Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Причини за рано стапување во брак

Дискусија во 'Брак' започната од Lacrimosa, 6 декември 2010.

1. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Имало во помал број, денеска бројката на депресивни луѓе е далеку поголема.
    Како што кажав погоре, животот не е совршен и има лесни и тешки периоди. И имало и ќе има и понатаму. Јас никаде не кажав дека порано било идеално.

2. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Така ти мислиш. Затоа ни глава не кревам на такви девојки. Ти веројатно не знаеш што значи добро воспитан човек со морални вредности. Реков морални а не модерни, да не си помешала.
    Не е работата дека некој треба да зависи од мене и да ми се правда. Постојат луѓе кои не сакаат расипнички живот, скаат да живеат богоугодно.

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Од кај знаеш за бројките, сигурно не спроведувале истражувања и студии во селата порано или во планини кај што живееле огромен процент од населението, од кај ти е тврдењево?

4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Со среќа во потрагата на Светица.

На spacegirl92, Lady D ❤️, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Одсекогаш има повеќе глувци а помалку лавови. Постојат и такви девојки, не се светици. Туку само живеат богоугодно и имаат морални вредности.

6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Поарно ти е да купеш жена тоа е морално да купуваш човек отколку да бидеш со некоја што пие и се ебе по свој кејф?

А морална вреност е да купуваш албанка?

Бројот на партнери нема врска со тоа дали си морален

На spacegirl92 и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Македонскиот јазик ми е учен дома од моите, мислам дека сосема солидно го зборувам, пишувам и читам, англискиот е јазикот на мојата држава, значи прв јазик.
    Се испофалив за автомобилот, тоа ти е тој шовинистички синдром, не може некој да има а да не е за фалба туку за потреба.

Инаку споредбата со купување автомобил и жена ти е ептен глупа, онака влегуваш во салон и ја прашуваш продавачката од каде е, кој/а му е фамилијата на автомобилот или како иде тоа???!!

Чекај сега може и јас сум шовинистка зошто само купувам нови автомобили со 0км на нив.:wasntme:

Не дека треба на некој мочко да му се правдам зошто и колку време сум на форум ама кај мене сега има stage 4 lockdown, нема мрдање од дома, тоа значи повеќе време за слободни активности меѓу кои се и форумот.

На spacegirl92, Lady D ❤️, Lianna Anna и 13 други им се допаѓа ова.
  8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Витален не ми одговори дали купувањето албанка е морален чин? Ако си верувал барем малце во религија ке знаеш дека осудувањето е неморал а купувањето луѓе го сметаат за најголем грев после силување и убиство.

На spacegirl92 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    А што значи богоугодно?:?:

На spacegirl92, noteforself, hellocity и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Шовинистичко уредување во домот. :o Они незнаат шо значи богоугодно сакаат само жена домаќинка

На spacegirl92 и baby-star им се допаѓа ова.
  11. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Со тоа што ќе ја купам греши нејзиниот татко и тој ќе плати за тоа. Инаку немора да значи дека само на продажба има такви девојки. Еден куп имам запознаено и тие се помеѓу нас, само се повлечени и се плашат да се искажат од таквите како вас. Има многу примери на форумов, посебно во темата за феминизам.. А инаку таква што пие тоест се дрогира и се ебе по свој кејф со кој стигне и последна да е не би ја допрел со прст а не да ја земам. Не би купил искрено бидејќи сум способен сам да си најдам. Поентата ми беше дека и да купи некој е подобар избор бидејќи и тие се луѓе и ти не си ништо над нив.
    Секако дека има. Зборувам за христијански морални вредности а не либералистички НЕморални вредности.
    Секоја чест, но тоа не ми беше поентата. Поентата беше дека немаш потреба да пишуваш англиски за да изгледаш кул. Ме интересира дали и при разговор очи во очи вака шифташ јазици. Замисли јас сеа да почнам полски да ти зборам па руски, па на хебрејски да свртам. Нема смисла...
    Ако е глупа споредбата што треба партнерот така на слепо да го земаме без ништо да знаеме за него? Јас не би го направил тоа бидејќи тоа е исто како на минско пола да одиш а ти како мислиш така.

12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Сакаш да има партнерката мал број на партнери а твојот број не важи? Како тоа да се купе човек кој си ти да купеш жена? Ова е богохулие веке

13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Секако дека важи како тоа не важи каде сум рекол такво нешто? Истото важи и за машки.

14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Ама како тоа објасни ми живееш морално не пиеш не пуше, не одеш со многу женски, се молеш, веруваш, одеш на црква и на крај ке купеш човек?

15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Па реков не подржувам реков грев е на тој што ја продава. Каде реков дека јас би го направил тоа? Не се прави на тошо читај убаво.

16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Витали, ти една да купиш, две ќе ти побегнат :D

На Just.do.it, spacegirl92, eliesaab и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ептен си интересна. Да не сакаш да бидеш ти таа?

18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.165
    Допаѓања:
    17.673
    Потеклото некогаш нема врска со тоа каков е човек. Не за џабе старите рекле- од сокол ут и од ут сокол. Познавам случаи каде што од пијаници, крадци и сл излегле чесни и вредни деца. А богами познавам и пропалитети со добро потекло. Мене ми е битен каков е човек, (добро знам да проценам) , а не каква му е фамилијата. Ептен некои глупи предрасуди читам на темава.
    Исто така ако земеш жена со мала километража, не значи дека после тоа нема да се пушти во обрт...

На eliesaab, baby-star, Luminary и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.415
    Не знам кое годиште си, сигурно си постара, но прашај ги родителите твои кога биле во 20тите години, колку личности познавале со депресија на 20 години и влези во темата за депресија да видиш колку има на форумов што се жалат од тоа, а се во раните дваесетти дури и помали. Ќе ти биде јасно дека порано имало многу помалку. А денес секој 5ти човек е депресивен.
    Имам правено доста анкети и проекти во врска со депресијата ама не е битно тоа. Нема потреба да се докажувам некому.
    И не навлегувам повеќе во дискусијана оваа тема бидејќи сме офтопик.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Да, маче.
    Да бидам мајка шесторо деце, да ме продуховиш, да ме надмудриш, да бидеш мој крал. :inlove:

На spacegirl92, Herrera, Lianna Anna и 11 други им се допаѓа ова.