Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    16.269
    Желудник се гледа со гастроскопија, а не со ехо, со ехо се гледаат околните органи. Исто и мене една докторка со ехо ми даде дијагноза дека имам спуштен желудник :D. Да, желудникот кога е воспален боли многу. Потребно е соодветна терапија од гастроентеролог, а не од општ интернист и ќе се среди. Треба да направите и испитување за хеликобактер.

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.751
    Провери си да немаш бактерија и гастроскопија направи обавезно. Јас имав хеликобактер и улкуси кога ме болеше така како тебе што те боле

3. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Ti blagodaram ama jas gastroskopija ednus sum napravila i crevoto go izvadiv sama posto cela usta mi se napolna so povrastajnci i 5 min nemozev da disam mislev ke umram se ugusiv cela samo so kasa da napravam rengen..Da ovie bolki neizdrzlivi i levata strana me bolit epten epten so nisto ne se smirvit denes mi prepisaja medicinski jaglen gastrogard i meteospasmil ama gabe samo od edni kesicki essox mi se namalvit malce bolkata...

4. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    16.269
    Кога се прави гастроскопија треба да сте гладни и жедни, не верувам дека тоа било повраќаници, можеби само нагон сте имале, што е нормално. Без гастроскопија тешко дека ќе ви утврдат дијагноза, затоа што при гастроскопијата некогаш и потребно да се земе примерок и за биопсија. Можете да направите гастроскопија и со анестезија.

5. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Nemozam gastroskopija da izdrzam loso iskustvo imam mie strav mnogu osven so anestezija ako napravam inace ne izvini a sto e tos ulkusi

6. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Zeludocna kiselina mnogu kiselini imav zatoa taka mi kaza lekarot togas..Znacit moram da se snimam ako ne so anestezija ke napravam veke bolkite se neizdrzlivi

7. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    16.269
    Да, мора да си бараш да ти утврдат дијагноза, најлесно им е спуштен желудник и терај работа. Во согласност со тоа ќе ти препишат и терапија, затоа и не ти поминува, терапијата што ти ја дале јас мислам дека не е соодветна. Болката најверојатно ти е поради воспаление на желудечната слузница или улкус . . И оди на друг доктор барај мислење. Хеликобактер имаш проверено?? Дали внимаваш на исхраната??

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.751
    Улкус е чир народски кажано. Ама мора да направиш гастроскопија за дијагноза. Види кај може со анестезија ако не можеш без. 1

9. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Da samo so se vrativ od na lekar imam bakterija na zeludnik heliko bakter so 2 pluski mie mi dadoa terapija flazil ospamox i lanzul da piam sepak sakam da napravam rengen so kasa vo skopje dali ste informirani na klinina drzavna deka snimaat uste

10. Dragana Gj.

Dragana Gj. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Zdravo, I jas isto imam sega pa rekov ako pamtis sto si napravila togas da mi kazes :)

11. Dragana Gj.

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Исто имам и јас, ама сега само кркорење во црева
    Кај вас што испадна ?

12. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    16.269
    Да направите гастроскопија, а не рентген со бариум. Тоа што може да се види на гастроскопија не може со бариум, знам дека на многу им изгледа страшна процедура, но не е воопшто страшно, пак ќе кажам можете и со анестезија. Покрај препишаната терапија ќе мора да внимавате исклучително и на исхраната, промени во исхраната ви се клучен дел во излекување на хроничен гастритис предизвикан од хеликобактер.

На buba4e89 и benitabenita им се допаѓа ова.
  13. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    strav mie da napravam gastroskopija da so ishranata moram da vnimavam

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Па ти кажува може со анестезија.

15. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Skapo e mnogu 17 iljadi e vo sistina jas i blagodaram za ubavite soveti..

16. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    452
    И јас имам ужасни болки, крај на 8ми месец терам од бременоста и стварно не знам како ќе издржам. Ми дадоа еманера ама не ми помага, не можам ни да јадам, ослабнав т.е само бебе има во мене мислам дека ниво на анорексија имам. Хелико проверував неколку пати, немам. Па дури и на допир ме боли желудникот,премногу сум исплашена и депресивна дали ќе дочекам да си го гледам бебето..;(

17. benitabenita

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Napravi krvna slika ispitaj tumur markeri ne se plasi ne pravi stresoj imas bebe vo stomakot i jas so bolki sum uste od januarot ama sega poslednive denoj imav neizdrzlivi bolki

18. Dragana Gj.

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Исто и јас..како се средувате ?

19. Dragana Gj.

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Преку крв испитавте? Колку ви беше и како ви помина ?

20. Dragana Gj.

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    43
    Колку ви беше бактеријата ?