Тоа што сум бремена дополнително ми ги отежнува работите, инаку вчера ноќта малку ми олесна со пола лимон цеден исто толку вода 50:50 сооднос и скоро цело лажиче сода бикарбона. Додека жуборка одма цело го голтнав, ме тераше постојано на подждригнување си олеснав така. Пробај и тоа незнам што да кажам зошто и мене кога ќе ме фатат болки тоа е ужас
Да не смееш да правиш штом си бремена, а и ограничена си со лекови и суплементи. Единствено да пробаш да се храниш здраво т.е да не јадеш пржено, рафинирана храна, да пробаш храната да е обарена, печена. Иначе од лимонот не те болеше желудникотт??
Не напротив ми ја смири болката, ама во комбинација со вода и сода, прави базна средина во желудникот и се пие додека уште жуборка во чашата т.е. на екс го испив па потоа подждригнував често и се смири.
problem so zleudnik,poduenost,kiselini i nagoni za povrakanje,pijam gumbir vo kombinacija na jabolko i morkov i kamilica caj i nis ne pomaga
Здраво, пијав терапија со нолпаза бидејќи имав проблем со алергија и ај да не е на некоја храна што ми создава киселини и на строга диета, но одкако ги прекинав после еден месец јас имам проблем со желудникот ме жежи ме боцка сите тестови се добри и немам бактерија. Незнам веќе што да правам едно лечиш друго се расипува
Истиот проблем го имав, бев на ОРЛ и ми кажаа дека имам алергиски ринитис пиев 5-6 месеци аериус и плус спрејеви за носот. После тоа ми се јавија проблеми со желудникот, проверив хеликобактер беше негативно но имав многу проблем со желудникот, направив гастроскопија и испадна ерозивен гастритис. Дали од таблетите, дали од тоа што бев под стрес бидејќи не се смируваше алергијата, и се уште не е, но не пијам постојано таблети за алергија само по потреба, најмногу поради желудникот ги прекинав.
Zdravo ve molam nekoj ako ima snimano zeludnik ( gastroskopija ) vo privatna bolnica so kratkotrajna anestezija ( so uspivanje ) da spodelete iskustva mnogu mi treba vi blagodaram mnogu
Јас правев гастроскопија 2 месец бремена во неуромедика, јаки болки имав, повраќање кое траеше не се издржуваше, хеликобактер испадна негативно. Бидејќи бев бремена не ми ставија никаква анестезија. Не боли но прегадно е чувството зашто голташ едно подолго црево со камера внатре е и те тера цело време на подригнување. 5 мин може траеше.се. После тоа грлото ме болеше 1 недела.. Испадна јако воспаление и ми дадоа посебна исхрана, апчиња не поради бременоста со која фала богу се се среди.
Некој лек за киселина во желудник, ама сега, без аптека. Гледав сега што имам дома, имам шумечи таблети, црна чоколада, портокали и лимони, пробиотски јогурт.. Не знам што да земам а да не си направам полошо.