Ajde i jas da prasam,vo petokot izvadiv zab koj bese dosta ostetrn,cetvrtinka dali bese ostanato,doktorot go raskopa prvin pa go izvadi ali macno go izvadi,megutoa anestezijata mnogu me zdobole.od togas pa navamu sum so anelgetici(ne postojano,po potreba,znae da me zaboli),bolkata se namaluva ama ne sum raat. Dali e vo red vaka?
Јас после вадење на петка заб десет дена бев со аналгетик,првите дена на секој 5-6 часа,потоа како минуваше време на поголемо растојание ги пиев,и мене ми беше многу страв што толку дена бев на аналгетици ама помина.
Знам дека те цитирам од 2020 год мислење, но го имам истиот проблем. Вадев 3 ја ,ќе ставам мост. Ме болеше 5 дена ужасно , по 2 недели од вадење ми се појави ко меур, подуено. Ти како го реши ако се сеќаваш? Поминаа 2 недели затоа ме чуди сега што ми се појави.
Zdr vadev zab, rasipan kako polovinka koren baash ne mozma da go narecam zab, ali doktorkata recee deka kje go presece na polovina, i da go izvadii..Go izvadiii bez operacija a na prethodnoto mesto, prethodnuot zabolekar mi rece samo so operacija bi mozelo..Sega imam pregolemi bolki, ne mozam ni da jadam? SOVET ve molamm
Зависи колку бил комплициран зафатот. За една недела обично се вадат конци, тогаш е веќе затворено непцето.
Mene mi rekoa deka sami ke si padnat koncite. Prilicno kompliciran, ama dobro pominav. Koga se cepkam so jazikot osekjam Kako prazen prostor cudno..
Дали после вадење заб, со едно шрафцигерче, сошиено непцето за побрзо да зарасне треба антибиотик? И дали е нормална болка како да клука?
Denes vadev zab, mrtov so golemi koreni krvarenje.. haos. Mi stavija nekok konec, drzam mraz or vecer ke pocna so antibiotici za da mozam i sabajle da pinam na 12h. Nekkao mnigu cudno go osekam mestoto. Pred dve godini vadev 8mica super pominav ni bolka posle ni otok. Mestoto ne mi bese vaka ko sega, ova mnogu dlaboka rana. Togas jadev od start gotvena hrana ne ko sega supa puding so mi rekoa.. 1 saat posle operaxijata jadev. Sega milsam ke umram od samata pimisla Kolku mi e dlaboka ranata i kolku mi e jezivo.
Zdravo denes vadev zab 5ka od ko pomina anestezijata pak me boli premnogu isto ko pred da go izvadam bolkite.Dali e normalno?