Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со желудникот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Podarok, 10 март 2011.

1. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Хахахаха епа нека купуваат цигари од 150 денари ако немаат пари и нека одат по биртии... Еден купува кутија орбит а леб зема од најефтините... Не е до парите до психиката е ако тебе ти е скапо да додадеш 30 денари и секогаш да гледаш низ призмата нема нема нема скапо скапо скапо криза криза криза нема никогаш да јадеш нормална храна.. И јас сум јадел истиот леб додека не сум излегол надвор и направил споредба и знам дека таму е како африка критериумот на храната низок за тоа не треба да ме обвинуваш мене а менталитетот и државата и треба да имаш критичко мислење

2. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    21
    Elinas ne si ama bas ic vo pravo so tvoeto razmislivanje!
    Da definitivno igra uloga koj kako se hrani i so sto se hrani,no jas sum konkreten primer deka i da pazis sto jades,pak nesto ke te zdupi.
    Pred koronata....2018 oslabev da ne recam 30 ke recam 25 kg vo rok od 3 meseci,seto toa so vezbanje i pazenje na ishrana i od togas prodolzeno da se pazi sto se jade i ako ne 3 bar 2 pati nedelno da se vezba.
    Za veke narednata godina mene da mi najdat rak,i da treba da odam na operacija pa hemoterapii...i najveke bolese bas taa pomisla....bas koga resiv jas da furam nekoj zdrav zivot,mene da me rokne nesto i da me isfrli od kolosek...da ne navlagam mnogu so mojava storija,ne si vo pravo.
    Koj kolku i da pazi kakov leb doma jade,dodeka e na rabota ili izlezen,moze da krkne nesto sto ne treba. (ili jas sto se somnevam mene sto mi se sluci,da zboris so nekoj dur jades sendvic pred 7ca,coekot da ti kaze deka ima problem so zeludnik i veke od naredniot den da pocne mene zeludnik da me dupi i da doznaam posle meseci deka imam heliko....)

3. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Ако мислиш дека не сум во право, тоа си е твое мислење и не се мешам, а што мислиш за глушецот во Кам што го најдоа во нивниот замрзнат зеленчук? Јас кога јадев грахам леб нон стоп киселина ме будеше на сред спиење и ме гушеше ми доаѓаше буквално до грлото, и знаев дека е до лебот бидејќи отидов надвор од државата и ги немав тие проблеми пак се вратив пак грахам и пак имав киселини и знаев дека е од тој Грахам.. И од тогаш не го јадам никогаш и до сега немам киселина и не ме буди навечер гушење.? Што мислиш до што е ? Тука не е работата за пари тука е работата за низок квалитети критериум на храна во државата која е само формалност и има за цел да го преплави пазарот на количина а не на квалитет дури нема никаков избор на рафтовите, супи на пример се едни исти од 15 денари со отпадни зачини внатре последна класа.... И тие што имаат пари купуваат како хипнотизирани само и само нај ефтино како програмирани никој не го купува новото ако донесат нешто од него,секој гледа да јаде нешто се едно исто со години и никој не бара на рафтовите нешто различно нешто ново да има љубопитност да проба нови и нови работи, изобилието на квалитетна храна како на запад тука никогаш нема да го има, кога на пример ќе има тука шеќер од урми ?

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    21
    Za glusecot vo Kam ne mislam ama bas nisto...sega prv pat go citam toa od tebe,a isto i za Graham lebce nemozam da komentiram zasto go neam probano,a ako ti smeta ne go jadi.
    Vidi Elinas,fakt e deka sme 3rd world contry kolku i da ne boli vistinata,i normalno e deka nemame uslovi kako zapadnacki zemji.
    Retko mene mi se slucuva,no moze da se sluci nekogas da ne primetam datum pa da zemam nesto so pominat datum,ili odreden jogurt da sedi vo frizider podolgo od 4-5 dena pa da se rasipe.
    No mojata poenta ne bese vo toa,mojata poenta bese deka i da se trudis i da pazis sto konzumiras,pak moze nesto da te zezne.
    A za sheker od urmi....neznam,iskreno ne sum po shekerot,a i ne sum po urmite :D

На Еlinas23 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    363
    Сега го добив резулатот, ваљда не грешам дека ова " - " значи негативен :sweat::D

Прикачени фајлови:

На Cicko Cacko му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Да, немаш хеликобактер :)

На Mumoftwo30 и maaraa96 им се допаѓа ова.
  7. komso

komso Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има правено гастроскопија во гастромед кај др. Дејан Станојковски. Како сте задоволни?

