За мене не е изживеана некоја на 18 години. Што видела таа од животот? Јас родив пред 30 и немам намера да раѓам на 40.
Корона ? Пред 7 години ни не постоеше корона . Ти се тешиш така за твојата непромисленост . Да , убиец си на своето дете , ако под " живеење живот " подразбираш ебавање со кој стигнеш , за после да абортираш . Ако бременоста е последица на силување , што секако не е твоја желба , тогаш го оправдувам абортусот во целост , исто и ако плодот е со одредени деформитети и здравствени пречки , бидејќи абортусот ќе спречи тоа дете да се измачува и да биде оплакано на живот . А ако ти се ебаваш од што сакаш и при тоа остануваш бремена по игра на случајот , убиец стануваш ако се одлучиш на абортус . Едноставно апстинирај ако не ти се раѓа рано . Зборувај за себе . Не сите се како тебе . Јас две деца ги подигнувам ментално и физички , а тебе која ти е целта во животот ? Да се пијанчиш до 35 и зад себе да имаш 5 абортуси ? Свесна е другарка ти дека греши ? Свесна е дека не се сите бракови исти ? Отвори во свекрви и снаи да видиш колку жени со 30+ имаат проблеми со свекрви бидејќи живеат во заедница а доцна стапиле во брак . Јас во заедница живеев кратко време , можеби една година , ама ни толку . На мои 18 ипол веќе живеевме сами . Го живееш животот со уништена јетра . Баш супер . Многу паметен пример . Тука ти е грешката . На некои места можеш и детето со себе да си го земаш . На пример во ресторан после работа со другарки на ручек . Зошто да не го земеш со себе ? Или на кафе навечер . Ама јас сум ограничена , вие напредни опен мајндед .
Многу невкусно од твоја страна. Многу во 20те не можат да зачнат, многу млади трудници имаат патолошка бременост. Не знам како си дозволувате во ваква тема да спомнувате нешто вакво. Плус многу жени не ни нашле соодветен партнер до 35 години. Зарем треба да најдат некој само за да родат до 30?!
Немам јас цел во животот, само работи кои ги сакам, и работи кои не ги сакам. И неколку принципи кој ме тераат низ животот...
Како ме намириша и ми ја намириша вагината дека одам со кој стасам хахах а да вие примитивците оти не го живеете животот како што сакате одма плукате по други кои се слободноумни. Иначе не сум имала секс со некој кој што не е сигурен и без кондом па да се плашам па после да или се мажам или абортирам ти изгледа збореш за тебе јас немам таков проблем.
По муабетиве ептен сте созреале со стапување во брак и раѓање деца во средно школо.. Да му се згрози на човек од мислењава
Има и повозрасни кои се омажиле доцна, па имаат проблеми со живот во заедница. Јас знам таква личност која се омажи на 38.5 и сега на 40 е во заедница. Но, пак е до поединецот. До 40 години само 3 години работела, а тоа е недоволно.
Животот во заедница нема врска со возраста, туку со желбата и финансии за одделување. Работата е што ретко кој на 18 има финансии за сам да живее, така да поверојатно е да заглави во домот на мажот.
Сите што ги познавам, а се земале толку млади (заради бременост) им е криво што избрзале. Нивниот одговор - Да не останев трудна немаше ни да се земеме. И каква врска има животот во заедница со темава? Таа што се омажила на 38 години сигурно повеќе поминала во животот од таа што се омажила откако завршила средно.
Убаво кажа на некои места. Обично на денски кафе муабет сум ја земала, некогаш и навечер, уште од мало бебе, ама поретко, после 9 е време за спиење. Сакам да кажам дека слободата што ја имам јас со пари не се купува, скоро секој втор ден сум на кафе муабет, во ресторан одиме колегијално многу често, но не секој ден, многу често одиме со другарки, нивните мажи и деца и моето дете... и.т.н Ама да бидам со 3 деца, нвработена, извини ама не би можела голем дел од ова да дозволам, не од друго, од осет спрема мажот кој самиот работи р'мба цел ден за да идржува 4 усти....
Секако. Тоа сакав да кажам. И на 18, а некој и на 40 години пак ќе биде во заедница. Нашево општество не е идеално.
И јас имав со кондом и со сигурен човек , ама сепак забременив , кондомот пукна . И норлево пиев , ама еве го син ми , прваче ќе биде од октомври . Ако беше слободоумна до толку , и тоа ќе го знаеше . Инаку , јас си го знам мојот живот и чиста сум пред себе и пред Бога , немам за што да се плашам или правдам .
Типичен пример ми е свекрвата. Се омажила на 18 години, за разлика од нејзините сестри кои имаа можност да поуживаат сами.
Реално така е. Многу е Јака потребата за секс на 17 години... На 17 години ни С од секс незнаев , а камоли Н од норлево.
Замисли ко дете да се изебиш и после да слатшејмнуваш други за да се осеќаш подобро за своите избори. Као прајте шо сакате со својот живот ама дали "оправдувате" или не туѓ живот нема смисла. Немате право на то. Ебете се со кој сакате, ако неќите да абортирате немојте, ако сакате не ги слушајте првите. Ако имате потреба да романтизирате вашиот избор, запрашајте се дал има скриен проблем и фрустрација од тој избор. Лично никогаш не сум сакала да сум млада мајка ама дефинитивно сакам дете пред 30.
Ни јас немав на 17, ама не ни имав дечко. Да имав, којзнае. Ама зошто зборува ко да била нејзина желба да е мајка, плука по тие што имаат секс а не сакаат да родат и на крај кажува како испила норлево. Значи не сакала да го роди тоа дете. Се венчала само ради детето. Најверојатно, немаше ни да е во брак толку рано да не останала трудна.
Па веке ако зборуваме за убиства на плодот и норвелото е убиец односно ран абортус од полесен начин, иначе јас сум за секоја жена има право на своето тело и абортусот не е убиство, ова го цитирам за тебе бидејки збореш дека абортусот е убиство.
За норлево од форумов дознав Мајка ми ме штитеше од безобразни нешта, не знаев што е секс, за кондом разбрав у школо. Веројатно сакала да не знам за да не си го заебам животот за навек. Фала и.
Не знам дали си саркастична, ама не гледам ништо добро во тоа децата да не се едуцираат за овие работи. Баш ради тоа и често малолетни остануваат трудни.