Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    17.106
    И најбитно предходниот ден јади полесна храна и после 19 часот ни вода, за твое добро , зашто се гледа тоа и може да не види се убаво. Јас во сон се напив вода хахах и одма ми кажа кога стави цревото. Брзо е , се издржува, не е пријатно тоа е факт, ама само соработка и брзо ќе заврши докторката.

2. Nevenche5

Nevenche5 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Да знам тоа се,имам правено до сега неколку пати.
    Најбитно ми беше за односот на докторката и сестрите каков е бидејќи не е едноставна процедура.

3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    17.106
    Префини се ( не познавам никоја приватно ). Јас како бев исплашена, па ме седнаа, ме смирија…

4. blablabla1234

blablabla1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    199
    Се сеќавам ја кога правев гастроскопија, цревото малце се помрдна или немам поим што и ми го изгреба грлото и душникот пошо докторот или докторката не се сеќавам точно, го вадеа душмански цревото...:sweat::@ хаос

5. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    1.379
    Здраво имам големи болки во желудникот, на доктор ми е кажано дека е од несварена храна, но сепак ова ми се повторува на неколку дена. Дали некој знае што може да биде ?

6. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    Води си евиденција што јадеш и ако приметиш дека после одредена храна ти се случува ова, престани со таа храна.

На Elena1i му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SkrienLik

SkrienLik Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Здраво, Дали некој ги има истите болки. Мислам дека имам проблем со желудникот веке подолго време ми се гади , последно време после 1.2 часа од оброк ми се ппвраќа, ме баца-боли цел абдомен повеќето над папот , страшна киселина болки во хранопроводот и се движи во пределот на градите повеќето од левата страна кај срцето остри болки како некој со струја да ме пецка исто и во грбот , чекам резултати за хелиобактерија преку измет , ако немам бактерија морам на гастро , дали некој го има/имал истиот проблем , како се соочил со него ?

Последна измена: 21 јануари 2023
  8. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Можно е да е гастритис, но мораш една гастроскопија да направиш за да знаеш точно што ти е и да се лекуваш. Види која храна ти пречи, избегнувај газирани сокови, зачинета храна, мрсно, луто, кисело, јади помалку но почесто, внимавај одреден период и види како ќе се чувствуваш, мене ми требаа неколку месеци да се вратам во нормала:)

9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    17.106
    Гастро направи си за да елиминираш , мој совет и едно ехо на абдомен да ја видат жолчката. Жолчката т.е. камче или песок ги имаат истиве симптоми.
    Ти кажаа и глеј периодов да избегнуваш потешка храна,газирано,луто.
    Со лесно.

10. SkrienLik

SkrienLik Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    2
    Zdravo , pred nekoj den mi otrkrija helicobacter pylori mi prepisaa terapija esomaprazole2x1 flagyl2x1i hikoncil 2x2 odkako gi ispiv flagyl i hikoncil cel den mi e loso omalaksan sum zasamaten dali e mnogu jak antibiotikot ili ... porano sum bil alergicen na penicilin a gledam hikoncil spaga vo grupata na penicilini

11. Boni995

Boni995 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Здраво да прашам дали некој ги има користено овие таблети за лизгачка кила на желудник? Матичниот ги препиша на мојот сопруг, само во Грција ги имало, па ако некој има искуство со нив да ни каже дали помагаат. Позз

Прикачени фајлови:

12. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.588
    Езомепразол е ова. Ги има и кај нас.

На Brucewayne му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nevenche5

Nevenche5 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Dali ima nekoj praveno gastroskopija na privatno kaj Prendjova vo Veles da me izvesti koja cena e sega?

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    4.666
    Пијам фамосан од 40мг неколку дена со ред, оти осетлив ми е желудникот многу од аспирин шо пиев...
    е сега од вчера кога ке осетам глад немам киселини туку како треска да имам ми студи ме треси цело тело ке каснам и ми се смирува ви се има случено на некој? Температура немам а се осеќам како настината или омалаксана после треската, ме фаќа паника незнам шо можи да ми е..

15. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Мене па обратно ми се случува тоа, ако се прејадам омалаксувам и како цело тело да ми вибрира, не знам што е..

16. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.021
    Isto mi e i mene taka

17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.994
    Не се прејадувај, нема да ти се случува. Не претерувај со јаглехидрати (паста, тесто, помфрит). Имај 3 редовни оброци и ситни ужинки помеѓу и гледај секогаш оброците да ти се горе-долу во исто време секој ден.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ale123

Ale123 Нов член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво дали има некој што после хелико бактерија добил хроничен гастритис и за колку време се подобри ситуацијата? Јас имав хелико успешно одстранет со антибиотици ама болка сеуште имам направив гастроскопија дијагнозата е хроничен гастритис па ако има некој да сподели искуство.

19. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    И јас добив хроничен гастритис од бактеријата. Мене ми се подобри состојбата откакако скроз престанав со кафиња, чаеви, благо, луто, значи скоро еден месец не конзумирав никаква брза храна, готвев дома без зачини само со сол и маслиново масло и почнав алое вера да пијам:)) пијам и нолпаза од 20мг насабајле, но храната беше клучна за мене

20. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Zdravo vekje dva meseci pijam doksicilin posle 3h zemam linex forte za akni no mnogu mi stvaraat macnini,probav so lanzoprazol na gladno na sabajle no ne mi pomogna potoa mi dadojda famosan i prolife probiotik no ni toa ne mi delvua. Ve molam ako znae nekoj kako da se spravam so machninive neka mi pise,sekoj sovet e dobredojdem