Денес правев гастроскопија. Многу ми беше страв што ќе излезе. Имам умерен гастритис другото се е ок. Правев во Гастротоп, презадоволна сум. Платив 9000 денари со седација.
Јас кога бев бремена, не знам што попрво ме болеше. Ми се случи така два пати од стрес и си траев иначе ми препишаа спазмекс мислам ама не пиев. Можеш и нолпаза или таблетки гастрогард.
Здраво Да споделам тука може некој ќе ми помогне или упати што да правам. Веќе 2 години повремено сум со болка во желудник и некое чудно затегање во стомакот. Правев ехо на абдомен, проверував хеликобактери ама на повеќе места ме убедуваат дека тоа затегање ми е од царскиот рез ( се јави послен пораѓај) Последниов месец дена(после еден така убав стрес што ме тресна од земја) почна да ме боли секојдневно левата страна под ребрата. Некогаш е болка, некогаш бодеж, некогаш печење, некогаш само чуство ко да имам нешто да ми тежи таму. Понекогаш е проследена и со болка во грбот, ама ретко. Матичната вика дека е желидникот. Го опипа вика нема нешто страшно и ми даде да пијам фамосан пред ручек и кесички есокс после ручек 10 дена. Препорача и масло од кантарион ама тоа не сум земала. Маката ми е што освен желудникот осеќам и затегање и болка од желудникот до јајникот во права линија. Како некој да ми го тегне мускулот буквално. Сите кај што се обратив ме гледаат чудно и не им е јасно како тоа ме боли. Се мислам за гастроскопија дали да правам, дали тоа ќе помогне да се дознае што е работава. Дали некој од вас имал вакви болки?
По опишаните симптоми личи на проблем со желудникот , за почеток направи си гастроскопија да бидеш мирна, не е воопшто болно повеќе е непријатно чувството.
Оффф фала ти многу Чекам да ми најдат термин и да соберам храброст да одам. Што се мора се мора. Дали прават гастроскопија во 8 Септември? Доктор некој таму да препорачате?