Таму го има грчкиот. Многу скапо излегува. Ќе се обидам да најдам некој да го донесе од Турција или Бугарија. Фала ти.
Јас исто го купував минатата година од Систина беше Турски Пилосептил околу 800 и нешто денари го плаќав.Види страници поназад мислам дека има некој пишано дека го има и во Капитол аптеката
Dali moze da spodelite iskustvo so dmsa skenot, dali ima golemo zracenje, i kolku se plakja vo sistina
Материјалот според килажа го ставаат. Дента течности повеќе да пие, а и самиот технициум се распаѓа во организмот за неколку часа, не се задржува долго. Ни рекоа дека не е големо зрачењето. Инаку, нема секој ден снимање бидејќи откако ќе го набават материјалот, треба да отстои и да помине време за да се намали радијацијата. На 1 април имаат следно снимање, ако планирате за брзо да правите, тоа е најбрзо што ќе снимаат. Плативме мислам 14 000 или 15 000, во моментов мм не може да се сети колку платил. Прво ќе се пријавите, ќе разговарате со доктор и ќе праша кој ве праќа и бара извештај зошто ве упатуваат на снимање. Потоа ќе ве однесат до Педијатрија за да му стават канила, па ќе се вратите на Нуклеарна за да ја вбризгаат течноста. Ве придружува болничарка. Вадат канила и си одите, се враќате за 3 часа на снимање. Снимањето не трае долго, околу 10-15 мин во зависност од тоа дали е мирно детето. После тоа ќе чекате во соба да ви кажат дали снимките се добри од технички аспект, плаќате и си одите. Резултати другиот ден.
Здраво Би сакала да ве прашам дали некој има искуство со бактерија протеус. На малиот му се појави лани во мај месец со пецкање додека мокри и тт качи еднаш, неколку пати пиеше антибиотик но никако да се исчисти целосно По препорака на матичната бевме кај Надица во Систина увиде благ застој на лев бурек и три месеци пиеше дафурин таблети за заштита на бубрези. Не се исчисти целосно но друг педијатар ми посочи дека доколку сите други параметри се добри и на обична мокрача и крвна слика а бактеријата е ниска (10/4 беше) дека не станува збор за бактерија. Сега повторно се пожали дека го пецка и не може да мокри само по неколку капки Ве молам дали некој има искуство со оваа бактерија
Д-Маноза на Ури Ројал. Ќесички се и се пијат на гладно пред спиење. После тоа не се даваат течности и храна. Може да се пијат неограничено време, дури и кога ќе се исчисти бактеријата.
И ние моментално ја лекуваме,2год и 10м.Прашациве со д.маноза ги кажуваат за ефикасни,ќерка ми од една голтка одма повраќа,ама пробај твоето може ќе ги пие.И јас барав совет,освен чајче од брусница незнам што друго да давам. Дали вашето е девојче?Ако е,дали има проблем и со дундето?кај нас има меѓу усничките како бело,незнам дали е од бактеријава.со канестен намачкав вчера,па ќе се консултирам со докторот
@ZAHRA dali bi sakale da spodelite iskustvo so hidronefroza na bubrezi Nie imame obostran refluks pieme pieloseptil sirup.no pak imame urinarni infekcii odvreme navreme Bi sakala da.slusnam.vase iskustvo Fala
Majki ako nekoja go nosela deteto na drcg snimanje vo sistina ako moze da mi objasni kako izgleda snimanjeto. Odime kaj Nadica, na eho veli deka ima vtor stepen zastoj, sea ne praka na ova snimanje. Maliot e godinka i neznam kako ke go izdrzi snimanjeto. Na dva uma sum dali da baram vtoro mislenje kaj Tasik, posto ne sme bile na drugo mesto osven kaj Nadica. I razmisluvam za vo plodnost bitola dali da go nosam, vikaat deka nemalo zracenje tamu, a vamu vo sistina imalo. Izvinete na dolgiot post i na font.
Мајки совет каде следно да се појде... бактерија во урина, пиеше антибиотик, пан исто. Често мокрење , со чајот деманоза мислам уште повеќе, на секои 5 мин. Го прекинав пак исто. Закажав кај др Надица во Систина. Некој друг предлог?