Денес правев гастроскопија. Многу ми беше страв што ќе излезе. Имам умерен гастритис другото се е ок. Правев во Гастротоп, презадоволна сум. Платив 9000 денари со седација.
Јас кога бев бремена, не знам што попрво ме болеше. Ми се случи така два пати од стрес и си траев иначе ми препишаа спазмекс мислам ама не пиев. Можеш и нолпаза или таблетки гастрогард.
Здраво Да споделам тука може некој ќе ми помогне или упати што да правам. Веќе 2 години повремено сум со болка во желудник и некое чудно затегање во стомакот. Правев ехо на абдомен, проверував хеликобактери ама на повеќе места ме убедуваат дека тоа затегање ми е од царскиот рез ( се јави послен пораѓај) Последниов месец дена(после еден така убав стрес што ме тресна од земја) почна да ме боли секојдневно левата страна под ребрата. Некогаш е болка, некогаш бодеж, некогаш печење, некогаш само чуство ко да имам нешто да ми тежи таму. Понекогаш е проследена и со болка во грбот, ама ретко. Матичната вика дека е желидникот. Го опипа вика нема нешто страшно и ми даде да пијам фамосан пред ручек и кесички есокс после ручек 10 дена. Препорача и масло од кантарион ама тоа не сум земала. Маката ми е што освен желудникот осеќам и затегање и болка од желудникот до јајникот во права линија. Како некој да ми го тегне мускулот буквално. Сите кај што се обратив ме гледаат чудно и не им е јасно како тоа ме боли. Се мислам за гастроскопија дали да правам, дали тоа ќе помогне да се дознае што е работава. Дали некој од вас имал вакви болки?
По опишаните симптоми личи на проблем со желудникот , за почеток направи си гастроскопија да бидеш мирна, не е воопшто болно повеќе е непријатно чувството.
Оффф фала ти многу Чекам да ми најдат термин и да соберам храброст да одам. Што се мора се мора. Дали прават гастроскопија во 8 Септември? Доктор некој таму да препорачате?
гастроскопија на приватно во систина ремедика или незнам каде со анестезија колку чини? и каде препорачувате
Јас правев во 8 Септември. Гастроскопија ми правеше еден стар доктор, Александар Георгиевски мислам се викаше. На преглед бев кај Стефан Павловски и еднаш кај Бурим Ибрахими.
Мала хиатална хернија од лизгачки тип и хроничен гастритис. Пијам Еманера, најмногу ми има помогнато.
Не сум дошла уште до термин. Наводно на листа на чекање за термин сум. Болката ми се смири, ама некогаш и те како знае да ме фати. Ќе може да ми кажеш околу процедурата. Дали е болно? Колку долго трае? Даваат ли нешто за смирување? Сите околу мене ме убедуваат ако ми е смирено да не одам. Ич не сум паметна
Јас имав исто проблеми со желудникот додека не ги регулирав со помалку мрсна храна. Негативна испаднав на хеликобактери така што немав тоа и матичниот ми кажа дека гастроскопија се прави ептен ако имаш симптоми со крвава столица, повраќање крв итн. Не сум стручна само кажувам што ми кажа матичниот и повеќе доктори.
јас имам киселини ама ги осеќам во грлото како сувост како после повраќање најточно кажано, во градите поретко имам печење. осеќам и како да ме гуши потешко дишам кога имам така киселина во грлото немам хелико и немам болки во желудникот ретко некогаш мала некоја нелагода само читав за ЛПР имал ли некој вакво искуство
Нема за кај ниеден доктор термини зс жал, зборам за во 8ми Септември. Инаку, не е болна процедурата само е непријатно многу. Ме легнаа на лева страна, сестрата ми ги држеше рацете за да не го фаќам цревото Целата процедура трае мислам 3-4 минути, не сум сигурна иско мене многу ми се виде многу Јас бев многу исплашена, ама стварно не боли ама е непријатно, посебно кога ми го ставија цревото, одкога ќе влезе во желудник цело време ќе подригнуваш, јас имав чувство дека ќе се угушам иако не е така. Анастезија не ставаат таму и општо на државно, барем така мене ми кажа докторот. Јас имав уште од средно мака со желудникот ама некако си хендлав, после на факултет исто. Ама последниве две години ептен си видов мака, со дуење на желудник и стомак, глад за воздух, болки, со гадење, константно подржигнување, аритмии.. дури и панични напади имав од се тоа, затоа што не знаев што е. Имав јас симптоми за да правам гастроскопија, лани три пати на дежурно одев да ми стават инфузија. Јас би ти препорачала да пробаш прво со исхрана, почекај за гастроскопија ако немаш некои симптоми јаки. Кај мене на пример и стресот многу влијае, малку да се изнервирам одма ми удира на желудник. Кои симптоми ги имаш ти, само болка?
Istiot problem go imam I jas veke dve godini,pravev gastroskopija mi izleze hronicen gastritis I hietalna hernia,ama uste maka macam so naduenosta kako Balon sum vo stomakot nikako da go namalam,da I stresot mnogu vlijae I kaj mene epten,sega ja namali poduenosta podobro ti e?
Кога како, некогаш знае баш како балон да се надуе, некогаш е океј.. ама имам приметено кога скокам оброци и кога јадам по обилно ми се дуе. Треба повеќе пати во денот, по малку. Ќе почнам со нутриционист сега, па ќе видиме како ќе биде.
Da koga pregladneme i potoa jademe odedns I se duva treba da se jade pocesto a po malce ama za zal toa tesko go lraktikuvam,nekogas se osekam deka ke puknam kako bomba do tolku sto mi se izduva
Правеше и гастроскопија и колоноскопија? Каде? И мене ми дадоа еманера, ама ми закажаа и колоноскопија. Малку сум исплашена.