Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пријателство по врска

Дискусија во 'Врски' започната од Dragonfly, 13 јуни 2010.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.823
    Допаѓања:
    23.461
    Пријателство со бивши

За мене да си пријател со бивши е исто како да го чуваш своето мртво куче ... така да... :)

2. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Нашето обратно е, од пријателство прерасна во љубов. Која тој прв ја почувствува.. :$ :D

3. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    ^^^
    Абе може така,и мојата врска почна од пријателство,тоа така е супер. :)
    НО :!: од коа ке раскинеш да останеш пријател? :^) со некого што си го сакал и си спиел со него и имало емоции да се дружиш? :o може да имам едно здраво,како си од чиста култура,ама да се дружам нема шанси.

4. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    нема шанси а познавам такви што биле во вркса 6 год и сега се другари па дури и тој кум на свадбата и беше :!: :lol:

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Пријателството да прерасне во врска може ама пријателство после врската доста тешко. Затоа што барем едниот од нив ќе му биде тешко и ќе се надева дека пак може да има нешто меѓу нив. Најчесто пред да раскинаат сите викаат Ќе си останеме другари ама повеќе никогаш не се бараат ни едниот, ни другиот!

6. Princess.A

Princess.A Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    20
    :D ајдее како ја пуштил маж и така? :D

7. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    ВРСКА по пријателство да а по врска не незнам на пример си имал секс со неа/него и како ке го гледаш и некаде одите заедно еве го другар ми или мојот ex-boyfriend како ке кажиш навистина?

8. YourBoddy

YourBoddy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    70
    Додека не бев искусила мислев дека е можно. Јас имав дечко одевме две години уште мали мали осмо - прва кога бев. Јас му раскинав и му реков дека можеме да бидеме пријатели зашто тогаш верував дека МОЖЕ ДА БИДЕМЕ ПРИЈАТЕЛИ ПОСЛЕ ЉУБОВНИЦИ, тој прифати но никогаш не се одесваше така. До душа ние и никогаш после разделбата се немавме видено но кога звонеше место да ме прашаше ЕЈ DUDE (така си викавме) ШО ПРАИШ, тој велеше ЗЛАТО ТЕ МОЛАМ ДА СЕ СМИРИМЕ... Значи пријателство може да има но не после секаква врска, не може ти некој шо бил твој целосно две три години, сега да го гледаш како другар и да му кажуиваш работи шо ги кажуваш на просеен другар... А зависи и од причината поради која што сте раскинале ....

9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.943
    Допаѓања:
    33.525
    Реално, јас не сум баш за пријателство по врска. Мислам дека кога ќе почнете пак да живеете, пак ќе се развијат чувствата. Нема да биде ништо исто како пред тоа. За ова зборувам ако сте имале сериозна врска, а ако така сте биле со некого, да не било ништо сериозно, зошто да не живееш со него? Не гледам никаква пречка во тоа. Имам размислувано на оваа тема. Јас на пример, ако раскинам со сегашниот дечко што ќе правам 2 години за 1 месец, јас не би можела да имам пријателство со него. Со него го доживеав тоа што никогаш не ми паднало на памет дека ќе го доживеам. И сега после тоа, јас да бидам со него пријателка? Хмм.. не, не ми лепе. :shake: :shake:

10. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Па не баш...

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.658
    Допаѓања:
    79.557
    Со бившиот сакав да останам во пријателски однос, но тоа се покажа како лоша идеја. Најпосле и тој однос го прекинав. На никој не му препорачувам да биде пријател со бивши.

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    Со 90% од бифшите (независно дали сме биле во врска или само сме искачале) сум во супер односи и си кажуваме ,,здраво” на улица што се вика.
    Со другите 10% немам праено муабет кузнае од кога, нити па сум ги видела.
    сакам со сите да бидам во добар однос и да не вртам глава кога ќе ги видам.

На Veta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.905
    Исто

14. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    2.905
    Скоро со сите мои бивши сум океј,си викаме здраво,можеме да си направиме муабет и никакво да не ми е. Со едниот останав другарка и се е во ред и од моја и од негова страна. Често кажуваме како тоа ,,згрешивме,, што влеговме краток период во врска,затоа што баш тогаш ни почнаа проблемите.