Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Причини за рано стапување во брак

Дискусија во 'Брак' започната од Lacrimosa, 6 декември 2010.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.366
    Не знам . Доколку би го имала вистинскиот партнер до себе и на 18 и на 28 би стапила во брак без разлика дали сум била бремена или не .
    @Annora ете колку си разбрала . Сестра ми има проблеми во бременоста од други причини - да . Стресот е една од нив ! А кој и предизвикуваше најголем стрес знаеш ? Па работодавачот . Сигурно не јас или мајка ми . Среќа сега е добра .

И дај оставете ме веќе аман . Имам мое мислење ако ви се допаѓа супер , ако не прескокните го .

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Па ете со маж ти си била во врска, зошто не се венчавте на 18 без да си бремена, нели се сакавте, вистински партнер ти бил, зошто баш одкако забремена се венчавте, зошто не пред тоа ако бракот на 18 е супер?

На spacegirl92, злоба, KateKane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    6.800
    Да, сигурна сум дека ќе стапеше во брак на 18 ако не останеше бремена.

Ама што имаат врска годините и бременоста со работата?
    И остави ја веќе сестра ти, и го раскажа цел живот на форум само за да докажеш поента и пак не успеа.

На spacegirl92, Purplelilac, злоба и 15 други им се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.366
    Значи 17 имав јас ало ! Немав полни 18 за да стапам во брак . Ние се венчавме откако наполнив 18 , ама веридбата беше на 17 . Значи ? Сепак на 17 сме се земале .

5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    @CrazyGirl15 ако имаш ќерќа ќе и викаш да се омажи на 18? Биди искрена те молам. Тебе ситуацијата те навела да се омажиш, да не биле твоите околности сигурна сум дека никогаш не би го направила тоа.

На baby-star, tambelina и Annora им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.366
    Имам ќерка . Ако е сигурна во своите избори , ќе ја поддржам .

П . С . За тоа сум родител на тоа дете , нели ? Ако јас не сум тука за неа , комшивката Ката сигурно нема да е .

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ама бремена беше нели :) да ја направевте веридбата на 17 уште пред да забремениш од многу љубов и од што си била далеку понапредна во размислувањата на 17 год од сестра ти па си знаела дека ќе имаш проблем со работодавци.
    Или можда малце и љубомориш на сестра ти што се изнауживала до 29, па сега си е бремена, а ти до 24 години со 3 деца
    А ако не ти е до губење време на темава, кој те држи сосила

На Just.do.it, spacegirl92, злоба и 10 други им се допаѓа ова.
  8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Ама по балканското поарно на 18 за да не е "возена" многу..

На candy.cane и baby-star им се допаѓа ова.
  9. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    Зар дете на 17 години може да биде сигурно во своите одлуки? Ако е толку сигурна, нема да има ни потреба од твојата поддршка. Друго, ако е сигурна на 17, не гледам зошто не би почекале неколку години, кога е толку сигурна, сигурно ќе им опстане врската.

Последна измена: 23 септември 2020
    На candy.cane и baby-star им се допаѓа ова.
  10. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Стварно ја напнавте. Во ред е да си имаш свое мислење, ама од вас пари не бара, работа не бара, децата не ви ги остава да ги чувате, тоа е тоа. Ако сака и на 17 нека забремени, битно децата да израснат во здрава средина.

На MoreNa-22, tinka-mace, Macito007 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.366
    Ти и тие како тебе што по 100 години ме цитирате повторно и повторно . И не ич не сум и љубоморна , затоа што и таа одамна ќе се омажеше ако предходниот сериозен партнер не испаднеше наркоман . Среќна сум што си најде дечко вреден и со исти гледишта .
    Зависи . Јас бев сигурна и на 17 дека сакам со него да го поминам животот . И да не бев бремена , со него ќе бев пак .

