Може ли некој да ми препорача каде што правел гастроскопија и да е задоволен ? ( да е чисто и се тоа ве молам ) .
Ве молам препорака за сериозен доктор и клиника каде би се направила гастроскопија за воспоставување на дијагноза.ви благодарам
Да не има некој вирус со болки во желудник? Никогаш сум немала таква мака а сега одеднаш ме фати. Се хранам здраво, вежбам, не сум менувала ништо во исхрана па да се сомневам во тоа, типична болка во желудник, со кркорење на црева и едвај јадам, како ќе каснам нешто така почнува да ме боли повеќе.
Маж ми го имаше истиот проблем. Правеше испитување во 8ми Септември и излезе дека има проблем со зрнеста храна - грав, леќа, грашок, боранија. Му рекоа да го исфрли тоа од употреба. Он пак си јаде тоа, ама ретко. И за пола саат пак болки. И јас имам проблем со желудникот. Најверојатно е од стрес. Докторот ми препиша Аципан таблети. Овде во Германија земав едни за шмукање.
Пред да јадам ништо не ми е, почнувам да јадам почнува и да ме боли, и од мака оставам на пола јадење, после ме тера да одам во тоалет и кога ми е пак празен желудникот и стомакот и не боли Ти се случуваше и ова?
Да. Ми се случуваше. На пола саат трчав во вц откако ќе се најадев. Со апчињата се среди. Дури и крв испитував.
Здраво на сите, сакам да ве замолам доколку некој има неделен план на исхрана за гастритис, ако може да постира тука. На интернет има се и сешто, ама би сакала некој реален план, план којшто му помогнал на некого. Поздрав до сите
Napravi proverka za helikobakter,imas opcija preku krv. ili of maticen pobaraj upat za gastro i kazi go problemot kaj niv,ako ne ti spomnat oni togas ti sama pobaraj da se ispitas za helikobakterija...jas 4 meseci setam po drzavna i sosema slucajno se dozna deka imam heliko...koga spomnav deka i cigari veke pocnaa da mi smetat.
Преку крв не се проверува дали е активна бактеријата во организмот, само преку фецес, ако си од Скопје и имаш можност, однеси примерок од фецес во авицена, за три часа имаш резултати.
Фала ти многу, од голема помош ми е ова. Да не знаеш случајно дали се закажува термин или може само да се однесе? Отварав кај нив на страница и вакво нешто ми дава, па се збунив Не сум од Скопје ама сакам утре сабајле да одам па да си знам за сигурно
Кога не се цените себе си и јадете најефтина помија од леб ( воздух и боја) од 30 денари така е, со овој леб ќе си ги упропастите цревата... Кога ќе нема да јадете ефтина бела отровна хемија од леб од 30 денари тогаш ќе ви помине... Јас го имав истиот проблем ама од кога го сменив лебот ( ја купував бојата и помија од леб грахам) и од кога јадам скапи лебови и квалитетни и поскапа храна и увозна а не ефтина помија... Немам таков проблем повеќе.... Како што гледам во маркетите сите како еден ист чип да имаат битолска павлака кисело млеко бел леб и обавезно само и само Дивела итн итн... Јадете увозни лебови и млечни производи ама не (српски) и ќе го решите проблемот
Извини што немаат сите пари скапи лебови да јадат и што не се ценат. Тој увозниот леб како мислиш го товарат, во украсни кутии со светки?