Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. Bella2_

Bella2_ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2023
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    253
    Може ли некој да ми препорача каде што правел гастроскопија и да е задоволен ? ( да е чисто и се тоа ве молам ) .

2. Martinka bt

Martinka bt Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    536
    Ве молам препорака за сериозен доктор и клиника каде би се направила гастроскопија за воспоставување на дијагноза.ви благодарам

3. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    8.342
    На клиника во Државна има добри доктори, чисто е. Види, ама за термин можеби мн се чека тоа не знам.

4. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.617
    ГОБ 8-ми Септември или приватно Гастротоп.

На Bella2_ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    8.342
    А колку пари е приватно таму? Знаеш?

6. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    346
    Да не има некој вирус со болки во желудник? Никогаш сум немала таква мака а сега одеднаш ме фати. Се хранам здраво, вежбам, не сум менувала ништо во исхрана па да се сомневам во тоа, типична болка во желудник, со кркорење на црева и едвај јадам, како ќе каснам нешто така почнува да ме боли повеќе.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.242
    Маж ми го имаше истиот проблем. Правеше испитување во 8ми Септември и излезе дека има проблем со зрнеста храна - грав, леќа, грашок, боранија. Му рекоа да го исфрли тоа од употреба. Он пак си јаде тоа, ама ретко. И за пола саат пак болки.

И јас имам проблем со желудникот. Најверојатно е од стрес. Докторот ми препиша Аципан таблети. Овде во Германија земав едни за шмукање.

На maaraa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    346
    Пред да јадам ништо не ми е, почнувам да јадам почнува и да ме боли, и од мака оставам на пола јадење, после ме тера да одам во тоалет и кога ми е пак празен желудникот и стомакот и не боли :| Ти се случуваше и ова?

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.242
    Да. Ми се случуваше. На пола саат трчав во вц откако ќе се најадев. Со апчињата се среди. Дури и крв испитував.

10. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    346
    Ич неќам да се трујам со апчиња:@ И каква ти излезе крвната слика?

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.242
    Во ред. Немав ништо изместено од крвни вредности. И јас не сакав апчиња, ама морав.

12. Marien

Marien Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, сакам да ве замолам доколку некој има неделен план на исхрана за гастритис, ако може да постира тука. На интернет има се и сешто, ама би сакала некој реален план, план којшто му помогнал на некого. Поздрав до сите

13. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    21
    Napravi proverka za helikobakter,imas opcija preku krv.
    ili of maticen pobaraj upat za gastro i kazi go problemot kaj niv,ako ne ti spomnat oni togas ti sama pobaraj da se ispitas za helikobakterija...jas 4 meseci setam po drzavna i sosema slucajno se dozna deka imam heliko...koga spomnav deka i cigari veke pocnaa da mi smetat.

14. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    346
    Значи може да кажам на матичната да проверам преку крв? Без да морам на тоа Гастро?

15. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Преку крв не се проверува дали е активна бактеријата во организмот, само преку фецес, ако си од Скопје и имаш можност, однеси примерок од фецес во авицена, за три часа имаш резултати.

16. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    346
    Фала ти многу, од голема помош ми е ова. Да не знаеш случајно дали се закажува термин или може само да се однесе? Отварав кај нив на страница и вакво нешто ми дава, па се збунив :| Не сум од Скопје ама сакам утре сабајле да одам па да си знам за сигурно

Прикачени фајлови:

17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    8.342
    Не мора да закажуваш ништо, одип и си кажуваш за анализи дека си и тоа е тоа.

На Ani45 и maaraa96 им се допаѓа ова.
  18. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Да, нема потреба да закажуваш, само земи од аптека стерилно кутивче за примерокот и однеси им го.

19. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Кога не се цените себе си и јадете најефтина помија од леб ( воздух и боја) од 30 денари така е, со овој леб ќе си ги упропастите цревата... Кога ќе нема да јадете ефтина бела отровна хемија од леб од 30 денари тогаш ќе ви помине... Јас го имав истиот проблем ама од кога го сменив лебот ( ја купував бојата и помија од леб грахам) и од кога јадам скапи лебови и квалитетни и поскапа храна и увозна а не ефтина помија... Немам таков проблем повеќе.... Како што гледам во маркетите сите како еден ист чип да имаат битолска павлака кисело млеко бел леб и обавезно само и само Дивела итн итн... Јадете увозни лебови и млечни производи ама не (српски) и ќе го решите проблемот

Прикачени фајлови:

На FedoraFedora му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Извини што немаат сите пари скапи лебови да јадат и што не се ценат. Тој увозниот леб како мислиш го товарат, во украсни кутии со светки?

На Mumoftwo30 и SummerGirl им се допаѓа ова.