Да се надополнам тука за работата. Не сум блиска со мажот и, ама еднаш го начекав низ Центар и ми рече (сфатив дека е кроз шала) : Нека работи она и за нас, ние ќе уживаме. Малку невкусно ми дојде мене, да слушнам тако ќв муабет. Инаку, секој различно, која нека сака нека си седи дома, која сака нека не седи.
Не сум сеуште мајка ама планирам да бидам, сигурно би продолжила да работам после породилно отсуство. Се школував, имам добра работа и кариера и не можам да замислам тоа се да ми пропадни во вода кога ќе имам дете. Нормално ќе поминувам време со детето ама еден ден тоа ќе порасни, во современо општество сите работат, покрај овие цени насекаде мора да се работи. Можеби и карактер е ама не би можела да се замислам дека ќе бидам домаќинка низ дома наместо да продолжам со кариера.
1. Неверување и љубомора 2. Сожалување (не сака да се мачи) 3. Изговор дека не ја пушта, но всушност она неќе да работи
Капа доле, истото го мислам. Ем факултет, ем разни академии и семинари и на крај дома да седам, епа не може. Овие што сакаат домаќинки баш ме интересира што планираат ако дојде до развод и нивните вештини се веќе застарени.
незнаеш животот што ти носи особено во денешно време кога има премногу разводи. Не е за џабе кажено минимална плата да е твоја да е
Во финансискиов хаос во кој живееме кога буквално секој денар е потребен зарем уште има вакви работи? Има баби и дедовци што не сакаат да чуваат внуче и настануваат кавги. Штом можат да си дозволат да не работи подобро е да остане дома и да живеат сами на страна отколку откако ќе дојде од работа да живее дома со кавги. За себе не можеш 100% да си сигурна за некои работи... Секогаш имај си повеќе планови, за да не те затекне животот.
Кога се зимам со човек што го сакам не планирам од сам старт дека ќе се разведам. Жал ми е што сте толку повредени за да не верувате никому, многу е мачно до душа и не можам да замислам. Јака ви душа.
преку ноќ може се да се смени.после 20 години и повеќе брак се разведувааат Мене не ми е чудно што младите се повеќе неможат да издржат во брак бидејќи е тешко,малку да паднат финансиски или пак швалер/ка,коцка или од една расправијаа . и после кај без работа си па и ќе те оценува за децата
..многу планови во блиска иднина секојдневно пропаѓаат иако се за некои банални работи, а кај се покрупните. Така да, не е ни до плановите ако сака да тргне на лошо. Па не е дека тука конкретно секоја е повредена или ќе се разведува утре-друг ден од бес за човекот кој ќе го зеде, него си коментираме која како гледа. Парите не само што даваат финансиска сигурност, туку и влијаат на самодовербата која и те како лесно може маж да ја разниша со два-три збора.