Јас вчера не дежурно бев, и се погоди доктор од гастро и ми кажа да пробам со тие на way, инаку и јас ги пијам essox. Исто ми кажа еден месец да пијам од тие Рабезол, искрено прв пат слушам. Сите различно кажуваат..
Човек не е паметен ич. А и докториве не се баш усогласени. Види провај, може тебе ќе ти одговара. Јас лично сум многу сомнителна кога ми препишуваат терапија и ми нагласуваат дека мора тоа. Знам дека се некој е врзан со производителиве и форисраат некои одредени лекови заради лични интереси па најчесто пробувам и со други производители
Ај сеа Уште тоа ми фали Ко ќе ме стегне пак изгледа тогаш секаде ќе отидам. Преку глава ми е од доктори и контролни прегледи
Мене ме болеше напред и позади кај желудникот и грбот тапа болка имав и кога отидов докторот ми рече а да не имаш проблеми со жолчката и кога на ехо камчиња ми најдоа.
Исро и мене позади ми се јавува повремено болка. Ме буни што е од лева страна. Нели жолчката е од десна?
Хелоу Дали ви се случува од некаква храна да имате многу јаки грчеви?болка 5 секунди и после се смирува…и така еден ден/два, претпоставувам дека желудникот ми реагира на некаква храна па сакам да слушнам некој со сличен проблем, не знам како точно да ја опишам болката, боли 5 секунди па опушта и некогаш дури имам и нагон да повратам.