Сода бикарбона, пола лажиче растворено во околу 200мл вода. Може и ладно млеко, а од ова што наброја не.
Не се трпи веќе, се случува скроз рандом да му текне на жекудников да ме боли и да губам сон, сега е 4ипол а во 8 треба да сум будна. Не знам веќе што ми е. Лактоза не трпи, океј. Не можам ни храна што има премногу влакна, ни глутен, скоро ништо. Има ко 3 јадења што ми ги трпи и тие ги вртам и ПАК ова ми се случува.
Skoro nedela dena bez prestan me bolit zeludnikot niedno apce ne mi pomagat operirana sum od zolcka pred 4 god i od togas imam.problemi so zeludnikot
Zdravo, dali imas praveno ispituvanje za helicobacter pylori? Jas imav slicni simptomi mi najdoa helicobacteri i go izleciv so kapki od divo origano.
Konzumiraj kapki od divo origano , imas upatstvo na kapkite po kolku da stavas jas gi piev vo kombinacija so kokosovo maslo (1 mala kafena lazicka kokosovo maslo i stavav po 3 kapki od divo origano) toa go goltav i posle toa ke se strpis da ne pies odma voda. I pazi na ishrana jas bev samo na varena i pecena hrana.
drushtvo od site naodi osven kolonoskopija sho nemam napraveno imam pronajdeno gastritis i hernija vo zeludnik bes heliko bo sostav... odma po jadenje do zeludnikot imam problem so ostra bolka ko nadueno i sve potoa kako ide nadole bolkata odi... vikaat debelo crevo a toa mislam deka e krajno... nekoja idea da neimal nekoj slicnost... krvna slika super i negativno na heliko
Луѓе имал ли некој искуство со кркорење на црева, гасови и подуеност. Веќе 4 месеци постојано истото, а докторката ми рече да направам испитување за хелиобактер, па сега од понеделник ќе одам. Али последниве денови и помалку јадам дури имам и нагон за повраќање, можда и од стрес од испити, што може да биде?
Napravisi ispituvanje za sekoj slucaj ako uste ti pravi problem , barem ke znaes do sto moze da e problemot i ke si go lecis na vreme
Го имаш преоптеретено желудникот инаку да,може да се јави болка и од стрес. Ќе намалиш внес на кофеин на дневна база по две и ќе испиташ хеликобактер.
Zdr pred saat vreme pravev stomacni, i pocna da me boli mnogu stomakot, mislev jajnicite se deka i tamu znae da me boli, znaci celiot del megju preponite me boli..a so e najstrasno zeludnikot ne mozam da se zavrtam, na nikoja strana, tesko mi e mnogu nekako sto moze da ee
Пиев еспумисан али не ми го решија проблемот, а реглан имам пиено порано. Сега чекам неделава резултати од хелиобактер, па ќе видиме... А инаку тие пролајф капсулите пробиотик се многу добри. Кај мене дома сите ги пијат обавезно пред јадење.
Здраво. Дали некој може да ми каже сличнонискуство ако имал? Осеќам како печење во стомакот се шири се до градите дури и ме стегаат градите како некој оган да ми гори внатре. Можно ли е да е од желудникот т.е желудочни киселини?
Zdravo dali nekogas ste imale golemi bolki neizdrzlivi od zeludnikot so ni edno apce ne mi se smirvit imam bolka skoro mesec ipol ama poslednive denovi bolkata e nezidrzliva ona da bolit da me gusit duri nazad me bolet pleskite grbot dolu denes bev na eho mi rekoa deka imam spusten zeludnik i utre sum krvna slika da pravam ve molam spodelete mislenje mn se plasam dane imam nekoj rak