив не може да има негативен ефект.. Ќе пишам обавезно ако има ефект. Фала ти најмногу. Поздрав.
Јас порано многу си правев, сега немам време.. Порано си мешав кокосово масло со јајце и го држев 1-2 часа па ќе се измиев. Сега ќе пробам некои од овие што сте ги напишале.
Имаш два начина да го направиш ова: или ќе земеш 50 мл. масло од семки од тиква (или друго по твоја желба) и ќе додадеш 7 капки етерично масло од рузмарин. Со смесата ќе го масираш само коренот пред секое миење и ќе оставиш да делува најмалку 15 мин. па потоа миеш со шампон. Втората варијанта е да направиш билнп мсло од ризмарин (кај мене н блог омаш податоци за изравотка на билни масла) д го прецедиш и користиш на ист начин. За били што слободно пиши. Поздрав
Еднаш пробав маска од банана и белка од јајце за сјај но многу се излепив и не се миеше. Луѓе 5 пати ја мев неможев да ја извадам бананата. Послем тоа ми беше сјајна косата но не ја повторив од тогаш имав банана излепена низ прамените на косата не се мие не паѓа,
Секогаш пред бањање си ставам масла на коса, најчесто користам рицинусово. Ваљда тоа може да се смета како маска. Најбоље ми е за користење, најнормално го мијам после од коса. Порано правев маска од јајце и плус некои ствари унутра пикав, ко мед и кокосово и маслиново уље. Али таа маска е целата смотана за користење. Значи јајце на секаде. И кога го миеш треба со млака вода, да не ти се зготви на глава.