pravev mikrobioloshki ispituvanja, preku izmet. Mi pomina so strog rezim, i sekoe utro jadev lokum so rakija-mastika. Navecer vo cashka za rakija stavav edno parce lokum i go zalevav so mastika, do utroto, lokumot ke ja imase "iscicano" rakijata, go jadev na prazen stomak, pred bilo sto da jadam/pijam, taka pravev 40 dena. Mi pomina so toa i strog rezim na ishrana.
Здраво, Веќе неколку месеци можеби и повеќе од пола година имам проблеми со зголемено подригнување само што во последните месеци во октомври стана поизразено. Матичната ми кажа да исфрлам кафе, кисела вода и млеко и ми препорача Гастрогард, кои делумно ми помогнаа. Пробав да исфрлам млеко и кисела вода и некако се намали подригнувањето, но пак почнав да пијам млеко и пак истото. Изминативе денови имам чуден и гаден вкус во устата, и денес пробав да јадам салата, но оцетот предизвика чувство на пржење однатре. Истото вчера ми се случи и со кисела вода после јадење. Други симптоми освен подригнување немав освен од вчера кога почнав да имам мачнина, како да ми пржи однатре и исто чудно чувство во грлото како да е заглавено нешто внатре. Во периодов сум под стресни ситуации и имам голема анксиозност така што постојано паничам и имам страв. Дали некој имал слично искуство и дали може да ми каже што да правам, каде да се обратам? Прочитав дека можно да е проблем со киселината или ГЕРД па се препорачува антациди ама не сум запознаена добро околу тоа. Секој совет би бил добредојден и Ви благодарам однапред.
ХЕЛП,имам веќе неколку дена со ред киселини во желудникот ептен почна да ми е мачно и тешко, што земате за киселини? имам слушнато за сода бикарбона без алуминум, зедов но незнам дали е добро секој ден да пијам моментално поминува па после пак ме фаќаат киселини,искуство/сличен проблем?
Слушнав негативно искуство од повеќе луѓе со нив, нолпаза да не има некој користено при ваков проблем?
Јас ја пијам нолпазата за желудночни тегоби многу ми помага. Се пие на гладно по едно,зависи кој период ќе ме фати тегоба.
Zdravo na site.Ne znam kako da go opisam mojot problem,ama procitav nekolku od vasite odgovori,pa nesto mi se sovpaga.Vaka odreden period imam nekoe neprijatno cuvsttvo vo atomakot.Poslw jadenjw ponekogas ne sekogas ama mislam deka stomakot ke mi eksplodira,se cuvstvuvam poduvana cela.a eve veke dva dena custvuvam kako zarenje kaj zelidnikot.Ponekogas imam i bolki,bolki koi sto kako da mi setataat,ne se na odredeno mesto.Ispitav krv,urina,na ginekolog brisevi,se e cisto.E sega maticniot mi vika da odam da snimam abdomen.Sto mislite vie,pozdrav
Без паника! Можно е да ти се случува ова ради промената на времето, и јас го имам истиот проблем. Она "жарење" кај желудникот се киселини. Побарај во аптека некои таблети ги има на природна база.
Mozno e vremeto da vliajt i na zeludnikot mene veke 2 dena ne mie prekinat..Imavmaka predhodno skoro 2 mesec dena bez prekin ispitav krv urina i pozitivna na hekiko bakter primav terapija namaliv so hrana pominaja bolkite se snimav na 13 april skopje kaj Dr Tolovski rengen so kasa rezultatite bea gastritis i kila na zeludnik samo so se plasam uste zosto vakvi bolki da imam da ne imalo nekoja greska pri snimanjeto
Веќе 3 години овој период крај на мај, почеток на јуни ми започнува некое жежење во желудникот и кај грлото истовремено. Потоа состојбата трае некаде еден мееец и пол. Кога спијам ништо не ми е а и наутро кога сум гладна. Но штом почнувам да јадам, почнува и стегањето во желудникот. Имав проверувано и бактерија во желудник и фецес, го снимав на ехо и се' си беше во ред, а лошото чувство си трае. Сега оваа година се мислам да направам рендген со бариумовата каша, дали се поднесува истата? И дали сте слушнале за ваква состојба?
Сега ви го читам мислењево, и јас сум со слични симптоми со желудников . Дали испитавте и дали ви се подобри нешто?