Zdravo,pred okolu 3 meseci Nz od sto tocno Ama Mislam deka od toa sto jadev sladoled I utresniot den mi bese mnogu loso nemozev od krevet da stanam,taka mi bese cela nedela posle toa narednata nedela nesto se iznervirav I me fati zeludnikot imav bolki mi Se gadese,mi Se duvase stomakot sto u da jadam,Sega e malku podobro Ama pak imam bolki vo gradite I nazad vo grbot I koga goltam kako da me sece nesto I non stop zdrigam na Se sto Ke stavam vo usta(Visok sum i sum malku podgrbaven si Mislam od toa Da ne e)koga sedam Ili lezam mi e podobro.Pravev gastroskopija nemam gastristis ni bakterija doktorot rece deka e Se vo red.Piev pantoprazol skoro dva meseca Nemase Koj znae kakov efekt namaliv od hranata jadam lesna hrana nepijam kafe gazirano i blagoto go isvrliv skroz.nekoj sovet da mi Kaze dali kako da mi izceznat bokite vo grbot I gradite zosto doktorite mi vikaat Deka nemam nisto I tolku.
Refluksot e Eden vid na gastritis Mislam taka se tretira Ili sum greska?a zosto doktorot koga pravev gastroskopija mi rece deka nemam gastritis Se e ok?I da prasam Kolku vreme Se pijat apcinjata Algoral I dali od kako Ke pomine Se ima sansi pak da Se javi bolkata?pijam maslinov zejtin preceduvan isto sabajle I navacer
Алгорал се земаат по потреба. Не знам каков ти е тој доктор што не ти дал терапија, а имаш тегоби. Изгуглај исхрана за рефлукс, би требало да ти се среди.
Постојано имам чуство на повраќање за несресни работи и за сресни работи...дали тоа е дека имам рак на џелудникот?Сакав да ми го прегледаат желудникот внатре но намерно не ме однесоа..
Каков рак бе што паничите одма. Може да имаш хеликобактер или гастритис или можеби немаш ништо само од стрес имаш нагони на повраќање. Најубаво провери си на лекар.
А дали може ако мајка ми има мигрена(и ја боли само глава а не желудникот),дали тогаш (преку гените)и јас да добијам мигрена(да ме боли само желудникот а не и главата)а? Јас си го проверив и на ехо желудникот и ми рекоа дека имам мн киселини и ми дадоа антиметил и тие ми помагаат но и сеа кога неам киселини и кога не сум по стрес пак ме боли желудникот...да не имам чир во желидникот?На ехо не се гледа дали имаш чир во желудникот и затоа сакам да ме однесат да ми го снимаат внатре во желудникот преку анастезија али моиве ми се противаат...
Тнх Се осеќам ко трудница зш ми се гади од мириси зш имам проблем со желудникот...дали ако ти се гади од мириси тоа е знак дека тие воспален желудникот?
Имам страшни болки веќе 4 месеци над пупакот околу желудникот,позитивна излегов на хеликобактер преку крв ама не ми дадоа антибиотик не бил мн висок. После тоа завршив во болница од болки и ме пратија на гастроскопија.Правев денес и излезе хроничен гастритис и хеликобактерот до плафон.Ми дадоа антибиотици па се надевам болките дека биле од ова и ќе поминат. Кој пиел апчиња за хелико.да ми каже дали со нив пиел и пробиотик?
Татко ми понеделникот доби алергија од Б12 инекција се заврши добро после 4 дена поминати на клиника на уво нос и грло. Вчера беше пуштен од болница беше опаднат со имунитет али подобар али денес е премногу омалаксан не може на нозе да стои се жали на болки во желудник и постојано го тера на повраќање што и да стави во уста. Денес е на лесна исхрана супи и двопек али се повеке омалаксува. Дали е тоа нормално после болничко лекување и јаки терапии зашто вчера после отпустот од болница беше по ведар и активен а денес се по омалаксан и по омалаксан одвај станува да пие чај и терапија дури и ме заплашува.
Луѓе дали има некој искуство со голтање живи полжави за проблеми со желудникот,незнам што ли немам веке пробано уште ова останува.
Ми се јавува силно стегање во желудников во спиење , некако како и на повраќање ми иде , не можам да поднесам јадење , а од кафето ми е уште полошо Што може да е? И кој чај е добар за желудник ?
Јадењето доцна навечер или во период близу до спиење може да предизвика болки и стегање во желудникот. За неподнесување храна и повраќање може да бидат повеќе причини: прејадување, гасови, стрес, стомачен вирус( кој станува се почест во последно време), интолеранција на храна, задршка на течности ( во период пред менструација), инфекција на желудник од некоја бактерија, па дури и гастритис. Колку долго се чувствуваш така и дали имаш абдоминални болки и дијареа? Пробај некое време да го елиминираш внесувањето кофеин, кисело овошје, газирани пијалоци и масна храна. Јади леб двопек, ориз, варен зеленчук, месо без многу зачини и повеќе чаеви. За желудник добро е да се пие чај од нане и чај од камилица.
Значи чуствувам болка точно кај желудников ,стегање ,жарење , не сум јадена последниве три дена (јадев нешто минимално) е пред три дена јадев грав и од тогаш ми се влоши , па прее малку се напив кафе уште толку ми се влоши , и на толкава болка се напив 60% ракија и ми се смири , но ми е страв пак вечерва дан ми се влоши ... Дали може јогурт да се пие? Леб да се јаде?
Мислам не , кога добивам силна болка точно кај желудникот тоа е како стегање ,жежење ,пецкање .. јас се сомневам во гастритис