Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Причини за рано стапување во брак

Дискусија во 'Брак' започната од Lacrimosa, 6 декември 2010.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Мајка ми на хемотерапија, татко ми со нејзе или на работа и со таква дијагноза на мајка ти брзо созреваш и иако никој не го барал тоа од мене сум правела се да им олеснам на моите да не се грижат за “банални” работи туку да се фокусираат на лечењето на мајка ми.

Мене како верник ме фаќа срам од вакви тн верници, кои блујаат отров а секое една блувотина е спротивна на учењето на Исус Христос.
    Мислам стварно со цел памет продаваш муда за бубрези на толку осетлива тема како стерилитет, тоа ни ѓаволот лично не би им се потсмевал на тие што имаат тешкотии или не можаат да се остварат како родители, срамота, срамота.

Да не набројувам па колку наркоманки, алкохоличари, жени над 120 кг сум породила, воопшто не делува тоа на забременувањето туку подоцна на плодот, апсолутно врска нема ништо од тоа што си го напишал со забременувањето.

Он топик, мое мислење дека има големо влијание има воспитувањето во врска со стапувањето млада во брак и станување на мајка.
    Двете баби мои си беа вработени, едната наставничката, другата професорка во средно, двете си имаа сопствена плата и подоцна сопствена пензија и огромен приоритет даваа на образованието на децата, мајка ми млада се омажи ама веќе беше вработена како медицинска сестра, едната амбиција си ја остварила, наредната и била семејство, нормално ми било мене дека треба да учам, да се вработам па после да размислувам за брак, семејство.

На Lianna Anna, tina2018, candy.cane и 19 други им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    56.758
    Само да се надоврзам со мое мислење на темава, за стапување во брак на 18 многу влијае домашното воспитување, околностите и пред се од друштвото во кое младата особа се наоѓа!!! неможе да биде добро да се омажите на 18 без работа....па уште нели кај свекрвица (по претпоставка дека и машката особа не е осамосталена) и после децата виновни,.,

На крајот на краиштата секој си го бира својот пат..

На tina2018, candy.cane, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Алкохол и дрога не влијаеле на бременост? Па не само на бременост туку и трајни последици носат на детето кое ќе се роди. Ова од инает може само да го каже човек.

На Feminka22 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    НЕ ВЛИЈААТ НА ОСТАНУВАЊЕ БРЕМЕНА, се знае дека остануваат последици на плодот, го напишав тоа, ај прочитај убаво уште еднаш пред да ми реплицираш повторно.

На spacegirl92, Lianna Anna, tina2018 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Добро а сакате да се вратите во 19 век каде жената подалеко од кујна не е видела мислам имало и богати жени ама на грбот на мажите највеке. Не сте ми јасни ако сакате заостанат живот отидите у некое село наместо да се купува албанска невеста тоа бидите вие бесплатно.

Додека е некоја бремена у тек на бременост може да наштетат онака не.

Последна измена од модератор: 25 септември 2020
    На spacegirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    ??? Никој не спомна враќање во 19ти век.
    Како тоа имало богати жени ама на грбот од мажот??? Бракот е заедница и не треба да има мое и твое туку наше.
    А и не значи дека оние кои живеат во село имаат заостанат живот. Чукни си ја главата пред да кажеш нешто. И тргни си ги тие розеви очила и види ја реалноста подалеку од носот.

На Abc07 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ако некој бара мајка за деца сигурно дека ќе бара таква или ќе земе од Албанија. Сигурно нема да земе некоја што се тетурка пијана и нашмркана до 5 наутро во минич со сите облини на изволте.. Зборувам ако некој бара таква, инаку и за овие другите има мажи само од друг калибар. Исто и жена, ако сака маж кој ќе се грижи за своето семејство и ќе обезбеди се што треба за својата жена и своите деца секако дека ќе бара таков, сигурно нема да бара некој чие најголемо достигнување му е тоа што со 200 километри на час поинал по Партизанска со моторот или колата што му ја купил тате. Знаеш дека ги понижуваш таквите од Албанија со ова? Мислиш дека си посупериорна од нив или? Тие знаат и да зготват и дете да одгледаат и секаква работа да работат што значи можат потполно самостојни да бидат доколку сакаат, но се воспитани на тој начин што и треба животен сопатник што е правилно. Единствена замерка ми е што ги продаваат како стока. Инаку греота е да се понижуваат. Сите сме еднакви само со различни знаења и навики. Некоја се фокусира да биде добра домаќинка и мајка некоја се фокусира на професионална дејност, на некој му е битно да создаде добро потомство а на некој му е битно да вози кола од 70к евра. Избор, а не заостанатост во 19 век како што велиш.
    Кај мажите знам дека влијае на плодноста. Штом влијае некако значи дека не е добро и не треба да се користи нели?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.627
    Допаѓања:
    39.232
    Како "онака" не можат да наштатат?:D
    Мислам, збориме за алкохоличари и редовни корисници на дрога, така?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Оф сега од каде да почнам.
    Значи жената може само да биде добра домаќинка и мајка, добра на професионален план или некој да има деца или да вози автомобил од 70 илјади евра???
    So many things are soooo wrong here, where do I begin.

Возам автомобил многу поскап од тоа што напиша, мајка сум на 3 деца и четврто на пат и остварена на професионален план, за домашните обврски се грижиме и двајцата со сопругот.
    Нема изгледа кај тебе некој нормала или е во една крајност или во друга, стварно само лупаш глупости без никаква поткрепа.

Многу нешто те боли за тие купените невести од Албанија или онака барем си свесен дека само и таква би можел да земеш, нормална девојка не верувам дека би била со шовинист како тебе.
    Патем никој не ги навредува ама ти еден куп навреди имаш за сите девојки што не се како твојата замислена девојка.

