Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Причини поради кои еден маж не ја пушта сопругата да работи

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 17 јуни 2021.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    Знам дека е печатна грешка, ама менталната слика е веќе створена. :D

На Ketchup, christinnn, Mantub и 7 други им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.285
    Знам одма корегирав хахахахахах лудница. Една буква што прави

На tessie, mal.ecka и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.002
    Допаѓања:
    14.231
    Затоа сите да си работат и да си готват и средуваат после нив и мирна глава8)

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doc

Doc Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    200
    Јас не би се оженил со некоја која не сака да работи до крај на живот . Нормално ако изгуби работа или лоши услови на работа некој период да не работи е сосема во ок , ама цел живот да мора ја да бидам единствен што ќе заработува пари не би се нафатил на таков брак , иако имам споствен стан , автомобил и ок плата. Забранување на жена да работи е тешка глупост од 20 век и не би требало некоја да дозволи да остане тотално зависна од мажот во ова време.

На Glowy, JoyJoy, Cosmic Girl и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    763
    Дури растев имав многу тетки, женски роднини што иако беа работоспособни, не работеа работа за пари, дури и откога им пораснаа децата и немаше некоја јака причина да се врткаат по цел ден дома.
    Вака не изгледало дека на некоја и било забрането, повеќето изгледаше дека нејќаат да работат.

Мислам дека таков ни е општо менталитетот, кој е веќе наголемо тргнат на менување во поновите генерации, сите сега што ги познавам од женски пол, нема која не работи нешто. Сега ем една плата е далеку од доволна за многу фамилии, ем е сменето тоа дека на женско не му треба нешто многу школување, факултет или работа.

Нема полиберална ствар од финансиски да имате свои пари. Може мажот заработува сега повеќе од вас, ама не значи дека и утре би заработувал исти пари. Може да прекине со работа, да го отпуштат, да дојде пак некоја криза, да го нема крајно. И да имаш некоја минимална плата, со време и со учење се стекнуваат скилови кои утре ќе ви донесат повеќе заработка, а се е подобро од напразно губење на време. Да, може е фино да немаш шефови и брчки, но ништо не е побитно од вашата финансиска безбедност. Куп расправии почнуваат од тие пусти пари.

На JoyJoy и Anie93 им се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Едноставно тогаш така се осеќав. Бев студентка 1/2 време, после не вработена.... Сега да сум можда нема да се осеќам така....шо знам....Ама пак, да сум здрава права, од бес дома да седам no way ....|( :shake:

На mal.ecka и WildMk им се допаѓа ова.
  7. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    5.520
    Немој па и ти, пауза им е од 11.00-11.30 на судот, барем на скопскиов граѓанскиЧ)

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Мажот не ја пушта жената да работи од неколку причини:
    1. Токсичен его-манијак
    Објаснување: Оти ако почне да работи ќе има самодоверба и ќе може да го остави кога ќе реши дека ѝ е доста од неговите токсични напади врз нејзината личност и нејзиното достоинство.
    2.Љубоморен психопат
    Објаснување не е потребно, ама нели да кажеме: ќе му ја гледаат жената средена, нашминкана други мажи и ќе се чувствува загрозено. Затоа што он е психопат, да е стабилен нема да му биде проблем и цел свет гола да ја гледа.
    3.Мажот е со сфаќања од среден век и нема чувство за феминизам или воопшто не му е гајле за чувствата и желбите на жена му.
    Објаснување: Себичен е, се оженил да има слугинка дома бесплатно, најверојатно затоа што мајка му остарела, сите другари му се женети, па ај и он, што е тоа љубов ? Ваљда не постои, брак е за да имаш друштво дома, и кој да ти готви, да те пере и пегла. Евентуално ако го поканат на свадба да има жена да оди во пар.

На Glowy, Zaljubena26, dea.18 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    За да ја контролира целосно.

На Glowy, no name5, Sielo❤️ и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Aida ida

Aida ida Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    A da najdes nekoj na 40 god taa so plata drzavna rabota, toj vo druga zemja saka da odat gore i da napusti rabota so obrazlozenie tamu da ne raboti samo da sedi doma i da ne bide sam, vreme e za familija, a taa jadnata majka da ostavi i ke treba da ceka sega od nego izdrzavka, a na tie god tesko i psihicki i fizicki da se izdrzi toa se

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    A?

На elimkd, IRBBB и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Не би тргнала

На Aida ida му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Тоа на друг начин би го нарекла, идење со глава во ѕид.

14. Aida ida

Aida ida Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    I jas ne bi trgnala pa makar i ostanala sama cel zivot, bez svoje parce leb e ubistvo, pogotovo koga cekas od nekogo bez razlika dali bil velikodusen ili sitnicar, site na kraj se sveduvaat na isto, nikoj pari ne dava bez nekoj vozvrat, ili izmekar i rob na nekoj konj so izvinenie cel. Zivot i na kraj edno golemo NISTO

На Snowflake97 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  15. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    2.007
    пет пати прочитав, ама шестиот сфатив @Feminka22 имаш уште пет пати, пробај

Иначе, исто како и претходново мислење, ни јас не би тргнала во таква ситуација

На Осе, cooll и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Aida ida

Aida ida Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Da ne e ubavo definirano prasanjeto, no mislam deka se razbirame, bidejki se raboti za moja bliska roda, zagrizena e godinite ja gazat neznae sto da pravi, a forumot i ova drustvo e bas za vakvi raboti pa bi sakala da procitam nekoi komentari ili slicni iskusustva, blagodaram odnapred

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    На сила не може.
    Можам да ти кажам искуство на моја блиска особа, оставија тука работни места, отидоа во Данска, жената остана бремена, мажот се вработи и се беше ок додека не се роди детето. Жената не може да работи сега. Мажот не сака да работи.
    До бркање од дома стигна работава. Ене ја, секој ден плаче, а не може да се врати зошто не може да си го земе детето.

На Tanjamm и JoyJoy им се допаѓа ова.
  18. Aida ida

Aida ida Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Lele strasno ona se plasi da ne ostane na ulica ovde napusta drzavna rabota, kakva takva sepak nejzina e, a toj 10 god postar od nea, kao vo stil i kazuva nema sto da i fali,zaedno ke bide se nema tvoe moe,a ona prekrasna osoba, dusa od covek samo moze nedaj boze da se razboli,i na kraj ni dete ni nisto na 40 god tesko i da rodi a toj 50, ufff teska situacija veruvajte,a po kazuvanjeto nejzino nekoj cicija bil, ete prv primer kako ke ja izdrzuva

19. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    2.039
    Нека не оди, ризично е за неа, ќе си најде тука маж што ќе ја сака, на 40 години не е стара, и мислам може да остане бремена, и да роди без проблеми, башка државна работа во мк е како да добила на лото, плата плус сигурна пензија, и најважно на маж на 50+ години не се верува тогаш ги фаќа климакс и полудуваат стануваат тинејџери по втор пат, ретки се тие мажи кои се стабилни на 50+ години.
    Исто маж кој забранува на било кој начин жена му да работи, тој маж е со примитивно однесување, пештерски човек.

На Glowy, Snowflake97, deskarada и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Aida ida

Aida ida Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Sosema tocen i precizen odgovor,ne mora ni da se mazi ako nema, ali ne smee,nemam nisto protiv selo grad, no mislam deka ke. Me razberete,ne e osobata za takvi zatupani svakjanja,na nikoj da ne se veruva,vo brakot ne e odi se kako podmackano,nema vistinsko vreme a nema ni vistinski lugje, vistniski sme nie samite na sebe,,, tolku

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.