Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Причини поради кои еден маж не ја пушта сопругата да работи

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 17 јуни 2021.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Не сум ич амбициозна.
    Амбиција не е по дифолт позитивна особина.
    И Хитлер бил амбициозен - пример.

На Camille84, Peanut Butter, thelittle17 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    973
    Најточно.
    И не знам зошто мене или на тебе или на било која би ни било гајле дека некоја си не сака да работи. Веројатно секој со свои последици си се справува. Не знам каква врска има да расправаме зошто не чинело за неа ако не сака да работи. Уствари знам, веројатно менталитетот.

На anastasijaki, Chantal, thelittle17 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Абе саде се независни жени во темава. Мислиш Данска живееме, а не Македонија. :D
    Која црна независност, во Македонија браковиве се испреплетени како црева и врзани за цел живот со хипотеки и кредити. И да сакаат да се разведат, не можат.

Не се секирајте, мм ако ме остави он ќе треба да си бара место за живеење, а не јас. А и јас не никнав од земја, имам родители, фала Богу што се такви какви што се. Стаж ми тече, со се породилното ќе имам до сега скоро 10 години. Без стаж нема да останам.
    И ако не работиш, не значи дека седиш во 4 ѕида. :D Времето на прабаба ми ова не е. :D

Друго нешто нејасно имате? :D

На Hortenzija, anastasijaki, joy1 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Не чини, кога не е по нејзина воља.

Затоа во насловот стои: “Не ја пушта

На Peanut Butter и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    973
    Се надоврзав на претходните мислења иако е скроз забегано од темата. :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.817
    Не можам да кажам затоа што не знам како функционираат дома. Најверојатно им се поделени обврските. Жениве се двете многу успешни, едната е и со највисок левел на нејзината кариера, а третата просечна работа. И од мажите различни ситиации и со образование или струка, а сепак не работат. Не можам никако да ги спојам во заеднички шаблон за која е причината. Ама сакал нејкел кога си слободен секако дека повеќе ќе си околу домот и децата. Инаку дефинитивно не е дека жениве им забраниле, a и секако на тоа не се ни помислува од околината.

Различни брачни приказни, има и жени кои ете повеќе напреднале па не гледат низ призмата дека партнерот мора да е поуспешен во финансии или не им смета ако не работи. Љубов или лудост. За секого различно. Можеби е период, можеби нема да е така цел живот. Ама тие се сложиле дека не така им одговара.

7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.217
    Допаѓања:
    125.529
    Ама читаш...
    Една членка е цитирана од неколку затоа што го потценува минималецот.
    Некоја што ја чита темава,а зема минималец може да се почувствува неубаво ради таков коментар.
    А,тоа дека за жената е подобро да има свои пари поради наведените причини е општо кажано.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    16.991
    Можете да си го кажете својот став и мислење.Еве јас мислам дека мм треба да работи две работи а јас да ги чувам децата дома до одредена возраст.Тое е договор меѓу нас двајца.Дали јас ќе седам меѓу четири ѕида е само мој проблем.Дали во туѓите очи изгледам како дебил не ме интересира.За мене ова е најправилно во моментов.
    Проблемот е што тука некој коментира леллеле ич неможам да ги сфатам тие што сакаат да се невработени или пак неможам да ги разберам оние што работат по 12 саати,будали се.
    Поубаво ќе изгледа ако пишете јас мислам според мене вака и вака е правилно.

На diskreten32, mssuniquee и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  9. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А да, и за минималецот. Затоа што ме обвинивте дека се потсмевам.

И претходно напишав, и мајка ми работи за нешто повеќе од минималец. Мислите дека би се потсмевала на мајка ми? Целосно друга беше поентата на муабетот за минималецот, 3 пати се обидов да објаснам ама си читате како сакате или не ни дочитувате.

Последна измена од модератор: 21 јуни 2021
    На eli25, Peanut Butter и Hoping им се допаѓа ова.
  10. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    973
    Ова е толку глупо и сите реченици во тој тип ама сирота таа ќе се чувствува вака или онака заради мое мислење. :D

На Angie1432 и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  11. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    А, како ќе се почувствува?
    Ќе и биде мерак на некои што од дома со ноктенцата платени од мажето што 2дена не поработиле пишуваат "подобро без работа отколку минималец хехе".

