Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Здраво на сите. Вака, 4 години имав хелико бактерија и конечно ја излечив, меѓутоа резултираше со хроничен гастритис и спуштен желудник кој можеби е од после породување а можеби е од дигање тешко. Прашањето ми е дали некој имал ваков проблем и да ми каже алтернатива за лечење спуштен желудник. Сум слушнала за оперативен зафат и за масажи, е сега поприфатлива ми е масажата, но не сум слушнала некој во Македонија да ја прави, туку Србија, Босна. Други алтернативи?

2. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    491
    Jas porano pravev kaj dr Dagmar Orovcanec vo Remedika megutoa doktorkata pocina. Nemam iskustvo so drugite tamu. Posledno bev kaj Deriban, raboti i na klinika i vo Promedika. Mislam deka vo momentot e najdobar za ovaa problematika. Imas opcija i Vasilevski vo Sistina ama premnogu e star.

На AngIv му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    834
    Дали почна да пиеш л глутамин ?

4. RavenS

RavenS Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Zdravo dali ima nekoj da spodeli iskustvo so ГЕРБ ili na angliski GERD. Imam 20 godini i mi kazaa deka mozno e da go imam ovoj problem

5. CAPTCHAdaniel

CAPTCHAdaniel Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Postojano zdriganje nikakva bolka nekoj da ne imal slicen problem

6. bliznak rock

bliznak rock Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Некој да излечил хеликобактер со природен рецепт или нешто слично споделете ве молам имам болки од антибиотиците не ги поднашам

7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.765
    Допаѓања:
    23.985
    Гастритис.
    Избегнувај кафе, кечап, грав, пржени работи, газирано... односно мн. е индивидуално што и како ти одговара.
    Кафе на гладно никако, доколку можеш воопшто не го пиј.
    И вода колку што можеш повеќе.
    И најбитно, намали стрес и нервоза.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bliznak rock

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Дали некој го користел за лечење хеликобактер и дали помага IMG_20210805_212706.jpg

9. Stasha77

Stasha77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Здраво ми треба помош имам акутен гастритис со ерозии и хијатална хернија ми дијагностицираа откако направив гастроскопија во Ремедика, ми препишаа терапија Еманера и Езокс ама јас се уште имам многу киселини, докторката не ми рече некоја исхрана посебна освен да внимавам по јадење да не легнувам, но јас сепак внимавам особено на кисела и пржена храна. Пробав и Нолпаза не помага сега зедов од аптека Рутацид тие биле за џвакање. Дали некој знае нешто друго што му помогнало макар и да е некој природен лек од овие не видов арно, освен овие за џвакање не знам дали ќе помогнат бидејќи само што сум почнала да ги користам, Езоксот помагаат но многу се скапи за секојдневна употреба.
    Поздрав.

10. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    491
    Aloe vera mnogu pomaga ama vo pogolemi dozi. Inaku istata funkcija na esoxx ja imaat algoral protect i se mn.poeftini okolu 800-900 den. Isto ima edni Reflustat ama ako moze nekoj od srbija da ti gi donese. Kaj nas gi nema. Mn.se efikasni, a kade kade poeftini. Cela kutija izleguva okolu 400 den.

На Stasha77 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bliznak rock

Се зачлени на:
    31 мај 2021
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    56
    Некој да каже лек ме гори желудникот и имам слаб апетит

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Diskretna

Diskretna Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2021
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    41
    Imam edno prasanje koj moze da mi odgovori imam eve veke nekolku nedeli od vreme na vreme kako grcevi vo zeludnikot kako krkorenje vo zeludnik dali e od stres napnatost pojma nemam dali nekoj ima slicen problem

На marty 0102 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Може од стрес да ти направи гастритис.

Мене то ми се случи.

14. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    Да исто и мене, стрес е најлошо нешто. Пробај да го избегнуваш колку што е можно, мене хроничен гастрит ми створи…

15. Azeret

Azeret Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Mene mi go dadoa za grloto da go stavam na seker kocki... za drugo neznam

16. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Мене цел стрес на желудникот ми мава,само се дујам , срцево тешко ми чука тогаш,ми се слошува поготово ако сум во положба да ми го притиска желудникот,ми се повраќа мн пати итн.Лани кога имав корона психички мн паднав,после тоа го носев син ми на училиште и на враќање ми се слоши ќе паднев за малку.Бев кај матичната и и кажав дека и како вртоглавица да ме фати и ми препиша еглонил,од нив се препородив во желудников,сега одвреме на време кога ќе ме фати така земам од нив и терам.

На Slatkish255 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stasha77

Stasha77 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Од стрес е, гледај да го елиминираш некако оти знае многу проблеми да направи, знам по себе веќе 1 година не можам да ги држам под контрола киселиниве ни Еманера помага веќе ни антициди, ниту природни лекови и чаеви. Залудно е се ако си под стрес и ако не внимаваш на исхраната.

На Diskretna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Liljana mizorova

Liljana mizorova Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Na privatno vo stip 4.500 denara a na drzavno neznam

19. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Листам низ темава да најдам некој со искуство како моето, и постов буквално како јас да го пишував. Дали направи преглед, ти поставија ли дијагноза? Мене болките ми се ужасни и кога ќе ме фатат трае со саати. Буквално како нож позади да ми стои , баш денес имав таков напад:worried:

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    452
    И јас сум со истата мака, не знам кај да се обратам и кого да прашам веќе. Секојдневно сум со такви напади на желудникот кои траат по цел саат можеби, и од позади јаки болки баш како со нож. Како што те памтам не си бремена плус?