Еве го мојот проблем Веќе 3 месеци имам чувство на горење,жежење,жарење во грлото.Направив хеликобактер преку крв 0.88 негативен,брисеви грло нос чисти,матичнава само фамосан ми даде но не ми помага воопшто.Бев на гастро ехо абдомен се е добро со тоа што за желудник треба гастро да се направи за да се види убаво.Пошто симптомите ми се само во грло им е многу чудно обично желудник дава и симптоми во гради,низ хранопроводникот,киселини и сл. Ме праќа на ОРЛ,па ако таму е чисто, да одам пак на гастро. Имал ли некој искуство со ова и мене ми е стварно чудно од каде ова горење жежење во грло,не ми е поврзано со јадење,има денови и по цел ден го имам тоа чувство.
идтото и кај мене прочитај за Лпр(ларингофарингеален рефлукс -тивок) не сеосеќаво градите туку во грлото што не пробав веќе ништо не помага
здраво, едно прашање имам Билијарен рефлукс, а имам и жолчка која на ехо е де друго ок само ѓи рекоа дека ми е пресвиткана дали некој има некое искуство вакво и дали може од таа пресвиткана положба да ми се враќа во желудникот жолчна киселина инаку имам и хр гастритис и дуоденитис герб пиев рманера наутро и навечер 40мг сега сум на нолпаза 20мг наутро ништо не ми помага отежнато ми е и дишењето
И јас го имам истото чувство на чуден вкус во устата како кисел, и на моменти кога ќе се напрегнам, закашлам во делот на хранопроводот како гребење и болка. Не сум отишла на лекар, дали и кај тебе се слични симптомите.
Пресвитканата жолчка само анатомски изгледа поинаку и не прави проблем во функционирањето. Набавете Sucralfate таблети, тие прават бариера и ја штитат стомачната мукоза од жолчната киселина. Ги има во соседниве земји (Грција или Бугарија) за жал кај нас ги нема. Во комбинација одат со Ursofalk кој ја истенчуваат и ја намалуваат концентрацијата на токсичните елементи на жолчната киселина и Domperidone да ја забрза мотилноста на желудникот да не дозволи жолчната киселина да остане во желудникот долго време. Секако консултирајте се со гастроентерохепатолог пред да земете било што, јас не сум доктор.
Дали некој има искуство со Киропрактика Мали Змај од Србија, за местење желудник, хиетална кила. Правеле третмани и во Скопје во Ars Lucida, не знам дали доаѓаат уште.