На Anie93, bicycle, nextredstyle и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    973
    Ако вака гледаме на работите, тешко нас. :(

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.552
    I Marie Curie i Amelia Erhard bilie ambiciozni zeni pa ete pandan na primerov so Hitler se.
    Kako i mnogu drugi zeni koi svetot go napravile podobro mesto za ziveenje, za denes jas i ti slobodno da sedime so telefonot vo raka ili pred kompjuter i da ispravame krivi drini na forum ili na pazarce.
    Ambicioznata e daleku od losa osobina da ne se lazeme.
    Fanatizmost od druga strana e i te kako losa covecka osobina.

Jas na primer povekje bi saka dvajcata po 8-9 saati da gi pominuvame na rabota a ko ke dojdeme doma da sme so deteto namesto tatko i kako magare nekoe da rmba od utro do mrak za da ni ja obezbedi ziveackata i deteto da go gleda na 5 minuti za vikend ili ednas vo mesecot. Jas barem po maz mi gledam kolku edvaj ceka da si dojde od rabota za da bide so nas da iskocime da prosetame da si poigrame i sl. Nikad ne bi mu ja skratila taa srekja samo za da sedam jas doma i dete da "vospituvam".

Sledno na temava ocekuvam pravi roditeli se onie koi sedat doma do 5 godini so decata za da gi isteraat na prav pat, vie sto ste odlucile poinaku ( gradinki, babi, dadilki) preispitaj te si gi izborite vo zivotot.

На Glowy, Angie1432, Kitten и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Амбиција не е да си го заработиш лебот. Основа е.

На thelittle17, baby-star, Camille84 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    Не сакаш маж ти да е присутен во одгледувањето на децата?
    Утре, ќе знаат дека само мама била тука за нив.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    16.991
    Хахаха.Магарето мое си ги гледа секој ден децата после 14 ч,освен сабота и недела за оваа кралица да ги воспита децата.Не се секирај заедно си ги воспитуваме.Во моментот кога му беше понудена плата беше дупло поголема од тоа што јас можев да заработам,пак ќе кажам во моментот.Тоа е променлива категорија.Кога ставивме на кантар што е подобра солуција,вклучувајќи разболување на децата,а притоа без никаква помош сме од баби и дедовци,одлучивме дека вака е подобро.
    Е за разлика од некои тука јас на никој не му го солев паметот дека моево е најпаметно.Секој си прави како му одговара.
    @eli25

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.217
    Допаѓања:
    125.529
    Ама,никој не рече Симона,што седиш дома,оди работи.Ни на тебе,ни на другите кои не работат.
    Коментарите беа општи.
    Ако не ти беше намерата да го потценуваш минималецот и да се потсмеваш,ќе се изразеше поинаку.
    Не е глупо.
    Глупо е да се потценува и потсмева минималецот.Да,некоја која има минимална плата може да се навреди бидејќи со тие пари се изборила за себе и има независност.

18. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    973
    Сериозна си?

19. lale22

lale22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    2.067
    Секоја фамилија свои одлуки.
    Јас небија напуштила работата кажав погоре ама тоа сум јас, моја другарка откако и потпорастија децата оди на работа за минималец иако мажоти заработува многу, кој ќе го воспитува дома-свекрвата.
    Децата еве и моите си одат научилиште (добро сега не) на курсеви, си играат на улица се е тоа нормално и имаме време да ги воспитуваме како не.
    Е сега ми се интересни ко ќе пишат на ФБ, јас сум готвачка. докторка, мед. сестра... зошто ние што одиме на работа имаме дома дадилки и готвачки..
    Мои гледишта на темата нека не се пронаоѓа никоја кажав дека секоја фамилија своја одлука.

На eli25 и diskreten32 им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Ова кога ќе го прочитам плус сликата на истоштена мајка со метли, крпи, книги, топломери во рака...очите мислам од вртење ќе си ги расипам. Она едно дете со два пара баби и дедовци до неа плус на работа не оди важно уште астронаут што не напишала дека е.

На Glowy, duffi, thelittle17 и 13 други им се допаѓа ова.