Здраво...Дали некој има испитувано дали има нарушена цревна микрофлора и дали постои такво испитување кај нас?
Дали има некој препорака за добар гастоентерохепатолог? Се работи за проблем со желудникот. Ви благодарам
Фала, не можев да го најдам во Промедика на нивниот сајт. Дали знаеш како му е точното име и презиме?
Gjorgi Deriban, regularno raboti na klinika, ama po potreba doaga vo Promedika. Najdobro javi se na telefon za sa ti dogovorat pregled.
Купи пробиотик од 2800 денари и ќе го решиш проблемот и откажи се однајефтин бел леб од 33 денари и не купувај најефтини работи туку храни се со нормални цени и не ставај секакви ефтини работи во него од аматерски фирми нискобуџетни со овој лек нема да ти треба доктори
Фала за препораката, дали овој пробиотик влијае и на желудникот или е само за нервозни црева? Од каде може да се купи?
Жежење во градите и болка под десното ребра и грбот, според тоа што го читав тука е од желудник.. На Фамосан сум месец дена жарењето се намали но уште го осеќам, да сменам со Нолпаза или еманера? На гастро не сум бил..Интернист ми ги даде фамосанот.
Смени исхрана. Ниеден лек не помага, ако не се направи таква промена. Имам и од двата пиено, Еманера се неспоредливо подобри. Од Нолпаза дури и полошо ми беше.
Болка под десното ребро и болка во грбот може да значи воспаление на жолчката или жолчни камења. Обавезно направи ехо на абдоменот. Безболно е и трае 5 минути.
Не знам за во Скопје. Знам има тестови што се нарачуваат онлајн што можеш сам да ги направиш дома. На пример: https://dev.sibotest.com/ Овие имаат international shipping, само провери дали доставуваат во Македонија и колкава е прецизноста на тестовите.
Направено се е чисто, уредно. Плус направив испитување за Хелико негативно, се почно после обилно јадење мешање на луто кисело ракија пиво и пренајаденост .. Крвна слика добра , тоа беше пред два месеци. Не ме жеже како од почетокот знае ептен помалку накратко да ме жежне ..
Во аптека Субра го има само во Ист гејт мол од кога си го расипав желудникот после неколку години не можев да го оправам се додека не се решив за скап про биотик што другите околу мене ме правеа будала се давало ли толку пари за него сум имал про биотик за 60 денари ... Овој е Австриски пробиотик.. И не купувај ефтин леб ефтини паштети ефтини јогурти купувај само најскап леб има тука еден Српски и еден Германски леб по маркетите храни се со добра поскапа храна за 20-30 денари поскапо ама квалитетен состав цени се себе си и желудникот, желудникот е еден... Жито Лукс никако .. Останатото е твое не се мешам и не е моја работс само кажувам мое искуство.. На сите им се расипани желудниците сум го заприметил тоа бидејќи се хранат со ниско буџетна храна од аматерски фирми.. Тука пазарот е преплавен со ефтина роба а не со квалитетна.. Не јади ефтини цени а јади тоа што ти се јаде.. Биди поразлична од сите јади тоа што не го јадат другите.. Бидејќи сите јадат најефтино и не ни бараат поразлично ниту бараат квалитетно... Некој вика јади што било бе да не бидеш гладен.. И ја сум јадел ефтини цени кога бев дете кога влезам само ефтини цени гледам да земам а не тоа што ми се јаде или ме фаќа стрв... Сега од кога ми се случи тоа со желудникот ми се отворија очите и јадам се поразлично од другите и поскапо
Кај мене фамосан немаше ефект воопшто. Еманера исто слабо ми делуваше, на нолпаза сум веќе подолг период. Зависи што проблем имаш.