Можеби погрешно се изразив со тоа дека државна работа е како да се добие на лото, се согласувам нето платата е ниска во споредба со животниот стандард, но од друга страна е посигурно работното место за разлика од приватниот сектор, исто и во поглед на навремено исплаќање на плата и придонеси, во приватен сектор често се доцни со плата исто треба често да се проверува дали работодавецот ги плаќа придонесите. Сепак државно си е државно.
Јас 10 пати го прочитав ова и пак не разбрав, зошто не би работела? Инаку со државно лесно е, може и неплатено да земе и да проба, не мора да напушта работа. Што е тешко да се издржи на тие години, исто не разбрав.
Многу е жално во целиов муабет како што разбрав дека таа е со државна плата. Не дај боже со речников и пишувањето, граматика не спомнувам да ти се погоди некаде по шалтериве.
Sepak razbirame,za sto se raboti i na sto se misli,na salter po beter se od mene,a sepak rabotat na salter,
Не би одела. Целиот план е нелогичен, и да замине во странство не гледам причина поради која не треба да работи доколку сака. За тој кој сака да работи, работа има секаде. Најлошо во животот е да зависиш од нечии финансии.
Devojkata dala zbor bidejki i obekjal deka nema nisto da i fali,so izgovor ako se najde nekoja dobra rabota bi i dozvolil a dotogas nema potreba Se ocekuva denivive da dojde da ja pobara od nejzinite,taa e so namera da se pokae i da otkaze se.... P.s. Nejzinite primanja se okolu 40.000 den,
Безразлика дали е странство или тука, глупо е маж ти да ти рече Ако е добра работата, ќе ти дозволам, ако не, нема да одиш. Во ова време уште да размислувате дали да сте со маж што ви дозволува да работите, ко божем тоа е некое тешко прашање. Не смее маж никако да те ограничува, кој е тој да ти дозволува или не, не си сама доволно паметна да процениш дали е работата добра? Платата на државно е најмал проблем.
Sega ima drug problem sto rabotata se prosiri on kazal na negovite a ona neznae kako da odlozi i da mu kaze deka saka da poceka i da razmisli, nezgodno i e neznae kako da mu kaze da ne se naluti, ke si pomisli deka e zaebancija, em saka pa sega ne saka, a toa kako i zosto. Kazala DA e druga prikazna, slicno kako na sila da izgovorila Da, citiram negovi zborovi _ da ne gubime vreme ne sme veke mladi, kazi mi Da i ke bidam. Najsreken covek na svet, nema da pogresis ne razmisluvaj mnogu, i taka so tie igra na zborovi ona odgovorila odprilka so Da, no da ne ja brza vo smisla. Na ceremonii, i se sto sleduva ponatamu, da i dade barem malku prostor, pa ete sega e vo situacija ni napred ni nazad,
Neznam ni dali moze da se narece vrska, skoro edna godina no so prekini, se na se okolu 4 pati se videle i toa se ista prikazna ajde kazi Da i odluci se Momentalno vo Slovenija kade tek doprva ke raboti i ke se sreduva a predhodno vo Germanija rabotel
Под притисок кажала да, на неговите кажал за уште поголем притисок да осеќа таа, 4 пати се виделе вкупно, не ти дозволувам да работиш и ќе бидеш најсреќна жена на светов
Hahahah od maka da se nasmeeme, no sepak drugata sabota e vo plan da dojde da i kupi gardaroba da dojde na kafe kaj nejzinite, kako da taa nema da kupi gardaroba ali neznam mora dobro da razmisli sepak toa e zivotno prasanje i mora dobro dobro da razmisli
Како е поврзана гардеробата не знам, валда не си мислат двајцата дека треба да се мажиш со некого за гардероба.
Gardarobata e kao demek pocit kolku da se kaze ete nesto i od nego, a vo povekje navrati uvidela deka covekot e skrtica a od druga strana tvrdi deka. Ke ja hrani i nema. Nisto da i fali
Каква почит е гардеробата бе Почит е да не ти се меша ако сакаш да работиш, а не да не ти дозволува. Искрено многу ми е муабет од 19 век, ќе те земам за жена после 4 пати, ќе ти купам гардероба да се залажеш, на работа не смееш да одиш, ама ништо нема да ти фали, ко божем на една жена само прехранување и фали и ништо друго.
Svoj denar e svoj denar i ona toa go znae i ne saka da pruzi raka da bara od nikoj, a on vo stil kao galanten a ustvari si pravi racunica poeftino da pomine, ako moze i samo taka da ja odnese bez mnogu troskovi da pravi
Da vo poveke navrati se misli vo komunikacijata sto go imala so nego i vo tekot na 4 patnoto iskacanje se tresel. Na sokot i pileskite prsti hahah ne svakjajte se bukvalno, temata e ***pricina poradi koja mazot ne ja pusta zenata da raboti***