Види погоре на сликата, во самото упатство пишува дека се за антипсихотични состојби, се користат краткортрајно и со препорака од доктор.
Imam nagoni za povrakanje najveke nautro no i preku cel den. Jadam dvopek jogurt....toa sto mi kazaa .Bev na gastroskopija mi rekoa nisto seriozno malku vospalen zeludnik i mi dadoa prviot mesec Emanera od 40mg edna tableta nautro i Ruperut 3 pati na den, vtoriot mesec pantoprozol. Za kolku vreme mozam da pocustvuvam podobruvanje veke 4 den gi pijam pak mi e isto mi se povraka?
Za nedela dena bi trebalo da se smiri. Bar kaj mene taka bese. I povekje e do hranata veruvaj. Toa sto ti rekle jadi pomalku a pocesto ne ostavaj da pregladnes
Да.. пред два месеци правев гастроскопија и имам хроничен гастритис и кила на желудник. Цело време ми е подуен желудникот, мислам дека низ гради ќе ми излезе.. си имам мака ептен со желудникот
Провери хелико бактери пилори , јас со ходини ја имав и пиев апчиња по шема..сега ја немам но кога осеќам болка пијам ланзул или фамосан а сум пиела и аципан..
Дали некој би знаел да ме упати за дете од 4 години како и каде можам да проверам бактерија во желудник? Детето од мало е многу пребирливо со храната, не јаде а и тоа што го јаде е малку и со сила. Незнам што се не пробав од витамини, сирупи, пробиотици Во последно време се жали дека ја боли стомачето на моменти затоа сакам да пробам да видам што е проблемот
Zdravo imam mnogu maka so zeludnik .Napraviv gastroskopija pred dva meseci izleze vospalenie na zeludnik i dvanaestpalachno .Koga jadam posle pola cas zarenje pechenje bolki vo zeludnik .Mi dadoa lanzul antacidi ama ne pominuva.Kazete nekoj lek od iskustvo
Не знам дали си пиела од Esoxx ќесичките. На природна база се тие, јас исто имам проблем со желудникот и мене лично многу ми помагаат.
Isto, Essox kesičkite gi piev i jas koa imav problem so želudnikot u kombi nacija so Esomeparzol apčinja
Ај јас да прашам, помеѓу Ланзулот и Нолпазата кој се подобри? Која е разликата? Сакам да пробам со Ланзулот дали ќе ми бидат по океј