Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    glutaminot e amino kiselina i ne se koristi kako lek.

На bile454 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Имам ненормални болки во желудник а сигорно некоја од вас пие наусолвит капки , кажете ми од денот на отварање на капките колку денови траат ?

3. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    me boli zeludnikot na sabajle prvo osekam kako glad pa bolka ima li nekoj vakov problem?

4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Јас исто од пред 1 саат,а јаден сум,пиен вода убаво,а ме боли желудник и нагони за повраќање :(

5. Aleksandar1324

Aleksandar1324 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Zdravo,
    Pred okolu 2 nedeli bevme kako na piknik so drugari(pievme,jadevme), i od togas koga se vrativ, nokta me zabole stomakot epten, mi se vrtese i mi idese na povrakjanje.
    Bev na doktor mi prepisa, rangal i ranitadin i nekoi elektroliti(gi piev 3 dena i jadev polesna hrana).
    Posle edna nedela, imav kako tapa bolka i uste mi se vrtese vo glava, pojdov pak i mi go prepisa istoto, samo ranitadin mi zgolemo doza i plus apcinja za crevnata flora(Dr. Woltz). seuste mi se vrti.
    Zapek imam i kao poduen da mi e stomakot.
    Dali mi zgresile dijagnoza ili e nesto drugo neznam.
    Dali ima nekoj nekoe vakvo slicno iskustvo?, pa da mi objasni nesto plus.

6. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.979
    Од ова што го кажуваш , можно е да имаш гастритис. Каква храна си конзумирал (дали била премногу зачинета и во големи количини) и дали си пиел алкохол заедно.Премногу зачинета храна и алкохол може да доведе до гастритис односно воспаление на слузницата на желудникот кое се карактеризира со надуеност , болки во стомакот итн... Мој совет доколку терапијата не ти делува земи упат од матичниот за Гастроентерохепатолог , па да видиш што ќе ти кажат

7. Aleksandar1324

Aleksandar1324 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Па да сум мешал.
    Благодарам за одговорот.

8. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Здраво да ве прашам. Неколку пати ми се дешава да имам како напади, многу силни болки во зелудникот и десната страна кај грбот, ама толку силни да не се трпи, и тоа секгаш почнуваа навечер и траат до утро. Испитав золчка, бубрези, крвна слика се е ок. Сега останува само уште зелудник да проверам. Дали некој има слчно искуство и што би мозело да биде?

9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Јас имав такви болки и испадна гастритис. Направи си гастроскопија.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bile454

bile454 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    Гледам дека на темава се спомнува Алое Вера сок, на што се мисли на оние во Тинекс што ги има? и кој од нив зашто ги има повеќе...

Друга работа, како најбрзо да се ослободам од гасови? зашто ми стојат во стомаков и се осеќам многу тешко во тој момент еден огромен притисок како да ќе експлодирам...а откако конечно после неколку сати ќе ми дојде да ждригнам или да испуштам гасови, одма се осеќам многу подобро полесно...

11. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Купи си гастрогард, џвакај по 2-3 на ден и ќе се средиш :)

12. bile454

bile454 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    Е да беше така едноставно... :(
    Гастрогард и Гастал имам пробано и не ги можам ме иритираат дека се со пеперминт и ментол.
    Земав едно време Рупурут и ми помагаа ама почна и од нив да ме боли стомакот и тоа од само пола апче

13. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    тогаш најпаметно да си отидеш на лекар можам и да ти препорачам доктор што мене ме спаси

14. bile454

bile454 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    Имам пишувано на форумов...сите можни испитувања и тоа и по 2 пати ги имам правено...не е од сега проблемов 8-9 години го влечам...лекари, овие државно се неспособни и незаинтересирани да ти го најдат проблемот а овие приватно се заинтересирани ама не да ти помогнат него само како што повеќе пари да ти земат и ти посветуваат најкратко можно време.

Ти што проблем имаше и кој е тој докторот?

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Прашај ја @bijonse што д правиш:)

16. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...а пробиотик никој не ти препорача? една капсула Линекс ќе те среди тројно, ем ќе ти ги тргне гасовите, ем ќе помогне во дигестијата, ем ќе ти го среди проливот!

17. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Јас гастритис , но додека ми го откријат каде не бев, умирав од болки, 500 терапии за ништо и на крај отидов кај Владимир Андреевски во државна и стварно сум презадоволна, ми погоди и терапија од прва и плус како човек е супер. Сега фала богу сум раат, 4 месеци без терапија и немам болки finally.

18. bile454

bile454 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    И јас така...оди ваму, оди таму, пиј ова, пиј она, стомаков едно време ќе се потсмири и после пак болки еден период кога ќе ме фати...Баш ми е мило што си си го решила проблемот. :)
    Може да пишеш уште само што терапија земаше?

19. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Првите месеци зимав еманера на гладно, гастрогард 3 на ден и едно донперидон. Потоа останав само на еманера и на крај последниот месец по два ранитадин на гладно. Траеше скоро цела година, ама такви се терапиите за желудник.

20. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Јас никако да го оправам желудников, ама последниве денови ми е неподносливо. Многу ми отекува пределот на стомакот, ко трудна да сум, имам опстипација и симптоми на гадење/лошење. Бев на еден лекар, ми кажаа дека гасови имам во желудникот, ми дадоа апчиња, но ништо не се промени. Утре пак ќе одам на лекар, ама не можам да издржам мислам дека ќе пукнам. Некој со слични симптоми? Што да правам? :(