Желудник се гледа со гастроскопија, а не со ехо, со ехо се гледаат околните органи. Исто и мене една докторка со ехо ми даде дијагноза дека имам спуштен желудник . Да, желудникот кога е воспален боли многу. Потребно е соодветна терапија од гастроентеролог, а не од општ интернист и ќе се среди. Треба да направите и испитување за хеликобактер.
Провери си да немаш бактерија и гастроскопија направи обавезно. Јас имав хеликобактер и улкуси кога ме болеше така како тебе што те боле
Ti blagodaram ama jas gastroskopija ednus sum napravila i crevoto go izvadiv sama posto cela usta mi se napolna so povrastajnci i 5 min nemozev da disam mislev ke umram se ugusiv cela samo so kasa da napravam rengen..Da ovie bolki neizdrzlivi i levata strana me bolit epten epten so nisto ne se smirvit denes mi prepisaja medicinski jaglen gastrogard i meteospasmil ama gabe samo od edni kesicki essox mi se namalvit malce bolkata...
Кога се прави гастроскопија треба да сте гладни и жедни, не верувам дека тоа било повраќаници, можеби само нагон сте имале, што е нормално. Без гастроскопија тешко дека ќе ви утврдат дијагноза, затоа што при гастроскопијата некогаш и потребно да се земе примерок и за биопсија. Можете да направите гастроскопија и со анестезија.
Nemozam gastroskopija da izdrzam loso iskustvo imam mie strav mnogu osven so anestezija ako napravam inace ne izvini a sto e tos ulkusi
Zeludocna kiselina mnogu kiselini imav zatoa taka mi kaza lekarot togas..Znacit moram da se snimam ako ne so anestezija ke napravam veke bolkite se neizdrzlivi
Да, мора да си бараш да ти утврдат дијагноза, најлесно им е спуштен желудник и терај работа. Во согласност со тоа ќе ти препишат и терапија, затоа и не ти поминува, терапијата што ти ја дале јас мислам дека не е соодветна. Болката најверојатно ти е поради воспаление на желудечната слузница или улкус . . И оди на друг доктор барај мислење. Хеликобактер имаш проверено?? Дали внимаваш на исхраната??
Улкус е чир народски кажано. Ама мора да направиш гастроскопија за дијагноза. Види кај може со анестезија ако не можеш без. 1
Da samo so se vrativ od na lekar imam bakterija na zeludnik heliko bakter so 2 pluski mie mi dadoa terapija flazil ospamox i lanzul da piam sepak sakam da napravam rengen so kasa vo skopje dali ste informirani na klinina drzavna deka snimaat uste
Да направите гастроскопија, а не рентген со бариум. Тоа што може да се види на гастроскопија не може со бариум, знам дека на многу им изгледа страшна процедура, но не е воопшто страшно, пак ќе кажам можете и со анестезија. Покрај препишаната терапија ќе мора да внимавате исклучително и на исхраната, промени во исхраната ви се клучен дел во излекување на хроничен гастритис предизвикан од хеликобактер.
И јас имам ужасни болки, крај на 8ми месец терам од бременоста и стварно не знам како ќе издржам. Ми дадоа еманера ама не ми помага, не можам ни да јадам, ослабнав т.е само бебе има во мене мислам дека ниво на анорексија имам. Хелико проверував неколку пати, немам. Па дури и на допир ме боли желудникот,премногу сум исплашена и депресивна дали ќе дочекам да си го гледам бебето..
Napravi krvna slika ispitaj tumur markeri ne se plasi ne pravi stresoj imas bebe vo stomakot i jas so bolki sum uste od januarot ama sega poslednive denoj imav neizdrzlivi bolki