Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. Deni964

Deni964 Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo,pred okolu 3 meseci Nz od sto tocno Ama Mislam deka od toa sto jadev sladoled I utresniot den mi bese mnogu loso nemozev od krevet da stanam,taka mi bese cela nedela posle toa narednata nedela nesto se iznervirav I me fati zeludnikot imav bolki mi Se gadese,mi Se duvase stomakot sto u da jadam,Sega e malku podobro Ama pak imam bolki vo gradite I nazad vo grbot I koga goltam kako da me sece nesto I non stop zdrigam na Se sto Ke stavam vo usta(Visok sum i sum malku podgrbaven si Mislam od toa Da ne e)koga sedam Ili lezam mi e podobro.Pravev gastroskopija nemam gastristis ni bakterija doktorot rece deka e Se vo red.Piev pantoprazol skoro dva meseca Nemase Koj znae kakov efekt namaliv od hranata jadam lesna hrana nepijam kafe gazirano i blagoto go isvrliv skroz.nekoj sovet da mi Kaze dali kako da mi izceznat bokite vo grbot I gradite zosto doktorite mi vikaat Deka nemam nisto I tolku.

2. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.616
    Имаш рефлукс. Побарај Алгорал во аптека.

3. Deni964

Deni964 Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Refluksot e Eden vid na gastritis Mislam taka se tretira Ili sum greska?a zosto doktorot koga pravev gastroskopija mi rece deka nemam gastritis Se e ok?I da prasam Kolku vreme Se pijat apcinjata Algoral I dali od kako Ke pomine Se ima sansi pak da Se javi bolkata?pijam maslinov zejtin preceduvan isto sabajle I navacer

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.616
    Алгорал се земаат по потреба. Не знам каков ти е тој доктор што не ти дал терапија, а имаш тегоби. Изгуглај исхрана за рефлукс, би требало да ти се среди.

5. Progressive

Progressive Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Najdete od nekoj gabicki kefir i redovno da se pie

6. Annaaquarius

Annaaquarius Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Постојано имам чуство на повраќање за несресни работи и за сресни работи...дали тоа е дека имам рак на џелудникот?Сакав да ми го прегледаат желудникот внатре но намерно не ме однесоа..

7. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Каков рак бе што паничите одма. Може да имаш хеликобактер или гастритис или можеби немаш ништо само од стрес имаш нагони на повраќање. Најубаво провери си на лекар.

На Annaaquarius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annaaquarius

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    А дали може ако мајка ми има мигрена(и ја боли само глава а не желудникот),дали тогаш (преку гените)и јас да добијам мигрена(да ме боли само желудникот а не и главата)а?

Јас си го проверив и на ехо желудникот и ми рекоа дека имам мн киселини и ми дадоа антиметил и тие ми помагаат но и сеа кога неам киселини и кога не сум по стрес пак ме боли желудникот...да не имам чир во желидникот?На ехо не се гледа дали имаш чир во желудникот и затоа сакам да ме однесат да ми го снимаат внатре во желудникот преку анастезија али моиве ми се противаат...

Последна измена од модератор: 22 јули 2020
  9. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Не

10. Annaaquarius

Се зачлени на:
    12 јули 2020
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Тнх

Се осеќам ко трудница зш ми се гади од мириси зш имам проблем со желудникот...дали ако ти се гади од мириси тоа е знак дека тие воспален желудникот?

Последна измена од модератор: 22 јули 2020
  11. Ubavka 08

Ubavka 08 Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам страшни болки веќе 4 месеци над пупакот околу желудникот,позитивна излегов на хеликобактер преку крв ама не ми дадоа антибиотик не бил мн висок.
    После тоа завршив во болница од болки и ме пратија на гастроскопија.Правев денес и излезе хроничен гастритис и хеликобактерот до плафон.Ми дадоа антибиотици па се надевам болките дека биле од ова и ќе поминат.
    Кој пиел апчиња за хелико.да ми каже дали со нив пиел и пробиотик?

12. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.616
    Да, обавезно пробиотик за време на терапијата и уште месец дена после тоа.

13. Skopje_Sase

Skopje_Sase Нов член

Се зачлени на:
    25 јули 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Татко ми понеделникот доби алергија од Б12 инекција се заврши добро после 4 дена поминати на клиника на уво нос и грло. Вчера беше пуштен од болница беше опаднат со имунитет али подобар али денес е премногу омалаксан не може на нозе да стои се жали на болки во желудник и постојано го тера на повраќање што и да стави во уста. Денес е на лесна исхрана супи и двопек али се повеке омалаксува. Дали е тоа нормално после болничко лекување и јаки терапии зашто вчера после отпустот од болница беше по ведар и активен а денес се по омалаксан и по омалаксан одвај станува да пие чај и терапија дури и ме заплашува.

14. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Луѓе дали има некој искуство со голтање живи полжави за проблеми со желудникот,незнам што ли немам веке пробано уште ова останува.

15. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.616
    Строго непрепорачливо!!

На Mantub, Alisa22 и luciamk им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Ми се јавува силно стегање во желудников во спиење , некако како и на повраќање ми иде , не можам да поднесам јадење , а од кафето ми е уште полошо
    Што може да е? И кој чај е добар за желудник ?

17. Bella205

Bella205 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    32
    Јадењето доцна навечер или во период близу до спиење може да предизвика болки и стегање во желудникот. За неподнесување храна и повраќање може да бидат повеќе причини: прејадување, гасови, стрес, стомачен вирус( кој станува се почест во последно време), интолеранција на храна, задршка на течности ( во период пред менструација), инфекција на желудник од некоја бактерија, па дури и гастритис. Колку долго се чувствуваш така и дали имаш абдоминални болки и дијареа? Пробај некое време да го елиминираш внесувањето кофеин, кисело овошје, газирани пијалоци и масна храна. Јади леб двопек, ориз, варен зеленчук, месо без многу зачини и повеќе чаеви. За желудник добро е да се пие чај од нане и чај од камилица.

Последна измена: 18 октомври 2020
    На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Значи чуствувам болка точно кај желудников ,стегање ,жарење , не сум јадена последниве три дена (јадев нешто минимално) е пред три дена јадев грав и од тогаш ми се влоши , па прее малку се напив кафе уште толку ми се влоши , и на толкава болка се напив 60% ракија и ми се смири , но ми е страв пак вечерва дан ми се влоши ...
    Дали може јогурт да се пие? Леб да се јаде?

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.319
    Допаѓања:
    112.841
    Да не се киселини? Дека велиш те жежи? :?:

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Мислам не , кога добивам силна болка точно кај желудникот тоа е како стегање ,жежење ,пецкање .. јас се сомневам во гастритис :(