Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Причини поради кои еден маж не ја пушта сопругата да работи

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 17 јуни 2021.

1. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Najlesno e da manipulirash zhena koja e finansiski zavisna od mazhot.

На Antebellum, tessi, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    32.241

А зошто да не можете да се потпирате на баби кога е детето болно да помагаат во чување. Тој период на чести разболувања поминува. Штета е заради тоа да се седи дома.

Ние со 8 годишно дете се потпираме на баби за помагање околу детето сеуште за да можеме и јас и маж ми да тераме кариера. И да и јас и маж ми тераме кариера. И така и треба да биде. Детето е на двајцата и двајцата имате еднакви обврски околку детето.

На Antebellum и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  3. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Konechno edno normalno razmisluvanje na ovaa tema.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    А дали бабата на која се потпиташ е дома или на работа ?
    Јас неможам да чекам помош од баби кои работат во маркет или фабрика во 2 смени. Ниту пак од дедовци кои цел ден работат физичка работа од 7до 5 на пример.
    Дете од 8 год можеш и само да го оставиш а јас моето од 4 неможам.
    Едно е да бркаш кариера а друго е да работиш за минималец во бутик. Во бутик , продавница , фабрика не се гради кариера, еден оди друг доаѓа, ако не си способна да работиш секогаш има кој може.
    Добро знаете дека сите во државен сектор се скоро цело време на боледување, буквално за кивање на детето, е ај оди работи кај приватник и земи боледување.

На firequeenn, Mnik, Zumbulche и 2 други им се допаѓа ова.
  5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    32.241
    Јас работам во сектор каде што не е лесно да се земе боледување (не сум во јавна администрација). Исто и сопругот. Затоа се менувавме сите додека детето пркна. Болестите траат до одредена возраст и потоа се проретчува колку често се разболува детето и колку долго тоа трае. Е сега сум на пример попладне на работа, сопругот е на службен пат и ускокнува баба сервис. Ќе го чува четири саати мајка ми денес. Потоа се враќам дома и превземам обврски. Во Сабота сум на работа, ама маж ми е дома и тој ќе си го чува. Неговите ќе дојдатна ручек ама маж ми ќе прави скара.

6. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    А мм повеќе е надвор од мк со работа, што значи не секогаш може да ги чува, а бабите се во различни места, ни живееме на сосема трето. Така да, ако ги чува некоја од нив треба цел ден додека јас дојдам да ги чува, нема можност една до 13 ч ,друга после. Не возат, такси на далечина од 30 км во мојот град е мн. Кога се ќе прерачунам би работела за џабе, а нервози еден тон .
    Секој решава за себе, ама без некој што е често на офингер неможе да се работи. Јас сум личност што децата ги оставам кај мои или негови, а не по сите роднини и пријатели.

На Mnik, supergirlmb, Zumbulche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Gi ima bezbroj. Najcesto e deka zenata treba doma da sedi i doma da se grizi.

8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Некои па психопати намерно ја оплодуваат жената секоја година, да изнараѓа деца и дома да седе, од него да зависе, и ја ментално изманипулира дека тоа е и нејзина одлука, подалеку од нарциси.

На Selena01 и sj *O* им се допаѓа ова.
  9. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    Јас многу близок случај имам каде што жената не сака да работи.
    Деца големи, можат сами школо...
    Мажов како црнец по цел ден на работа, женава си седи дома и само си троши..
    На добар пат се за развод, не сака да работи зошто е анксиозна и се плаши од нови луѓе, ама да ја викнеме на викенд со некои наши непознати за нив, прва ќе дојде...

10. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Gi ima mnogu.
    Najcesto e ljubomor i posesivnost

11. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    282
    И на вас секоја чест за кажаното баш и јас го делам истово мислење подобро едниот барем да биде присутен додека растат одколку двајцата не присутни со работни обврски секако ако може да си дозволат ако им се тера финансиски

На Mother of 2boys и mira.mira им се допаѓа ова.
  12. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    Искрено не би работела да нема потреба и да сме во одлична финансииска состојба. Си сакам да си бидам со ќерка ми додека е мала да си поминуваме време заедно, домаќинка да си бидам во куќата, да си работам по дома па да излезам на прошетки со ќерка,да си го пречекаме мм со топол ручек .Можеби сум старомодна за вас но мене тоа ќе ми направи најголемо задоволство.

На Bebence29, halfasoul, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    Две години не одев на работа и многу ми беше убаво , времето поминато со ќерка ми, среден дом,чисто секогаш, шеткање во природа,готвење заедно..се си правевме заедно .
    А проблеми од страна на сопругот не сум имала никогаш за тоа дали да работам или не , јас сама сум свесна и ја гледам ситуацијата и знам дека мора да се работи..ако некогаш сопругот заработува многу,јас ќе си останам да си бидам домаќинка :D

На koritsaki, Bebence29, halfasoul и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    798
    Преубаво :l: И моја желба е ова :)

На Bebence29, halfasoul, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    :l:

На halfasoul и Rozevata им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    15.934
    Не ја пушта поради его и гордост (една опција).
    Тој е МАЖ, тој работи, тој носи леб.
    Сфаќаш?
    Таа зошто да работи. Си има она низ дома да се, пази, МАФТА, ете и едно дете, две и крај..

Има и такви кај што ќе сака жената да му седи дома а тој да си швљра наоколу. Демек, МАЖЕТИНА бре, му се можи.

Јас искрено, би сакала и да одам на работа, и да си гледам дете.

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    Јас сакам да си бидам целосно посветена на детето ,да си се грижам за домот и да си шеткам кај сакам со ќерка ми...И маж ми го сака истото да си бидам дома да не мора да работам не од љубомора или од гордост, него сака да се одмарам , гледа колку сум изморена после работа гледам се да средам трчам на сите страни и немам никогаш време за самата себе.Ете поради тоа

На halfasoul и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ако тебе тоа те исполнува не значи дека и друг ќе го исполнува. Може некоја сака кариера да гради и да не биде цел живот со тенџериња, ручеци, чистење, перење и пеглање. Жените кои одат на работа поминуваат време со децата. Не мислете дека ги забораваат или дека нивната улога на мајка престанува со одењето на работа.

На H.VAGA, IvvaNeo и halfasoul им се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.958
    Допаѓања:
    35.062
    Кај има вакви мажи бре, што не ги пуштаат жените да работат?
    Јас не познавам такви, па и нашите баби работеле тоа време.
    Едно е мажот да заработува доволно и ако така сака жената, да седи дома и така да си се договориле, а друго е да не ја пушта.

На halfasoul, GirlLove и Selena01 им се допаѓа ова.
  20. anuska_dzuli

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    496
    А кој кажа дека мора и друг тоа да го исполнува? Јас си зборувам за мене што ме исполнува. И две години не одев на работа па не бев цело време со тенџериња,ручеци како што викаш ти . Си шетаме секаде и си го поминувавме времето најубаво и исполнето .А и мене ме исполнува тоа да си готвам да си правам разни десерти,специјалитети. И по цел ден да бидам со тенџериња,ручеци,пеглање знам дека тоа си го правам за мојата фамилија а не за комшиите.

На H.VAGA, Amore123, Космонаут и 1 друга личност им се допаѓа ова.