На spacegirl92, Lianna Anna, tina2018 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Класите постојат уште пред 1000 години порано било и полошо имало и робови, тогаш или си роден во богато семејтво или ке врзуваш крај со крај цел живот, така да не мислите дека било сјајно и бајно и порано, многу жално кога млад кој се му е на дланка ке сака да се врате во минатото во времето на диктатура

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А ќе сакаш да ми објасниш што ти е поентава со ова ДЕНЕС кога порано било далеку полошо и зошто идеализираш кога не си на пример 80 годишна баба за да можеш да споредиш ПОРАНО и ДЕНЕС? И порано имало депресија не само денес.

На candy.cane, WildMk, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Јас искрено би сакала да влијаат зошто ниту еден зависник не би требало да донесе дете на светов, колку радикално и да звучи вака. За жал, повеќе проблеми со плодност сум видела кај луѓе што не ни пијат алкохол, за дрога и да не зборувам :(

А од друга страна, како што кажа една од членките погоре, не ретко корисници на дрога ќе испораѓаат еден куп деца. За жал. Така што, да, влијае на целокупното здравје, ама не значи дека автоматски се неплодни или водат до неплодност директно. Пак ќе речам за жал, не е ова никако некаков плус во таа корист да не бидам сфатена погрешно.

На Осе, candy.cane, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Проблемот не е во автомобилот туку во начинот на кој се вози. Не ги вади работите од контекст и не ми извртувај мислења. Сите сме тастатура мафија кога треба да се збори. И јас можам да кажам дека сум пилот. Секоја чест ако си професионалец и си мајка на три и еден куп време имаш за форумов.
    Секако дека таква ќе земам па дури и од Албанија да е, сигурно нема да земам некоја што легнала со 10 души или се тетурка пијана и нашмркана во 5 наутро бидејќи мене таква не ми одговараат. На кој му одговараат такви нека ги носи дома, немам ништо против.
    Инаку следен пат говори македонски, нема потреба англиски да користиш за да ти изгледа по кул мислењето. Или само англиски знаеш? Еве ја шовинист што би рекла ти, знам 8 јазика и што треба на секоја реченица да шифтам јазик? Битно се испофали дека поскап автомобил од 70 илјади евра возиш. Не ми е чудно после тоа што тие од Албанија ги ставаш под нозе.

14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А ти од кај ќе знаеш некоја со колкумина легнала или сакаш прв да си и?

На spacegirl92, Lianna Anna, Ambrosia и 10 други им се допаѓа ова.
  15. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    56.758
    Не, таа ќе му каже дека и е втор и он ќе и верува...

На spacegirl92, Lianna Anna, Ambrosia и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Отиде темава у пи*ке си мајчине.
    Не знам ни до кај стасавме веќе.

Заклучокот: Кога излегувате, враќајте се најкасно до 12 дома за после од прва да можете да затрудните.

На spacegirl92, SURF, Hellobeautiful и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    И кола кога се купува се прашува информации детални. Да не зборувам за животен сопатник. Се ме интересира, од каде е како е што е, родители, семејство, како е воспитана. Девојка воспитана со морални вредности од добри родители не би направила такво нешто така да знам каде газам и што да бирам. Добар глас надалеку се слуша така да неможе никој да сокрие ништо од луѓе.
    Инаку никаде не кажав дека сакам да сум прв. Јас не реков дека девојки кои имале врска и од х причини таа врска завршила дека за нив повеќе нема иднина. Јас реков за девојки чиј приоритет им е сексуално задоволство и менуваат партнери поради тоа или друга причина.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ааааа втор
    Курва
    Само витали сакам да го прашам дали знае дека постои оперативен зафат за часни сестри со кој може да се врати хименот и пак да е "невина" :rofl:
    @Vitaly Не дека некоја треба да ти се правда
    Ака ако сака таа, ти појма нема да имаш со колку легнала :)

На spacegirl92, Lady D ❤️, tina2018 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Така браво.
    На луѓе кои потекнуваат од дисфункционални семејства уште толку урни им ја самодовербата кажувајќи им дека никој не треба да биде со нив во врска.:puke:
    Со таква личност сум во врска. И ниеднаш не се покајав.

На spacegirl92, tina2018, Ambrosia и 9 други им се допаѓа ова.
  20. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.409
    Допаѓања:
    60.171
    Да, да сигурно ќе се каам во животов пошто не исполнувам идеали на некој шовинист и радикален христијанин. За ништо во животов не се каам, сум била помлада, поинаку сум размислувала и сум собирала животно искуство. Што требаше да направам кога дознав дека минатиот партнер ме изневерува, да простам само за да не бидам "промискуитетна" ли? Сум била со скршено срце, сум имала one night stand во тој период на rebound, сум си ја лечела болката и сум продолжила со животот.

До мене вакви повраќаници од зборови не допираат, ама вие девојчиња кои сте помали, не знаете уште што сакате во животот и го живеете оној тинејџерски живот - нема ништо погрешно во тоа. И да не дозволувате шовинистички проектили да допираат до вас. За секој човек на планетава има некој и ќе ве сака такви какви што сте. Ова ви го кажува човек кој колнел љубов, сум се трескала од земја кога сум била повредена и сум сакала никогаш повеќе да не бидам со никој.

Офтопик ова, ама многу важно пошто гледам дека ако не сте невини, добри рисјанки очигледно сте за у ѓубре според некои. Не ги слушајте.

На spacegirl92, Lianna Anna, smooch и 19 други им се допаѓа ова.