12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.629
    Допаѓања:
    39.244
    Како сте напнале за туѓ живот и туѓи избори (facepalm)

На tinka-mace, edna_malecka, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Ништо лошо ама јас на 17 имав многу наивна врска каде секој ден врескам и неможев без него, сега после 3 години ми е смешно, тогаш сме најранливи и разделбата ни се чини како смрт на близок и затоа се останвуа во брак и се пате подоцна. :D

14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.944
    Допаѓања:
    267.755
    Кои небулози човече :drunk:

@CrazyGirl15 драго ми е што си среќна со своите избори, само биди сигурна дека не си единствена среќна.

29 имам, на 29 прв пат помислив воопшто на идејата за бебе. На 17 немаше теорија да раѓам, па ни на 25 искрено.

Сосема среќна сум со изборите што ги имам направено, и да, со истиот човек од средно до ден денес сум.

Ни намерно, ни ненамерно дете не сме направиле и не мислам дека сме згрешиле со нашиот живот до сега.

На Purplelilac, mode-kristina, KateKane и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Damn
    Еве не се пијанам по улици на скоро 22, уште немажена.
    Во кој оддел припаѓам? Во тие што на млади години успеале или оние сиротите што на 30 ќе се влечат по доктори и ќе слушаат - е да си родеше помлада
    Еве моментално да ме праша некој, и јас сакам со либе да останеме заедно, шо не значи дека не може утре да се разделиме. Ако евентуално се случи да забременам, нема да брзам за мажење, попрво ќе абортирам. Ако немам стабилна работа, шо ќе му овозможам на тоа дете?

Од друга членка прочитав - Ене ја пријателката со две деца на 30 години веќе, јас со мало дете на 30 кинам живци. Како да ви кажам да не ве навредам. Ако дете ти е кинење живци, и на 20 години ќе ти кинело, и тоа бетер. А баш веќе на 30 си имала доволно време да научиш да бидеш родител
    Да, кој што сака нека си прави, ама некогаш многу глумите жртви.

На mode-kristina, noteforself, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.166
    Ама дај оставете го девојчето веќе! Се омажила, изродила деца ок нејзин избор. И на 30 да се омажила тоа не и гарантира убав живот и дека се изнауживала :D

И јас сум со 26 и ќе бидам со две деца. Јас почнав да уживам од кога се омажив. Уживам со личноста која ја сакам, шетаме насекаде, сами живееме сами работиме:)
    Сега живеам таков живот што сум можела да сонувам само! И дај, ама уживање и услови имаме ние тука во Мк хах... Висење по кафани до наутро :D Само што станав од спиење се напнав :tmi:

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Нормално дека нејзин избор.
    Сите реакции се за - ако родите на 29 ќе имате проблеми со неплодност, проблеми со работодавец, кај ќе го оставате детето да вади заби со 40тт одкако ќе ви заврши породилното.
    Небулоза до небулоза.

На Amellie13, KateKane, Harper и 11 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.944
    Допаѓања:
    267.755
    Всушност ние воопшто ретко по кафани одиме.
    Повеќе време поминавме во образование и патување.
    А и слобода, немање обврски едноставно. Мојот партнер бизнисот си го градеше. Итн.

Не значи дека ако не сме стапиле во брак и немаме деца, дека се пијанчиме и не знаеме кај нѝ е домот.

На Purplelilac, mode-kristina, KateKane и 10 други им се допаѓа ова.
  19. ☆°Night°☆

☆°Night°☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2019
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    313
    Ова е веќе навреда. Нема потреба да одиме таму.
    И јас на 17 бев сигурна дека сакам со тогашниот да се омажам за среќа по 3 недели ми здосадил.

На tina2018, baby-star и Iva9612 им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Епа ова со пијанчењево е пошо под дифолт луѓе кои се во врска не се озбилни, за кур не ги бива, појма немаат кај тераат, а кога ќе стапат во брак, они веќе се озбилни луѓе.

На S.W.A.G, candy.cane и CameliaMiller им се допаѓа ова.