8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.043
    Допаѓања:
    10.645
    Кој леб го јадеш?

9. Еlinas23

Еlinas23 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2023
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    308
    Овој зелениот Српски е го има во Тинекс Веро Жито најдобар леб.. А кога одам надвор обавезно купувам од таму по неколку лебови на што сите на тоа се чудат

Прикачени фајлови:

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aleksandar15

Aleksandar15 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,
    Ne znam dali problemot e povrzan so zeludnikot - ama citajki na internet vidov deka moze da ima povrzanost.
    Veke cel mesec osekam vo grloto kako da 'imam' nesto.
    U globala cel toj period sum zatnat do nekade vo nosot - i koga bev na uvo nos i grlo me gledaa so kamera i mi rekoa deka mi se sleva sekret ot sinusite nadolu vo grloto.
    Napraviv i briz od nos i grlo na drzavno i tamu se e uredno.
    Bev isto i na Gastrolog - me gledaa na eho tiroidna i site vnatresni organi vo abdomenot + prostata i besika - i mi rekoa deka izgleda ok.
    Drugi simptomi nemam nikakvi - ni bolki vo zeludnik/stomak - nitu pecenje vo hranoprovod - nitu pak kaslam - nitu pak osekam nesto vo srceto, nitu pak imam slajmovi.
    Toa sto go citam na internet e deka postoi nesto Silent Reflux - LPR - ama nabrojuvaat mnogu simptomi tamu - a jas go imam samo toj (kako da imam nesto vo grloto).
    Nekoj da se ima sretnato so takva situacija i da moze da spodeli iskustvo?
    Blagodaram odnapred

11. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Јас го имам на периоди овој симптом ама мене ми е од анксиозност, некогаш мислам ќе се удавам, да не си имал стресен период во скоро па вака да ти се одразува?

12. Aleksandar15

Aleksandar15 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Pa ne bi kazal deka sum imal stresen period. Ova e gore dole cel mesec.

13. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas pravev pred nekoj den, super e doktorot

14. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    колку те чинеше, кои симптоми ги имаше? дали прво те прегледа на ехо или на своја рака побара гастроскопија

15. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne pobarav sama, prvo me pregleda na eho i bidejki objasniv deka cuvstvuvam kako topka na grloto i imam mnogu cesto podzdruguvanje i ponekogas i refluks, samiot doktor mi predlozi gastroskopija.
    Komplet, eho, gastroskopija i biopsija od zeludnik 9500 den.

16. Aleksandar15

Aleksandar15 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Sto znaci u slucajot reflux? Predpostavuvam heartburn? Jas osekam samo nesto u grloto - bez podzdruguvanje/hearburn.

17. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    Isto imam I jas , koja e dijagnozata?

18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Refluks e koga posle jadenje osekjas kako ti se vrakja hranata, mozebi imas kiselini, povrakjanje ili nagoni, topka na grloto i srcebienje isto e simptom. Toa se vika GERB strucno @FedoraFedora
    Sepak najdobro e so gasto doktor da se konsultirate. Jas gi imav tie simptomi.

19. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    49
    сум правела гастроскопија на клиника , дијагноз атрофичен гастритис најверојатно од хелико, ама преку измет бесе нагативно, и пијам Нолпаза, кога имав болки и Донпердион, бадеми се јадат да ја сузбијат кислеината. ама на клиника докторот бесе специјалиозант , неискусен, сакам да направам уште еднаш ама понатака кај поискусен доктор..

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Здраво девојки,
    Пред помалку од месец правев операција на жолчка. По препорака од доктор почнав да носам појас, сега чуствувам болки изпод градите. Дали може болка во желудник од што сум стегната со појас ?