Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Да

2. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    jas mnogu se plasam da ne imam nekoja strasna boles na zeludnikot pankreasot ili crniot drob duri vo vtornik pak imam zakzano kaj internis ke se spoulavam totalno sum menatalno unistena po celi noki ne spijam od misla 2 dena oko nemam sklopeno ;(

3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Од желудникот ти е, така боли. Напи се некое апче за желудник или прашај во аптека има таблети кои се лижат, поприродни се. Изеди јаболко и тоа помага. Исто може и од настинка да ти е. Јас цели 3 месеци чувствував болки во градниот кош и грбот бидејќи бев со деколте на свадба во ноември, но се помина.

4. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    mene vo momentov ne me boli povremeno mi se javuvaat intezivni bolki vo gorniot del koj se siraat nakaj grbot

5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Исто беше и кај мене ама тоа од настинка ми беше не од желудник. Можно е и да е од желудник. Кај мене најчесто кога ќе се обидев да земам повеќе воздух и при издишување осеќав болка. И таа се ширеше од градниот кош до грбот.

6. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Da,a dali to prepisaa nekakvi alcijna?

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.754
    Допаѓања:
    169.041
    Оди на лекар, желудникот е, или барем има шанси да е зошто сум го почувствувала ова. Желудникот е осетлив и на чувства па ако се плашиш и паничиш, има шанси да те боли поќе. Барем кај мене реагира на нервна база, мислам, изворот на мојот проблем е психички. Кога ќе одиш на лекар ако имаш ретко болки ќе ти пиши кратка терапија или ќе ти дај масло. Покрај терапија многу ми помогна масло од кантарион, ми се чини од ова со месеци немав мака, место од терапијата, сепак немој на своја рала, дури и маслово со препорака на доктор ми беше. Ама, не земај на своја рака, сем ептен ако имаш улкодин па голтни ако имаш неиздржливи болки. Најпаметно е да те упати доктор што понатаму.
    Можеби е само моментално надразнување од некоја храна, или си нервозна периодов и ако ти е надразнет желудникот и сега ти се нервираш - само повеќе ќе боли. Смири се. Ако неможиш на лекар зошто е викенд или дури тиндојди закажаното, јави се кај матичната или оди во аптека да се советуваш што и дали да се напиеш дури си во можност да одиш на лекар, за да ти се смират болките. Ако болките не ти се константни и не мора да земиш ништо.
    Со среќа и се надевам со лесно ќе поминиш Вторник.

8. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    voa veke mene mi se slucuva podolgo vreme nemam sekoj dnevno bolki tuku znae naednas da me fatat bolki vo gorniot del na stomakot i se sirat nakaj grbot i traat od do 10 minuti poslem toa nemam nikakvi bolki 2 nedeli ili 3 i pak ke mi se javi toa dali i kaj vas e taka neka mi pise nekoj ako vaka mu se javuvaat bolkite sega sum bukvalno padnata vo depresija na se i setsto pomisluvam :sweat:

9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.754
    Допаѓања:
    169.041
    @yana147 ете имаш закажано, смири се, се ќе биди во ред. Кај мене болките се константни, и не секогаш исти, зависи дали моменталната дразба ми нервоза или храна.

10. flawless-98

flawless-98 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    72
    @yana147 И јас имам болки во желудникот, кои се шират се` до грбот и траат два-три дена. Болката ми се појавува од секакви јадења: тесто, нешто пржено,чоколадо.. баш од се` сум осетила болка. А, страв ми е да пијам апчиња, бидејќи премногу ми е осетлив желудникот, од нив уште помачно ќе ми биде. Сепак, ти не мисли на лошо, штом имаш закажано. Ти посакувам се` најдобро.

11. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    devojki utre imam zakazano gastroskopija imali nekoj od vas praveno mnogu mi e strav cel den imam diaera od strav mnogu sum potresena dali ke go izdrzam toj proces kakvo e vaseto iskustvo

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.278
    барај целосна анестезија мн полесно ке поминеш

13. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    nema na drzavno celosna aneztezija

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.799
    Допаѓања:
    325.278
    татко ми во Штип пред месец дена правеше со целосна

15. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    na drzavno ili na privatno kolku plati i kade vo stip

На Sungold му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Imam jas praveno. Bez nikakva anestezija samo so dijaEpam intravenozno. Voopsto ne e strasno. Trae mnogu kratko i bitno e da gi slusas instrukciite za disenje.
    Anestezija pogotovo ceosna e bezvesno macenje

17. Pandapanda

Pandapanda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Имам огромни болки во желудникот,пред 7 месеци завршив во болница од болки ,испитувањата покажаа дека се е во ред. Пред 3 години ми беше слузницата на желудникот оштетена ,едвај се опоравив. Денеска само што се најадов осетив болка,како поминува време болките ми се зголемувааат . ПОМОШ!!!

18. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Да не е од храната што ја изеде? Можеби ти се надразна пак слузницата. Примаш терапија? Напиј се Ранитал/Рупурут/Нолпаза.... Пробај со чај од нане,кантарион,маточина(мене ми помагаат).
    Со помин!(y)

19. Pandapanda

Pandapanda Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Нопаза пијам со години,во текот на ноќта добив силна болка во грбот и бубрезуте ,се разбудив од истата болка... Ме смирува нопазата многу малце...

20. ana992

ana992 Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    5.992
    И јас би сакала да знам колку е цената мене ми кажаа дека е 50 евра а засега се лечам со Нолпаза онаку имам проблеми со варењето на храната,забавена дигестија и чуство на печење кај дванаесетпалачно црево ме смирва чај од нане или камилица но тоа не е трајно решение а за гастроскопијата ми е страв да не ме повредат дека е инвазивна метода