Проблеми со желудникот

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Podarok, Mar 10, 2011.

1. Кејти

Кејти Истакнат член

Што направи дали си подобро и што ти дадоја и јас нешто како тебе

2. autumn_s

autumn_s Активен член

Здраво, дали имате препорака за каде може да се направи гастроскопија со анестезија приватно, кај кој доктор имате добри искуства?

Фала

3. Mila111

Mila111 Истакнат член

autumn_s likes this.
  4. Sashko.1

Sashko.1 Истакнат член

Zdr dali ste aktivni uste na forumov, kako izleze so zeludnikot od sto ti pomina..ima li nekoj tuka aktiven clen

5. strelkata

strelkata Истакнат член

Веќе четири дена имам малку болка зад градната коска десно при секој залак што го голтам. Кога ќе голтнам храна буквално осеќам како поминува низ тој дел од хранопроводот кај што ме заболува. Ако потрае ќе отидам на лекар, но има ли некој такво искуство, дали може да е од лекови,стрес, дали поминува само од себе , има ли потреба да се плашам дека е нешто пострашно неизлечливо

6. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Здраво, дали го реши проблемот. И јас имам нелагодност на левата страна под градата кај реброто, некогаш ко кратко сечење под градите од лево кон десно и мала болка. Оперирана сум од жолчка и имам мала кила на желудник, цела недела пијам нолпаза ама исто е чувството. Матичната ми вика мускулна болка, а мислите ми шетаат на сите страни.

7. Miroslava12

Miroslava12 Активен член

8. poker_face

poker_face Популарен член

Ако сеуште не си направила, топло го препорачувам др. Ѓорѓи Дерибан. Работи на клиника ама приватно работи и во Промедика. Таму и цената не е толку висока како што е во систина/жан митрев.
    Мене ми откри полип, па после тоа го вадевме, и неколку контролни колоноскопии имам направено кај него, задоволна сум од секоја контрола/преглед.

9. 0512j

0512j Истакнат член

Здраво искуства ве молам…
    Случајно на преглед на ехо на абдомен ми најдоја полип на жолчка 7мм, се жалев на болки на желудник така како грутка, печење, како со ноз некој дс ме боди.. и случајно отидов за тоа и така ми открија. Наводно се толерирал до 10мм.. ми рекоја желудникот ми бил на нервна база, ме прашаа кога сум јадел последно, викам пред 3h,и ми викаат за толку време како што кажуваш дека си јадена едната страна од желудникот гледам не е уште празна… понеделник сум пак на контрола гладна да одaм да се видело дали има нешто плус камења или песок на жолчката…. Совет? Мора да се вади?
    Инаку тазе породена и дојам
    А болки имам во средината и повеќе накај левата страна накај реброто

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ако треба да се вади, ќе ја вадат. Подобро сега, отколку кога ќе порасне бебе и ќе ти биде закачалка на тебе, а нема да смееш тешко да креваш.
    И жолчка боли на десно.

11. Jolie marina

Jolie marina Истакнат член

Isto kako sto se napisa ,se si imam isto a mlada veke sum umorna i ne mozam da se boram ,so godini e ova najtesko mi e koga mi se povraka i se slucuva so denovi da bidam na edno zalce , ništo ne mozam da kasnam ,uste tolku stres tresenje omalaksanost

12. ThiccFit

ThiccFit Истакнат член

Друштво, ќе ми значи ако некој правел гастроскопија на приватно неодамна, да ми посочи добар доктор у смисла, нежен со опремата што ја користат, психолошки подготвен за постресирани пациенти, понова опрема и нормално дијагностика.

Морам да направам гастро и цената не ми игра улога. Стручноста да. Битно ми е снимката да биде на цеде,а не само кој видел еднаш шо видел, видел.
    Не смеам да идам под анестезија поради пореметување на ЦНС, така да ќе мора да пробам без. Се поднесува чувството, толку е мачно како шо кажува либето или жените се генерално појаки?

Искуства, препораки, импресии - it would mean a lot!

Mumoftwo30 likes this.
  13. pianogirl

pianogirl Популарен член

Вака сеа, ја имав ненормален страв да правам гастроскопија, помешано со анскиозност и со панични напади можиш да замислиш. Ама, фала на Господ, поминав супер. Не им дадов да ме боцкаат, само во грлото Лидокаин и толку. Целата процедура не траеше повеќе од 3-4 мин. Болно не е, само искрено, мене ми беше болно со сондата кога ми влезе во желудникот, до цревото доле. Иначе др болка не осетив. Моја препорака, не се плаши, опушти се, кратко трае, и никако немој анестезии или дијазепами. Они ми понудија и дијазепам, ама јас неќев, пошто после цел ден ќе бидам занесена од инекцијата. Така да, не се плаши, само храбро.

ThiccFit likes this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Јас правев гастроскопија со диазепам и воопшто не бев зашематена од него.

pianogirl and ThiccFit like this.
  15. pianogirl

pianogirl Популарен член

Можно е, искрено мене повеќе луѓе ми го кажаа истото. Се издржува без дијазепам, после тоа ќе ти биде помачно. Не е долга процедура па да не можиш да издржиш, затоа сметам дека нема потреба од него. Ама секој си се познава себе си најдобро, колку и што може да издржи.