Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. Maverick95

Maverick95 Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    16
    Kila na želudnik ti e prob najberojatno

Dali nekoj do sega ima ideno nekade za mestenje na želudnikot da spodeli iskustvo?

Последна измена од модератор: 12 ноември 2020
  2. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Јас одев порано кај една масерка со биоенергија ми го враќаше пулсо демк не ми бил кај папукот,и навистина пулсо почнав да го чуствувам кај папукот ама некој ефект немаше,затоа си појдов кај матчниот после сите снимања и испитува ја за бактерија ме пратија на психолог ми даде АД а матичниот ми препиша зипантола мислам беше или нолпаза не се сеќавам и пролајф со ензими и ми се среди се ама сега после 2год и стресен период пак имам проблеми па пак си закажав на психолог

На Maverick95 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    193
    Како се движат цените за гастроскопија ?

4. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Jas imav stresen period i ankciomznost nasabajle imam problem so zeludnikot i nagoni za povrajkanje i ne mi se jadi

На Maverick95 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mandana1

mandana1 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo clenki.Dali ima nekoj iskustvo da mu pobeluva jazikot od problem so zeludnikot.Kandida ispitana nema ,treba da odam da go snimam zeludnikot.Iskustva i kako ste go resile problemot?

6. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Zdravo, ako ima nekoj seuste aktiven na ovaa tema ve molam d
    Odgovorete dali cir na zeludnikot e opasen po zivot?

7. Deni964

Deni964 Нов член

Се зачлени на:
    17 јули 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo,poznavam nekoj lugje sto imale cir na zeludnikot I uspesno go izlecile so pravilna ishrana I so Prespankata gorcica,toa e tinktura od 32 rastenija I Se pie 3 pati na den.

1A9F72E4-6E63-4379-A86D-A787F0D7C4FA.jpeg

Последна измена од модератор: 23 декември 2020
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.702
    Допаѓања:
    16.278
    Ако не се лекува ДА.

9. Nebush1245

Nebush1245 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    59
    Zdravo Devojki ot vcera imam mnogu maka vo zeludnikot cela nok ne mosev da spijam istot i deneska nemosam da jadam sve me smeta i glavata mnogu me boli kasete mi nekoj ima li vakva maka sto mose da preci doktorkta mi kasa deka ke bide taka do 4 mesec sto vikate vije ?

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.753
    Бремена ли си? Јади полека храна двопек, банана. Можеш и антиметил да пиеш. До 3,4ти месец е така.

11. Nebush1245

Nebush1245 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    59
    Da bremena sum 9 nedeli ama
    ot prvi nemi bese tolku maka ama pret dva dena bev na kontrola i go slusnav srcenceto na bebeto ot togas veke mnogu maga imam isto i doktorkata mi kasa deka vaka ke bide do 3 4 mesec

12. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Здраво девојки. Дали ви се случило при дишење кај желудникот да ви се случи како недостатпк на воздух и прескокнување на срцето?

13. Maverick95

Maverick95 Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    16
    Hiatus hernia ili kila na želudnik se proveruva so gastroskopija ili rendgen

14. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да и тоа мн пати

15. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    256
    Дечки,

ми треба итно одговор. Мој близок има проблем со камен во жолчка и имаше напади со повраќање и болка па го пратија на ком. томографија или нз што е.. Од кога излегоа резултатите , во меѓувреме крвната слика уредна, не испраќаат на гастро снимање да се прави.. Зошто? Дали на гастро се снима и жолчката или се сомневаат на нешто друго, не дај Боже?
    Некој доктор да ми одговори или некој што има слично искуство?

16. Maverick95

Maverick95 Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    16
    Gastro e za snimanje na želudnik i tenko crevo

17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    5.316
    Се снимаат жолчните патишта, ако стварно се работи за камен и е заглавен може да пробаат да го отстранат или ако има стеснувања на патиштата ги прошируваат, ставаат протези и сл. ЕРЦП се вика процедурата.

18. Justify

Justify Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    161
    Доколку би било само болка би претпоставила симптоматска холецистолитијаза( камења во жолчно ќесе). Крвната слика при ваква ситуација би требало нешто да покажува: покачени вредности на холестаза? Гама гт, Аст, Алт, Билирубин во крв, покачени вредности на ЦРП и леукоцити?
    Можно е да има холедохолотијаза каде што каменот е заглавен во главниот жолчен канал (холедокус), и во овој случај се прави ЕЦРП, постапката е слична како при гастроскопија, со оглед на тоа дека се стигнува не до дванаесетпалачното црево, туку до каналот и се прави под рентген контрола и со контрастно средство со цел да се прикажи структурата на каналот. Доколку има камен или се отстранува или се става стент, кој обично може да стои околку 4-6 недели. Потоа треба да се отстрани на истиот начин. Откако ќе заврши ЕЦРП-то, не се препорачува следниот ден отстранување на жолчното ќесе поради опасност од панкреатитис од контрасното средство. Но откако ќе се смири симптоматологијата, би требало да се планира холецистектомија во блиска иднина.
    Доколку има покачени вредности на ЦРП и леукоцити, би препорачила вклучување на антибиотик неколку дена (пр. Комбинација цефтриаксон кој билијарно се елимирира со метронизадол).

19. Sani@

Sani@ Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdrava na site jas veke edna godina sum so gastritis nikako da se stabelizira ponekogas bolkite traat mnogu duri strav me faka pa ako ima nekoi so iskustva da mi kazete so kako da pravam

20. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    561
    После 5 месеци денеска повторно болка над папокот, која се шири во грбот. Се напив Нолпаза, ама нема ефект штом не е на гладно. Од крајот на јануари бев под постојан стрес, цела фамилија позитивни, тензија огромна, еден член заврши во болница, среќа се помина во ред. Ми текна да се напијам Диазепам. За неполн час болката ми се смири. Дали мислите дека ми е од стрес? Нема ден јас да не сум исплашена за нешто. Анксиозноста ми е до плафон, ќе полудам еден ден.
    П.С. Прв пат кога ме фати ваква болка бев на ехо, се беше ок.